ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
Πολιτισμός

Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2023: Η τελετή έναρξης στην ΕΡΤ2, στην ΕRT WORLD και στο ERTFLIX

Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2023: Η τελετή έναρξης στην ΕΡΤ2, στην ΕRT WORLD και στο ERTFLIX

 

Η πόλη της Ελευσίνας είναι επισήμως από την 1η Ιανουαρίου 2023, Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2023.

 

Παρακολουθήστε το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2023, στις 19:00, σε απευθείας μετάδοση από την ΕΡΤ2 και την ERT WORLD την τελετή έναρξης των εκδηλώσεων του 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, με τίτλο «Μυστήρια Μετάβασης», που θα πραγματοποιηθούν στο παράκτιο μέτωπο της Ελευσίνας. Η τελετή έναρξης θα είναι διαθέσιμη και στο ERTFLIX.

Η τελετή έναρξης, σε ιδέα/σύλληψη του γενικού καλλιτεχνικού διευθυντή, Μιχαήλ Μαρμαρινού, σκηνοθεσία του διακεκριμένου Βρετανού σκηνοθέτη, Chris Baldwin, αντλεί έμπνευση από την ιστορία και τη μυθολογία της ίδιας της πόλης: τις Πομπές και τη σύνδεση τού Πάνω με τον Κάτω Κόσμο.

Με τη Ρένα Μόρφη οικοδέσποινα της Τελετής, την υποβλητική αφήγηση του «αστροναύτη» των βυθών Κώστα Νιζάμη, με περισσότερες από 100 Chores σε καλλιτεχνική επιμέλεια Μαρίνας Σάττι, και με τους ήχους της πρωτότυπης μουσικής του Άγγελου Τριανταφύλλου, σε εκτέλεση της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών – ΚΟΑ, κεντρική σκηνή της Τελετής Έναρξης γίνεται η θάλασσα, με μια μυθική οντότητα να αναδύεται από τα βάθη της.

 

What’s your Reaction?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Related posts

Το Φεστιβάλ Ναυπλίου ετοιμάζεται να ανοίξει τις πύλες του

Newsroom

Μισός αιώνας αρχαίο θέατρο Λυκαβηττού

Newsroom

Ναυάγιο Αντικυθήρων: Δείτε καρέ – καρέ τι ανέσυρε η αποστολή του ερευνητικού σκάφος «Τυφώνας»με την υποστήριξη του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη

Newsroom