Κοινοποιείστε το άρθρο

Έκτακτη σύγκληση συμβουλίου πολιτικών αρχηγών στα Σκόπια λόγω των εθνοτικών, συγκρούσεων

Έκτακτη συνάντηση πολιτικών αρχηγών στα Σκόπια προγραμματίστηκε για αύριο στις 18:00 λόγω της κρίσιμης κατάστασης στο τομέα της ασφάλειας που αντιμετωπίζει η χώρα .

Eξ αιτία των εθνοτικών συγκρούσεων και της έκδοσης ανακοίνωσης της ρωσικής πρεσβείας στα Σκόπια με την οποία αποδοκιμάζει την κυβέρνηση Ζάεφ για τους ισχυρισμούς περί χρηματοδότησης των επεισοδίων από Ελληνες επιχειρηματίες που συνδέονται με την Ρωσία.

Η συνάντηση των πολιτικών αρχηγών, λόγω της κρισιμότητάς της θα γίνει με την μορφή 1+1 (δηλαδή ο αρχηγός του κόμματος και ένας άλλος εκπρόσωπος του) και προσκλήθηκαν να συμμετάσχουν τα κόμματα που έχουν περισσότερους από έναν βουλευτή στο Κοινοβούλιο της «Δημοκρατίας της Μακεδονίας», όπως χαρακτηρίζει την χώρα η κυβερνητική ανακοίνωση.

Την ίδια στιγμή ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ δεν αποκλείει την προκήρυξη πρόωρων εκλογών.

Ο Ζάεφ αναμένει να ολοκληρωθεί η διαδικασία γύρω από την ημερομηνία, το θέμα και τον χαρακτήρα του δημοψηφίσματος για το όνομα μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

«Περιμένουμε να τερματισθεί αυτήν την εβδομάδα με τους πολιτικούς ηγέτες, των εκπροσώπων των πολιτικών κομμάτων στο Κοινοβούλιο για να καθορίσουμε αυτά τα πράγματα, διότι οι προθεσμίες ολοένα και κοντεύουν, ο χρόνος γίνεται ολοένα και μικρότερος, αν θέλουμε να προλάβουμε τις ημερομηνίες 23 Σεπτεμβρίου ή 7 Οκτωβρίου, όπως προβλέπουμε.

 Περιμένω ότι αυτήν την εβδομάδα θα μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε τη διαδικασία όσον αφορά την ημερομηνία του δημοψηφίσματος και το θέμα του χαρακτήρα του», δήλωσε ο Σκοπιανός πρωθυπουργός.

Σκοπιανοί σλαβόφωνοι μετά τα αιματηρά επεισόδια της περασμένης εβδομάδα έγραψαν τοίχους αλβανικών οικιών στην πόλη της Μπίτολα συνθήματα όπως «Θάνατος στους Αλβανούς»

 

 

 

ΠΗΓΗ .pronews.gr

What’s your Reaction?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Κοινοποιείστε το άρθρο