ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Υγεία

Έλληνας καρδιολόγος ανακαλύπτει νέα μέθοδο αντιμετώπισης της στεφανιαίας νόσου (BINTEO)

Έλληνας καρδιολόγος ανακαλύπτει νέα μέθοδο αντιμετώπισης της στεφανιαίας νόσου

Σε δύο εξαιρετικές καινοτομίες που συμβάλλουν στην καλύτερη και πιο αποτελεσματική αντιμετώπιση της στεφανιαίας νόσου προέβη ο Γιάννης Χατζησήσης, επεμβατικός καρδιολόγος και καθηγητής καρδιολογίας.

Όπως εξήγησε στην «Κοινωνία Ώρα ΜΕGA», ο ίδιος και η ερευνητική του ομάδα στις ΗΠΑ, σε συνεργασία με εταιρεία «αναπτύξαμε ένα στεντ για το στέλεχος, το κεντρικό τμήμα των αρτηριών της καρδιάς που δίνει αίμα στα 2/3 του καρδιακού μου. Πρόκειται για ένα στεντ σχεδιασμένο να κρατά την αρτηρία πιο ανοικτή και να εξασφαλίζει καλύτερο κλινικό αποτέλεσμα.Είναι το πρώτο στεντ που είναι φτιαγμένο για ένα ειδικό τμήμα της καρδιάς».

Σύμφωνα με τον κ. Χατζηζήση, ήδη, σε δύο γυναίκες 60 ετών στις ΗΠΑ, έγινε εμφύτευση του συγκεκριμένου στεντ.

Η άλλη καινοτομία που έχει θεμελιώσει ο κ. Χατζηζήσης με την ομάδα του, είναι ότι πριν την εμφύτευση των στεντ, πραγματοποιεί ηλεκτρονική προσομοίωση της διαδικασίας, με τα στοιχεία του ασθενούς.

«Σχεδιάζουμε διάφορα σενάρια και προσχεδιάζουμε την επέμβαση, ποια τεχνική μπορούμε να εφαρμόσουμε για να είναι η βέλτιστη για τον ασθενή, ποιο στεντ ακριβώς χρειάζεται κλπ» δήλωσε χαρακακτηριστικά.

Related posts

«Αμβλώσεις» και οι ευρύτερες επιπτώσεις για μια γυναικά

Newsroom

Φάρμακα: Tι αλλάζει στην τσέπη του έλληνα ασθενή

Newsroom

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συνιστά αναμνηστική δόση μόνο για ανοσοκατασταλμένους

Newsroom