ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Επικαιρότητα

Έκτακτη Επικαιρότητα: Ζητάνε να επιστρέψουν πίσω τους μισθούς τους χιλιάδες συμβασιούχοι!

Έκτακτη Επικαιρότητα: Ζητάνε να επιστρέψουν πίσω τους μισθούς τους, χιλιάδες συμβασιούχοι!

Να επιστρέψουν τα δεδουλευμένα τους καλούνται περίπου 30.000 συμβασιούχοι των ΟΤΑ (Δήμων και Κοινοτήτων) καθώς σύμφωνα με όσα οριστικά και αμετάκλητα έκρινε η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου σε διάσκεψη, οι παρατάσεις των συμβάσεων τους είναι αντισυνταγματικές και συνεπώς οι συμβασιούχοι- εργαζόμενοι υποχρεούνται να επιστρέψουν όσα χρήματα έλαβαν κατά το χρόνο της παράτασης των συμβάσεων τους.

Η Ολομέλεια του Ανωτάτου Δημοσιονομικού Δικαστηρίου, με πρόεδρο της Ανδρονίκη Θεοτοκάτου και εισηγήτρια την Μαρία Αθανασοπούλου, κεκλεισμένων των θυρών, αποφάσισε ομόφωνα ότι οι παρατάσεις των συμβάσεων και η μονιμοποίηση των συμβασιούχων των ΟΤΑ είναι αντισυνταγματικές.

Παράλληλα, η Ολομέλεια με πλειοψηφία 17 – 14 αποφάνθηκε ότι τα εν λόγω εντάλματα πληρωμών των συμβασιούχων όχι μόνο δεν μπορούν να εγκριθούν, αλλά οι εργαζόμενοι πρέπει να επιστρέψουν τους μισθούς που έλαβαν όλο το διάστημα της παράτασης των συμβάσεων τους.

Οι σύμβουλοι του Ελεγκτικού Συνεδρίου επανέλαβαν ότι το Σύνταγμα απαγορεύει ρητά, τόσο τις παρατάσεις των εν λόγω συμβάσεων όσο και τις μονιμοποιήσεις των επί συμβάσει υπαλλήλων.

Με άλλα λόγια, η Ολομέλεια ουσιαστικά έκλεισε την πόρτα των παρατάσεων των συμβάσεων των συμβασιούχων των ΟΤΑ – υπολογίζονται σε περίπου 30 χιλιάδες- που είχαν προβλεφθεί με πρόσφατους νόμους ( επί υπουργίας Γιώργου Κατρούγκαλου).

Related posts

Αποκάλυψη-σοκ από Politico: Ο Κ.Μητσοτάκης πιέζει την ΕΕ για υιοθέτηση πιστοποιητικού εμβολιασμού στα αεροπλάνα

Newsroom

Πολιτικά λόγια του άερος το «φιλοδώρημα» των 150 ευρω για τους νέους που εμβολιάζονται: «Δεν βγήκε η εγκύκλιος»

Newsroom

Σύγκρουση φορτηγών πλοίων στην Χίο: Συγκλονιστικές εικόνες και βίντεο από την επιχείρηση