ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Επικαιρότητα

Εγκληματική ενέργεια – Στο blue horizon: πέταξαν 36χρονο στη θάλασσα από τον καταπέλτη και σκοτώθηκε

Εγκληματική ενέργεια – Στο blue horizon: πέταξαν 36χρονο στη θάλασσα από τον καταπέλτη και σκοτώθηκε

 

«Ο ύπαρχος τον έσπρωξε και ο άνθρωπος στροβιλιζόταν στην θάλασσα από την προπέλα», αναφέρει μάρτυρας της τραγωδίας στο Blue Horizon

 

Συγκλονιστική είναι η μαρτυρία ενός εκ των επιβατών του Blue Horizon, ο οποίος περιέγραψε την τραγωδία που εκτυλίχθηκε μπροστά στα μάτια του το βράδυ της Τρίτης στο Λιμάνι του Πειραιά.

 

Μιλώντας στο ραδιόφωνο «Παραπολιτικά 90,1», ο αυτόπτης μάρτυρας ανέφερε ότι τα μέλη του πληρώματος έσπρωξαν τον 36χρονο στη θάλασσα. «Ο άνθρωπος έκανε προσπάθεια να μπει στο πλοίο αλλά ο ύπαρχος τον έσπρωξε και ο άνθρωπος στροβιλιζόταν στην θάλασσα από την προπέλα. Τόνισε πως ο ύπαρχος έδωσε εντολή να αποπλεύσει το πλοίο και δεν έγινε καμία προσπάθεια να γίνει διάσωση».

Σύμφωνα με τον ίδιο μάλιστα, μετά το περιστατικό, από τους επιβάτες υπήρξαν αντιδράσεις με αποτέλεσμα να σπεύσουν στον καπετάνιο για εξηγήσεις όμως  εκείνος τους έκλεισε την πόρτα.

Είπε πως μετά από μία ώρα ταξιδιού το πλοίο σταμάτησε και έγινε ανακοίνωση από τα μεγάφωνα ότι για το συμβάν στο λιμάνι δεν φέρει ευθύνη η εταιρία. Σημείωσε πως το πλοίο γύρισε στο λιμάνι με εντολή του εισαγγελέα.

Τι ανέφερε ο αυτόπτης μάρτυρας για τα όσα εκτυλίχθηκαν στο Blue Horizon

Με αφορμή το σοκαριστικό συμβάν του πνιγμού 36 χρονου στον Πειραιά: Το καράβι έφευγε 9 η ώρα εκείνη την ώρα είναι ένας άνθρωπος ο οποίος προσπαθεί να μπει μες το πλοίο και ο Ύπαρχος αρχίζει και τον σπρώχνει. Έκανε δυο –τρεις προσπάθειες να μπει μέσα και ο Ύπαρχος συνεχίζει κι τον σπρώχνει, όλοι φωνάζαμε γιατί ήταν φανερό ότι θα τον ρίξει στην θάλασσα.

Δεν είναι μόνο ότι τον έριξε στην θάλασσα έχει μια ψυχρή συμπεριφορά, κοιτάει λες και έπεσε ένα χαρτί στη θάλασσα και δίνει σήμα ότι φεύγουμε κανονικά και σηκώνει τον καταπέλτη και το πλοίο έφυγε. Δεν έκανε καμία προσπάθεια να γίνει κάποια διάσωση, ήταν συγκλονιστικό και σοκαριστικό να βλέπεις έναν άνθρωπο να στροβιλίζει στη θάλασσα από τη δίνη της προπέλας και το ταξίδι συνεχίστηκε κανονικά.

