ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΕιδήσειςΚοινωνία

Ελληνοτουρκικά: Στην Αθήνα σήμερα ο Στόλτενμπεργκ τι θα συζητήσει με Μητσοτάκη, Δένδια και Παναγιωτόπουλο

Ελληνοτουρκικά: Στην Αθήνα σήμερα ο Στόλτενμπεργκ τι θα συζητήσει με Μητσοτάκη, Δένδια και Παναγιωτόπουλο

Ούτε βήμα πίσω δεν κάνει η Άγκυρα από τις αξιώσεις της σε ελληνικές θαλάσσιες ζώνες, όπως φάνηκε κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ στην Τουρκία.

«Η Ελλάδα έστειλε πολεμικά πλοία στις έρευνες που κάναμε στην υφαλοκρηπίδα μας» υποστήριξε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου ενώπιον του Γενς Στόλτενμπεργκ αναφερόμενος στην κρίση των 40 ημερών με το Oruc Reis.

Από την πλευρά του, ο γγ του ΝΑΤΟ δήλωσε ικανοποιημένος για την ελληνοτουρκική συμφωνία να δημιουργηθεί μια απ’ ευθείας «κόκκινη» τηλεφωνική γραμμή για την επικοινωνία των στρατιωτικών επιτελείων στην Ελλάδα και την Τουρκία. Σκοπός η δημιουργία ενός μηχανισμού αποτροπής στρατιωτικών επεισοδίων και ατυχημάτων, μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας, δύο χωρών μελών του ΝΑΤΟ.

Προερχόμενος από την Άγκυρα, ο Γενς Στόλτενμπεργκ επισκέπτεται σήμερα την Αθήνα για συνομιλίες με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια και τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο.

«Είναι μία διαδικασία δρομολογημένη σε επίπεδο στρατιωτικών αρμοδίων. Οποιοσδήποτε μηχανισμός εκτόνωσης είναι πάντα ευπρόσδεκτος. Θεωρώ θετικό το γεγονός ότι στη σχετική ανακοίνωση υπήρξε ρητή αναφορά και δέσμευση από πλευράς Τουρκίας που αφορά στο σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου. Άρα νομίζω ότι οποιοσδήποτε τέτοιος προσθετικός μηχανισμός μπορεί να είναι υπό προϋποθέσεις χρήσιμος» δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης την Παρασκευή από τις Βρυξέλλες για τον μηχανισμό αποτροπής συγκρούσεων μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

Related posts

Ανατροπές στο καθεστώς των υπερωριών επιφέρει η νέα υπουργική απόφαση Χατζηδάκη

Newsroom

Καύσωνας: Δωρεάν είσοδος για τρεις μέρες σε οργανωμένες παραλίες

Στην Κίνα αποθηκεύουν τρόφιμα όσο εξαπλώνεται ξανά η πανδημία