ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Διεθνή ΝέαΕιδήσεις

EKTAKTO: Καθολικό lockdown στην Ολλανδία μέχρι τις 14 Ιανουαρίου!

EKTAKTO: Καθολικό lockdown στην Ολλανδία μέχρι τις 14 Ιανουαρίου!

Έρχεται αναταραχή στην Ευρώπη – Μεγάλες διαδηλώσεις κατά των νέων απαγορεύσεων

Lockdown για όλους, εμβολιασμένους και μη ανακοίνωσε πριν λίγο η Ολλανδία ενόψη της «επέλασης» της μετάλλαξης Όμικρον όπως έγινε γνωστό.

Ακόμη δεν είναι γνωστές οι λεπτομέρειες του νέου lockdown αλλά αυτά θα είναι όλους και θα διαρκέσει μέχρι τις 14 Ιανουαρίου, εάν δεν πάρει και άλλη παράταση.  Όλα αυτά σε μια Ευρώπη που «βράζει» από τις νέες απαγορεύσεις, που απειλούν να πάρουν οι κυβερνήσεις με αφορμή την «Όμικρον».

Μεγάλες διαδηλώσεις έγιναν σήμερα στην Βρετανία και πιο συγκεκριμένα στο Λονδίνο με αφορμή τα σχέδια και εεκί της κυβέρνησης να προχωρήσει σε σκληρό lockdown καθώς η Όμικρον εξαπλώνεται.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», η προειδοποίηση των Βρετανών «σοφών» ενισχύει τους φόβους για την επιβολή νέων αυστηρότερων μέτρων πριν από τα Χριστούγεννα, οι οποίοι ζητούν lockdown δύο εβδομάδων,

Σύμφωνα με τα στοιχεία των υγειονομικών αρχών της Βρετανίας, σε καθημερινή βάση νοσηλεύονται 3.000 άνθρωποι που είναι φορείς της παραλλαγής «Όμικρον». Ο πρωθυπουργός της χώρας, Μπόρις Τζόνσον, συγκαλεί εκτάκτως το Σαββατοκύριακο την επιτροπή διαχείρισης κρίσεων «Cobra» προκειμένου να λάβει μέτρα για την αντιμετώπιση του νέου πανδημικού κύματος που πλήττει τη χώρα..

https://twitter.com/disclosetv/status/1472228299548119040?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1472228299548119040%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.pronews.gr%2Fkosmos%2F1042632_ektakto-katholiko-lockdown-stin-ollandia-mehri-tis-14-ianoyarioy-diadiloseis-kai

Έρχεται lockdown και στην Ελλάδα

Την ίδια ώρα ο ο  γιατρός-ερευνητής από τις ΗΠΑ Γιώργος Παυλάκης, μίλησε για «τσουνάμι» θανάτων σε περίπτωση που η Ελλάδα δεν προχωρήσει άμεσα σε νέο «κλείσιμο» για όλους, καθώς όπως είπε ο γιατρός η Όμικρον δεν κάνει διακρίσεις απέναντι σε εμβολιασμένους και μη: Τους πλήττει όλους. Ανεξαιρέτως, γκρεμίζοντας τις κυβερνητικές ιστορίες που αποκλείουν νέο lockdown και φυσικά τα περί επιχείρησης «ελευθερίας» με τους εμβολιασμούς.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο γιατρός-ερευνητής σημείωσε ότι η μετάλλαξη Όμικρον θα προκαλέσει ένα τεράστιο τσουνάμι τον Ιανουάριο υπογραμμίζοντας «ότι το μόνο πράγμα που δουλεύει είναι να σταματήσουν οι ανθρώπινες επαφές, δηλαδή κλείσιμο» και πρόσθεσε ότι όσο νωρίτερα γίνει, τόσο πιο αποτελεσματικό θα είναι.

«Ο κοινός πολίτης δεν καταλαβαίνει τι έρχεται. Υπάρχουν δύο καινούργιοι, φοβεροί ιοί και δεν είναι ίδια η κατάσταση σε σχέση με μερικούς μήνες πριν. Η Ελλάδα έχει καλούς ειδικούς, η κυβέρνηση μπορεί να τους συμβουλευτεί και να βγάλει συμπέρασμα για το τι πρέπει να γίνει», επισήμανε.

Αναφερόμενος στη μετάλλαξη Όμικρον, ο κ. Παυλάκης τόνισε ότι τους επηρεάζει όλους, και εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους σημειώνοντας ότι πέρυσι η Ελλάδα δεν είχε130 νεκρούς και φέτος έγραψε νέο ρεκόρ, ενώ κάθε μέρα μετρά περίπου 100 θανάτους.

«Αυτή τη στιγμή έρχεται τσουνάμι μολύνσεων κι επειδή το ¼ των πολιτών είναι απροστάτευτοι τελείως, θα υπάρξει και τσουνάμι θανάτων και τα νοσοκομεία ζήτημα είναι να αντέξουν άλλες δύο εβδομάδες.

Τα ελληνικά νοσοκομεία αντέχουν 400-500 διασωληνώσεις. Από εκεί και πέρα είναι ζήτημα χρόνου πότε θα τα “παίξουν” οι γιατροί», ανέφερε και συμπλήρωσε ότι ενδεχομένως παρατηρηθούν και προβλήματα εφοδιασμού, όπως για παράδειγμα μην υπάρχουν αρκετά rapid test ή άλλα υλικά.

 

«Τώρα είναι τελευταία ευκαιρία πριν τις γιορτές να κοπούν τα κρούσματα ώστε μετά να μην υπάρχει ανάγκη από lockdown διαρκείας», κατέληξε.

 

Related posts

Ουκρανία – Ρωσία: Προ των πυλών η σύγκρουση πολέμου

Newsroom

Έπεσαν τα πρώτα χιόνια σε Τρίκαλα και Καϊμακτσαλάν – Δείτε βίντεο

Newsroom

Ο Ερντογάν ανατινάζει τις διερευνητικές πριν αρχίσουν: Στέλνει το Oruc Reis 7,5 μίλια από το Καστελόριζο