Φωνάζαμε «ασ’ τον να μπει θα τον ρίξεις στη θάλασσα»

Μετά έφυγαν κάποιοι και πήγαν στον καπετάνιο για να του φωνάξουν και να του μιλήσουν, τους έκλεισε την πόρτα και το ταξίδι συνεχίστηκε κανονικότατα. Το εντυπωσιακό είναι η ψυχρότητα που δείχνει ο Ύπαρχος στην πτώση του ανθρώπου στη θάλασσα, ήταν υποχρεωμένος να δώσει σήμα στο Λιμεναρχείο ότι είναι άνθρωπος στη θάλασσα. Δεν δόθηκε κανένα σήμα γιατί εμείς πήραμε τηλέφωνο και ειδοποιήσαμε και εγώ έστειλα το βίντεο των 8 δευτερολέπτων στον αξιωματικό υπηρεσίας και από εμάς τους επιβάτες κινηθήκανε οι διαδικασίες αλλιώς θα είχε περάσει το θέμα στο ντούκου όπως έλεγαν ότι πήδηξε μόνος του. Κάναμε περίπου μια ώρα πορεία και μας σταματήσανε αρόδο και η ανακοίνωση ήταν ότι δόθηκε εντολή από το Λιμεναρχείο να παραμείνουμε στο σημείο αυτό και ότι για το συμβάν που συνέβη στο Λιμάνι δεν φέρει καμία ευθύνη η εταιρεία. Μετά γυρίσαμε πίσω με εντολή του Εισαγγελέα.

Αυτόπτης Μάρτυρας: Έφυγε ένας νέος άνθρωπος τζάμπα, είχε δεν είχε εισιτήριο γιατί κάποιοι τον είδαν ότι ήταν μέσα στο βαπόρι και τον βγάλανε έξω και έκανε άλλη μια προσπάθεια να μπει χωρίς εισιτήριο απ’ ότι λένε , δεν ήταν δηλαδή ότι πήγε να προλάβει το πλοίο.

Δεν έχεις κανένα δικαίωμα να τον πετάξεις στη θάλασσα, τον αφήνεις μέσα και τον πας στο Λιμεναρχείο του Ηρακλείου και τον παραδίδεις σαν λαθρεπιβάτη.

Για 40€ χάθηκε μια ανθρώπινη ζωή.

Ο Ύπαρχος είναι το Νο2 του καραβιού, αυτός δίνει την εντολή ότι φεύγουμε κανονικά δεν τρέχει τίποτα. Ο τρόπος που γυρνάει την πλάτη είναι σοκαριστικός.

Έδωσα κατάθεση και από την ανάκριση την οποία άκουγα δεν γράφτηκε τίποτα στο νηολόγιο, τίποτα απολύτως για το συμβάν που ήταν υποχρεωμένοι να το γράψουν εκείνη τη στιγμή που συνέβη. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια τον Ανακριτή που ήταν ότι καλύτερο μπορούσε να συμβεί τη συγκεκριμένη στιγμή, τα ξεσκόνισε όλα. Είμαι σοκαρισμένος από το να βλέπω έναν άνθρωπο να τον πετάνε σαν το σκυλί στ’ αμπέλι και να γυρνάνε την πλάτη και επίσης από το ότι ήταν απαθείς όλοι στο λιμάνι, στο ντόκο, σαν να βλέπανε θέατρο. Δεν κάνανε καμία προσπάθεια, δεν πέταξαν από το καράβι ένα σωσίβιο, δεν ασχολήθηκε με τη διάσωση κανένας. Σαν να έπεσε μια μπάλα και δεν πειράζει θα πάρουμε άλλη.

Ερωτηθείς αν υπήρχε παρουσία Λιμενικού στο λιμάνι: Μας είπαν ότι υπάρχει ένας λιμενικός βάρδια για όλο το λιμάνι του Πειραιά. Στο μεγαλύτερο λιμάνι των Βαλκανίων υπάρχει ένας Λιμενικός για βάρδια γιατί δεν επαρκεί το προσωπικό.

Blue Horizon: Στον εισαγγελέα για ανθρωποκτονία 4 μέλη του πληρώματος – Ποιος ήταν ο 36χρονος – Είχε εισιτήριο

 

Ραγδαίες οι εξελίξεις για την υπόθεση του Blue Horizon, ποιες κατηγορίες αντιμετωπίζουν τέσσερα μέλη του πληρώματος.

