ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Διεθνή ΝέαΕπικαιρότητα

Έλληνας Α/ΓΕΕΘΑ: «Έρχεται πόλεμος στον Λίβανο και δεν ξέρουμε μέχρι που θα φτάσει»

Έλληνας Α/ΓΕΕΘΑ: «Έρχεται πόλεμος στον Λίβανο και δεν ξέρουμε μέχρι που θα φτάσει»

 

Θερμή σύγκρουση στο Λίβανο μεταξύ Ισραήλ, Χεζμπολάχ, Ιράν με πιθανή εμπλοκή και της Σαουδικής Αραβίας βλέπει ο Έλληνας Α/ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης.

Ο ίδιος δεν αποκλείει να επεκταθεί η σύγκρουση και εκτός Λιβάνου λόγω του μεγέθους των εμπλεκομένων δυνάμεων χωρίς να προσδιορίσει προς ποια περιοχή.

Επίσης εκτίμησε ότι οι σχέσεις Ισραήλ και Αιγύπτου παρότι και οι δύο είναι σύμμαχοι της Ελλάδας, περνούν περίοδο επιδείνωσης κάτι που δεν είναι καθόλου καλό για την γενική ασφάλεια της περιοχής.

Άλλες πηγές του ΓΕΕΘΑ αναφέρουν ότι έχει καταγραφεί μεγάλη προετοιμασία τόσο από το Ισραήλ όσο και από πλευράς Σ.Αραβίας για την επέμβαση στο Λίβανο.

Όλα δείχνουν πως απομένουν μέρες ή έβδομάδες για την έναρξη επιχειρήσεων στο πλαίσιο της μεγάλης αντιπαλότητας Ισραήλ και Σ.Αραβίας με το Ιράν.

Κρίσιμο ρόλο θα παίξει η στάση της Ρωσίας η οποία είναι “γερά” εγκατεστημένη πλέον στην Μέση Ανατολή και έχει συμμαχήσει και συνεργαστεί με το Ιράν στην απελευθέρωση της Συρίας αλλά δεν έχει κακή σχέση (το ακριβώς αντίθετο) με το Ισραήλ.

Φυσικά οι ΗΠΑ επί Ν.Τραμπ αποτελούν το μεγάλο παίκτη ο οποίος δεν αποκλείεται να συμμετάσχει σαρώνοντας ακόμα και το ίδιο το Ιράν.

 

 

 

Related posts

Covid-19 – εμβόλιο: 6 στους 10 νοσηλευτές δεν θέλουν να το κάνουν – Στο 50% οι γιατροί

Newsroom

Α. Πενταράς Πρώην διοικητής της Κυπριακής Κ.Υ.Π.: «Η Τουρκία θα προχωρήσει στις απειλές της – Είναι αποφασισμένη»

Newsroom

Το νέο τραγούδι του Γιάννη Ζουγανέλη στη Νοηματική Γλώσσα

Newsroom