Κοινοποιείστε το άρθρο

Έκτακτη Επικαιρότητα: Έρχονται αλλαγές στα capital controls.

Θα μπορέσει άραγε η ελληνική οικονομία να ορθοποδήσει και να πάρει μπροστά όταν τα capital controls είναι ακόμα σε πλήρη εφαρμογή; Όλοι καθώς όλοι γνωρίζουν πώς τα capital controls παίζουν κυρίαρχο ρόλο στην προσπάθεια ανάκαμψης της χώρας γεγονός που το ξέρουν και οι θεσμοί.

Για το λόγο αυτό ζήτησαν από την Τράπεζα της Ελλάδος, τις τράπεζες και την κυβέρνηση να προχωρήσουν στη σύνταξη ενός οδικού χάρτη χαλάρωσης των capital controls και σύμφωνα με πληροφορίες του Eurotoday.gr, η Ελληνική Ένωση Τραπεζών έχει καταθέσει πρόταση στην οποία ζητά όταν κλείσει η τελική συμφωνία Αθήνας-δανειστών, το όριο ανάληψης των 420 ευρώ την εβδομάδα να αυξηθεί στα 500 ευρώ.

Αυτό  σημαίνει ότι σε διάστημα δύο εβδομάδων κάποιος θα μπορεί να «σηκώνει» μέχρι και 1000 ευρώ. Δηλαδή θα μπορεί να κάνει χρήση ολόκληρου του μισθού του. Κάτι που θα τονίζει  την κίνηση στην αγορά καθώς οι πολίτες θα ενισχύσουν την αγοραστική τους δύναμη.

Να σημειώθει πώς στον Μνημονίου, καλείται η Τράπεζα της Ελλάδος να προχωρήσει άμεσα τον έλεγχο της κεφαλαιακής επάρκειας των μη συστημικών τραπεζών. 

 

What’s your Reaction?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Κοινοποιείστε το άρθρο