Στην εισαγγελία Πειραιά με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από κοινού και για παραβίαση σχετικών άρθρων του Κώδικα Δημοσίου Ναυτικού Δικαίου, θα οδηγηθούν τα τέσσερα μέλη του πληρώματος του πλοίου Blue Horizon μετά το θάνατο ενός 36χρονου επιβάτη στο λιμάνι του Πειραιά.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο 36χρονος είχε ακτοπλοϊκό εισιτήριο.

Σε βίντεο που είδαν τα φως της δημοσιότητας στα social media, ο 36χρονος προσπαθεί να επιβιβαστεί στο πλοίο κατά την αναχώρηση για το Ηράκλειο, φέρεται να  διαπληκτίζεται με κάποια άτομα από το πλήρωμα και στη συνέχεια να βρίσκεται στη θάλασσα, χάνοντας τη ζωή του.

Η διοίκηση της Attica Group στην οποία ανήκει το πλοίο με ανακοίνωσή της δηλώνει συγκλονισμένη από το τραγικό περιστατικό που έλαβε χώρα στο λιμάνι του Πειραιά, επισημαίνοντας  ότι συνεργάζεται με κάθε αρμόδια Αρχή για την πλήρη διαλεύκανση του συμβάντος.

Στο Blue Horizon έγινε αλλαγή του πληρώματος και αναχώρησε αργά τα μεσάνυχτα για τον προορισμό του.

Ποιος ήταν 36χρονος

Κρητικός ήταν ο 36χρονος που έχασε τη ζωή του στο λιμάνι του Πειραιά μετά απώθηση μέλους του πληρώματος. Το ονοματεπώνυμό του ήταν Αντώνης Καρύωτης και η καταγωγή του από τον Άγιο Νικόλα.

Σύμφωνα με κρητικά μέσα, ο άτυχος νέος ζούσε στις εργατικές κατοικίες και ήταν μία πολύ γνώριμη μορφή στην τοπική κοινωνία. Όσοι τον γνώριζαν καλά τον αποκαλούσαν «Αντωνιώ».

Περιγράφεται επίσης ως ένας πολύ ήσυχος και καλόκαρδος νέος που έκανε διάφορες εξυπηρετήσεις στους επιχειρηματίες της περιοχής. Ήδη κυκλοφορεί η πληροφορία πως είχε εκδώσει εισιτήριο.

Ανακοίνωση ΠΝΟ: Αποτρόπαια όσα εκτυλίχθηκαν

«Το αποτρόπαιο οπτικοακουστικό υλικό που είδε το φως της δημοσιότητας σε καμία περίπτωση δεν αντιπροσωπεύει την συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων Ναυτικών, οι οποίο διαθέτουν υψηλό επίπεδο ναυτοσύνης και εκπαίδευσης, πράγμα που το αποδεικνύουν καθημερινά μεταφέροντας και σε ετήσια βάση εκατομμύρια επιβατών και ειδικά την καλοκαιρινή περίοδο σε ασφυκτικές συνθήκες, χωρίς καμία απώλεια ανθρώπινης ζωής, έχοντας σαν πρώτο μέλημα τους αυτό που τους επιβάλει ο επαγγελματισμός τους δηλαδή την προστασία της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα» αναφέρει η ΠΝΟ.

 

 

Related posts

Μητσοτάκης από το Περιστέρι: «Οι εκλογές δεν θα αργήσουν και πολύ».

“Ό,τι αγαπώ” Η Αποστολία Ζώη, στο El Convento Del Arte, όπως δεν την έχουμε ξαναδεί!

Η συμβουλή του Αϊνστάιν για την σωστή ανάπτυξη των παιδιών- «Να τους διαβάζετε παραμύθια»

Newsroom