ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
Υγεία

Εμβόλιο Moderna: Μαύρα σωματίδια βρέθηκαν στο σκεύασμα της

Εμβόλιο Moderna: Μαύρα σωματίδια βρέθηκαν στο σκεύασμα της

Ξένη ουσία σε φιαλίδιο εμβολίου της Moderna κατά του κορονοϊού, βρέθηκε στην Ιαπωνία.

Οι υγειονομικές αρχές προχώρησαν σε αναστολή χρήσης της παρτίδας του εμβολίου, με την οποία έχουν εμβολιαστεί, στη χώρα, περίπου 3.790 άνθρωποι.

Όπως μεταδίδει το BBC, σύμφωνα με τις ιαπωνικές αρχές, ένας φαρμακοποιός διέκρινε πολλά μαύρα σωματίδια σε ένα φιαλίδιο του εμβολίου στην περιφέρεια Καναγκάουα, ενώ, λιγότερο από μία εβδομάδα πριν, η Ιαπωνία ανέστειλε τη χρήση περίπου 1,63 εκατ. δόσεων της Moderna λόγω μόλυνσης.

Ο φαρμακοποιός εντόπισε τα μαύρα σωματίδια κατά τον έλεγχο για ξένες ουσίες πριν από τη χρήση του συγκεκριμένου εμβολίου. Από την πλευρά του, ο διανομέας του εμβολίου στην Ιαπωνία έχει συλλέξει το φιαλίδιο για το οποίο υπάρχει υποψία ότι είναι μολυσμένο, ενώ σύμφωνα με αναφορές τοπικών ΜΜΕ, δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής στοιχεία για κινδύνους για την υγεία που προκαλούνται από το πιθανά μολυσμένο εμβόλιο.

Σημειώνεται ότι η εταιρεία Takeda Pharmaceutical, η οποία διανέμει το εμβόλιο στην Ιαπωνία, μόλις την περασμένη εβδομάδα είχε αναστείλει τη χρήση τριών παρτίδων, καθώς είχαν βρεθεί «ξένα υλικά» σε μερικές δόσεις μιας παρτίδας περίπου 560.000 φιαλιδίων. Η ισπανική φαρμακευτική εταιρεία Rovi, η οποία εμφιαλώνει το εμβόλιο, ανέφερε σε δήλωσή της ότι μια γραμμή παραγωγής στην Ισπανία θα μπορούσε να είναι η αιτία του ζητήματος, ενώ επισήμανε ότι διεξάγει έρευνες για το θέμα.

Την Τρίτη, ο Ιάπωνας υπουργός Υγείας δήλωσε ότι οι ξένες ύλες που βρέθηκαν στα εμβόλιο στη νότια περιφέρεια της Οκινάουα οφείλονται σε λανθασμένες εισαγωγές βελόνων στα φιαλίδια.

 

 

What’s your Reaction?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Related posts

Θ. Πλεύρης στο Economist: Ξεκινούν οι δωρεάν προληπτικές εξετάσεις κατά του καρκίνου στα τέλη Μαρτίου

Newsroom

Εμβόλια της AstraZeneca αποσύρονται στην Αυστρία λόγω νεκρού μετά από εμβολιασμό! Συναγερμός και στην Νότια Κορέα!

Newsroom

Ποιο συμπλήρωμα αυξάνει τον κίνδυνο για καρκίνο

Newsroom