ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
Εκθέσεις

Εικαστική έκθεση Κοσμήματος: «ΚΟΡΗ – Η Απαρχή» στην KORI Gallery

Μια μοναδική, γεμάτη ομορφιά και καλλιτεχνική δημιουργικότητα Έκθεση Εικαστικού Κοσμήματος θα πραγματοποιηθεί από τις 9 έως τις 19 Δεκεμβρίου  στην KORI Gallery  – Μητροπόλεως 13 Σύνταγμα.

 

 

Η  Έκθεση  «ΚΟΡΗ – Η Απαρχή», φιλοξενεί έργα 13 κορυφαίων σχεδιαστών, οι οποίοι εμπνέονται από το οικουμενικό πρότυπο ομορφιάς που αντιπροσωπεύει η Κόρη της Ακροπόλεως και δημιουργούν κοσμήματα-έργα που μαγεύουν.

 

Η KORI, που στεγάζεται σε ένα υπέροχο νεοκλασικό επί της οδού Μητροπόλεως 13 & Βουλής, στο Σύνταγμα, μας προτείνει εδώ και πολλά χρόνια μοναδικές συλλογές επώνυμων κοσμημάτων.

Μετά την πρόσφατη ανακαίνιση των δύο ορόφων του κτηρίου,  οι συλλογές αυτές εικαστικού σχεδιασμού, μοναδικής ομορφιάς και άριστης ποιότητας παρουσιάζονται ολοκληρωμένα σ’ έναν χώρο υψηλής αισθητικής.

Δημιουργοί της KORI, η Έφη Λυμπεροπούλου και ο Γιώργος Κούτσης, οι οποίοι επιστρέφοντας στην Αθήνα από το Παρίσι μετά την ολοκλήρωση των σπουδών τους πριν από 25 χρόνια, αποφάσισαν να αναλάβουν και να επαναπροσδιορίσουν την KORI που λειτουργούσε ήδη στο Σύνταγμα από το 1967.

Η αγάπη τους για την τέχνη και το κόσμημα τους ώθησε να αναζητήσουν και να εκθέσουν στο κοινό σε μόνιμη βάση δημιουργίες Ελλήνων καλλιτεχνών από τον εκπληκτικό χώρο του Εικαστικού κοσμήματος στον οποίο οι Έλληνες σχεδιαστές συνεχίζουν μία παράδοση 6.000 ετών!

Το Εικαστικό Κόσμημα – Μια γενιά κοσμηματοποιών με ιδιαίτερο ταλέντο και βαθιά τεχνογνωσία της αργυροχρυσοχοΐας, είχε την ίδια στιγμή την ανησυχία, τη φαντασία και το όραμα να ξεφύγει από τα οικεία μονοπάτια του παραδοσιακού κοσμήματος. Έτσι, αυτοί οι προικισμένοι σχεδιαστές, προχώρησαν σε εντυπωσιακούς πρωτοπόρους σχεδιαστικούς δρόμους.

Το σχέδιο απελευθερώνεται, η αφαίρεση κάνει τις γραμμές λιτές αλλά δυνατές, συχνά ασύμμετρες, το γεωμετρικό σχήμα και το σύμβολο αναβαθμίζονται. Οι παραδοσιακές τεχνικές εμπλουτίζονται με καινοτόμες.

Ο συνδυασμός της διαφορετικής εικαστικής ματιάς με την άριστη ποιότητα κατασκευής απέφερε εντυπωσιακά αποτελέσματα και μεγάλη ανάπτυξη του κλάδου. Οι σχεδιαστές αυτοί γρήγορα αναγνωρίστηκαν στην Ελλάδα και το εξωτερικό προτείνοντας μας πρωτότυπες συλλογές κοσμημάτων με υψηλή αισθητική αξία, αφήνοντας με αυτόν τον τρόπο ανεξίτηλο αποτύπωμα στο διεθνές τοπίο του Εικαστικού Κοσμήματος.

 

Συμμετέχουν: Μαρία Αποστολοπούλου, Βασίλης Βασιλείου, Αφροδίτη Γούλα, Στέλλα Δεληγιάννη, Θωμάς Θωμίδης, Σπύρος Κανάκης, Νίκος Καρακώστας, Απόστολος Κλειτσιώτης, Σίσσυ Κούκερη, Μαίρη Μαργώνη/Γιάννη Μανδυλάκης, Λευτέρης Μαργαρίτης, Νίκη Μπόλη, Μαρία Ψαριανού

What’s your Reaction?
+1
0
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Related posts

BLACKBOX Audio Video Show: Για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Εικαστική έκθεση: «Ιάκωβος Καμπανέλλης, το τετράπτυχο» – Θέατρο, κινηματογράφος, ποίηση, πεζός λόγος

Υπαίθρια έκθεση για τη Μικρασιατική καταστροφή στο λιμάνι του Πειραιά