ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Επικαιρότητα

Ειρωνείες Κοτζιά:«Από 1.000.000 διαδηλωτές πήγαμε στους 100.000 και τώρα στους 4.000. Αυτό δείχνει ότι ο ελληνικός λαός σπάει τα στερεότυπα»

Ειρωνείες Κοτζιά:«Από 1.000.000 διαδηλωτές πήγαμε στους 100.000 και τώρα στους 4.000. Αυτό δείχνει ότι ο ελληνικός λαός σπάει τα στερεότυπα»

 

Ειρωνικός ήταν ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς όταν ρωτήθηκε τι νομίζει για τους διαδηλωτές που υπέστησαν  επίθεση από τα ΜΑΤ με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 12 άτομα εκ των οποίων ένα σοβαρά.

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών ούτε λίγο ούτε πολύ αναρωτήθηκε τι δουλειά είχαν εκεί οι διαδηλωτές(!) και γιατί να επιχειρήσουν να σπάσουν τον κλοιό των ΜΑΤ., σαν να μην γνώριζε τι υπέγραφε και που βρίσκόταν.

Μάλιστα προχώρησε ένα βήμα παραπέρα ειρωνευόμενος τον αριθμό των διαδηλωτών λέγοντας  ότι από το 1 εκατ. φτάσαμε στους 4 χιλιάδες.

Αφού παρέλαβε το ψήφισμα διαμαρτυρίας του περιφερειακού συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας από τον Θεόδωρο Καρυπίδη τότε είχε μια σύντομη συνομιλία  για τα επεισόδια στο Πισοδέρι.

Ο Νίκος Κοτζιάς επέρριψε όλη την ευθύνη στους διαδηλωτές, αθωώνοντας a priori τους άνδρες των ΜΑΤ.

«Γιατί τραυματίες; Γιατί υπήρξε συμπλοκή; Γιατί επιδιωκόταν συμπλοκή; Οι πολίτες τι επιδίωκαν; Διαμαρτυρία ήταν ή προσπάθεια παρεμπόδισης της συμφωνίας;» ήταν τα… ερωτήματα που έθετε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς στον περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρο Καρυπίδη.

Ο υπουργός εξωτερικών ρώτησε αν υπήρξαν τραυματισμοί και ποιος ήταν ο στόχος των διαδηλωτών!

Αφού αρχικά αναρωτήθηκε «τι ήθελαν να κάνουν όσοι πήγαν να σπάσουν τον κλοιό των ΜΑΤ»σχολίασε τη συμμετοχή του κόσμου από περιοχές της Βόρειας Μακεδονίας.

«Από 1.000.000 διαδηλωτές πήγαμε στους 100.000 και τώρα στους 4.000. Αυτό δείχνει ότι ο ελληνικός λαός σπάει τα στερεότυπα» ακούγεται να λέει ο κύριος Κοτζιάς που συνέχισε ως εξής:

«Εδώ οι ντόπιοι δεν πρέπει να διαμαρτύρονται διότι αν έχουν μια ευκαιρία να αναπτυχθούν και να κερδίσουν στη ζωή τους είναι αυτή η συνεργασία των χωρών».

 

Related posts

Σύνοδος Κορυφής – Μήνυμα Μητσοτάκη σε Μέρκελ: «Pacta sunt servanda – Οι συμφωνίες πρέπει να τηρούνται»

Κριτική Θεάτρου: Είδαμε Παράξενο Ζευγάρι του Neil Simon

Newsroom

«Θεατρική παράσταση στη βλάχικη γλώσσα και παραδοσιακό γλέντι» στον Κινηματογράφο Τριανόν

Newsroom