Κοινοποιείστε το άρθρο

Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου λόγω τουρκικής NAVTEX

Έκτακτη σύσκεψη είχε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στο γραφείο του με τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια και τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον υπουργό Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο και τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνο Φλώρο με θέμα τη Navtex που εξέδωσε η Τουρκία νοτιοανατολικά του Καστελόριζου.

Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση παρακολουθούν τις εξελίξεις με ψυχραιμία και ετοιμότητα

 

Συναγερμός και  στο ελληνικό Πεντάγωνο

Με την έκδοση της τουρκικής Navtex για περιοχή της ελληνικής υφαλοκρηπίδας χτύπησε συναγερμός, όπως είναι φυσικό, στο ελληνικό Πεντάγωνο.

Ειδικότερα, οι Τούρκοι εξέδωσαν σήμερα Navtex η οποία έχει ισχύ από σήμερα έως τις 2 Αυγούστου για να καταπλεύσει το ερευνητικό σκάφος Oruc Reis νότια του Καστελλόριζου, όπως φαίνεται και από τις συντεταγμένες.

Η κίνηση αυτή προκάλεσε άμεση αντίδραση στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και αμέσως οι επιτελείς φαίνεται να έχουν προχωρήσει σε ένα πρώτο στάδιο μέτρων, που σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, περιλαμβάνουν και ανακλήσεις αδειών σε στρατόπεδα στον Έβρο και στα νησιά, ενώ σε επιφυλακή βρίσκονται και άλλες Δυνάμεις Σωμάτων Ασφαλείας.

What’s your Reaction?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Κοινοποιείστε το άρθρο