ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
Ορθοδοξία

Είναι δυνατόν ο Δότης της ζωής να επιτρέπει σε έναν ιό να μεταδίδεται με την Θεία Ευχαριστία;

Είναι δυνατόν ο Δότης της ζωής να επιτρέπει σε έναν ιό να μεταδίδεται με την Θεία Ευχαριστία;

Την εκκλησία την έχουν απομονώσει και την βάζουν στο μικροσκόπιο περιμένοντας ίσως κάποιες εξετάσεις από ξένα εργαστήρια!

 

Η επιστροφή στην καθημερινότητα επανέρχεται σταδιακά από σήμερα, αλλά κάποιοι ειδικοί επιμένουν να κωλυσιεργούν για την επιστροφή στην «καθημερινότητα» και της Εκκλησίας!

Για την ώρα ακούγονται οι απόψεις κάποιου ειδικού συμβούλου, αφού πάντα για τους δύσκολους ρόλους χρειάζεται ένας κασκαντέρ, να τα φορτώνεται όλα επάνω του, ενώ οι πρωταγωνιστές θα παραμένουν εκτός πεδίου βολής άμωμοι και αμόλυντοι!

Και φυσικά οι δεύτεροι θα παραμένουν πάντα ευγνώμονες προς τους πρώτους και φαίνεται  λογικό!

Όμως ένας σύμβουλος σε μια Κυβέρνηση θα πρέπει να συμβουλεύει για θέματα που έχει σπουδάσει και όχι επί παντός θέματος, για να δικαιολογεί τον μισθό του!

Στα Πανεπιστήμια υπάρχουν ειδικά τμήματα, για παθολόγους, παιδιάτρους, γηριάτρους, πνευμονολόγους, γαστερολόγους, οδοντιάτρους, ακτινολόγους κλπ.

Κανείς όμως από αυτούς δεν συμβουλεύει ένα ασθενή του για μία πάθηση που αφορά ειδικότητα άλλου γιατρού, ακόμα κι αν βλέπει κάτι! Απλά παραπέμπει εκεί τον ασθενή του!

Πολύ δε περισσότερο με την ειδικότητα του λοιμωξιολόγου, όταν διαπιστώνουμε πως μεταξύ ιατρών της ίδιας ειδίκευσης εδώ στην Ελλάδα, διίστανται οι απόψεις, στο θέμα της μετάδοσης ή όχι ενός ιού με την Θεία Κοινωνία!

Και αυτό γιατί η επιστήμη ποτέ δεν το έχει ερευνήσει, άρα η κάθε άποψη είναι αυθαίρετη!

Όμως σε ορισμένους γιατρούς που έχουν και μια άλλη «ειδίκευση», την Πίστη τους στην Ορθοδοξία, με την εκεί εμπειρία τους, τις πατερικές θέσεις και τις καταγραφές τους επί δύο χιλιετίες, τότε κι εκείνοι, όπως και οι πιστοί, το γνωρίζουν καλά πως η Θεία Κοινωνία δεν αποτελεί μέσον μετάδοσης καμιάς ασθένειας!

Σε όλη την Ορθοδοξία κανένας ιερέας που κοινώνησε λεπρούς και ασθενείς από πολλές άλλες ασθένειες, ποτέ δεν νόσησε!

Αν ήθελαν να έχουν ένα ίχνος αντικειμενικότητας, θα έπρεπε να είχαν έτοιμες λίστες με πνευματικούς που ασθένησαν στα Νοσοκομεία που είναι τοποθετημένοι και σε μόνιμη βάση μεταλαμβάνουν ασθενείς όλων των παθήσεων (όταν τους το ζητούν βέβαια)!

Και οι λίστες αυτές θα έπρεπε να ήσαν πολύ μεγάλες με θανάτους κληρικών των Νοσοκομείων, αφού ο καθένας τους στο τέλος καταλύει ότι μένει στο Άγιο Δισκοπότηρο, από το οποίο μεταλαμβάνουν οι ασθενείς!

Κανείς λοιπόν από τους επικριτές δεν παρουσίασε έστω μια τέτοια λίστα για να μας πείσει, πως η Θεία Κοινωνία αποτελεί μέσο μετάδοσης ασθενειών!

Απλά όταν είσαι μισθωτός λογικό είναι να μην ταυτίζεσαι με την κα Γιαμαρέλου που μπορεί ελεύθερα να λέει εκείνο που πιστεύει και που το έχει ζήσει στα Νοσοκομεία, περισσότερο από όλους τους άλλους γιατρούς, γιατί αυτή θα ήταν η πρώτη που θα έβλεπε τους κληρικούς του Νοσοκομείου που θα είχαν ασθενήσει από ασθενείς που μετάλαβαν! Και καταλαβαίνετε τότε θα ήταν προσεκτικότερη!

Κανένας άλλος λοιπόν δεν μπορεί να έχει άποψη, όταν μάλιστα δεν έχει ζήσει τέτοιες εμπειρίες, δεν έχει σχέση με την Εκκλησία και ιδιαίτερα με την Ορθοδοξία!

Γιατί εκεί ο ιδρυτής της είναι ο Θεός ο Μέγας!

 

 

του Ηλία Αγγελόπουλου

 

What’s your Reaction?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Related posts

Γέρων Γεώργιος: «Πίστη άνευ έργων νεκρά έστι» (βίντεο)

Γέρων Ιωσήφ Βατοπαιδινός: Η ακηδία είναι ο τρομερότερος εχθρός της πνευματικής ζωής

Τρισάγιο για τον Γέροντα Εφραίμ στο μοναστήρι του Τρικόρφου