ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΕιδήσειςΕπικαιρότητα

Εκτός ΣΥΡΙΖΑ τίθεται ο Σταύρος Κοντονής

Εκτός ΣΥΡΙΖΑ τίθεται ο Σταύρος Κοντονής

O ΣΥΡΙΖΑ διέγραψε τον Σταύρο Κοντονή σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, που αναφέρει ότι «απεμπόλησε το δικαίωμα να είναι μέλος του κόμματος».

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει: «Ο Σταύρος Κοντονής παραμένει απαρέγκλιτα, σύμφωνα με δήλωσή του, “κομμουνιστής στην ανανεωτική Αριστερά”. Προφανώς κανένας δεν μπορεί να του αφαιρέσει αυτό το δικαίωμα. Το δικαίωμα όμως να είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία το απεμπόλησε ο ίδιος από τη στιγμή που αποφάσισε να στραφεί κατά του κόμματός του όχι μόνο με ανυπόστατες κατηγορίες για τον ποινικό κώδικα που εκ των πραγμάτων ευνοούν την προπαγάνδα και τα fake news της ΝΔ, αλλά και με απαράδεκτους, συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς για συντρόφους του. Επέλεξε με την στάση του να προσπαθήσει να αμαυρώσει μια τεράστια λαϊκή νίκη ενάντια στην εγκληματική δράση των νεοναζί. Ο καθείς και οι επιλογές του».

Είχαν προηγηθεί αναφορές του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή για τον νέο Ποινικό Κώδικα, εν αναμονή της ανακοίνωσης των ποινών στη δίκη της Χρυσής Αυγής. Οι δηλώσεις του κ. Κοντονή προκάλεσαν πολιτική θύελλα, αλλά και την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, με τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης να απαντά στην Κουμουνδούρου σε υψηλούς τόνους.

Την Πέμπτη, ο κ. Κοντονής ανέφερε ότι παραιτείται από την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, επιμένοντας πως η απόφασή του δεν σχετίζεται με τον νέο Ποινικό Κώδικα. Σημείωσε ότι στην απόφασή του οδηγήθηκε καθώς «το κόμμα, ο τρόπος που οργανώνεται από εδώ και πέρα και οι πολιτικές που εκπονούνται είναι μια εσωκομματική πάλη που δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες των εργαζομένων, του λαού και της κοινωνίας».

Ερωτηθείς για τον νέο Ποινικό Κώδικα, σημείωσε ότι διαφωνούσε σε αρκετά σημεία, αν και -όπως συμπλήρωσε- «κατά 70% είναι μια θετική μεταρρύθμιση». «Είχα πει δημοσίως ότι αυτό το νομοθέτημα εκθέτει την κυβέρνηση (σ.σ. του ΣΥΡΙΖΑ)» πρόσθεσε μεταξύ άλλων. Ακολούθως επεσήμανε πως «σήμερα μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι ορισμένες από τις αλλαγές αυτές έχουν να κάνουν με τη χθεσινή απόφαση (σ.σ. για τη Χρυσή Αυγή) και τις παρεπόμενες ποινές που το δικαστήριο δεν θα επιβάλει, διότι δεν υπάρχουν πλέον στον Ποινικό Κώδικα».

Σε ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε «απαράδεκτες» τις δηλώσεις του κ. Κοντονή, ενώ σχολίασε ότι εξυπηρετούν «εχθρικά» πολιτικά συμφέροντα. Ακολούθησε ανακοίνωση του κ. Κοντονή, ο οποίος χαρακτήρισε «μνημείο συκοφαντίας και σταλινισμού» την ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ, ενώ σε βραδινές του δηλώσεις ο πρώην υπουργός έκανε λόγο για «άθλιους συκοφάντες και ψεύτες».

 

Related posts

Γεμάτη κοιτάσματα η Βόρεια Ελλάδα: Η αξία τους φθάνει τα 18 δισ. ευρώ λέει καθηγητής του ΕΜΠ στη ΔΕΘ

Newsroom

Σχέδιο πώλησης καταπατημένων εκτάσεων στους καταπατητές

Newsroom

Πώς θα προστατεύσεις το σπίτι και τα υπάρχοντά σου από τους κλέφτες

Newsroom