ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Επικαιρότητα

Ένα από τα μεγαλύτερα Λαογραφικά Μουσεία της Ελλάδας βρίσκεται στη Καλλιμασιά της Χίου και φιλοξενεί 6.000 αντικείμενα ως εκθέματα

Ένα από τα μεγαλύτερα Λαογραφικά Μουσεία της Ελλάδας βρίσκεται στη Καλλιμασιά της Χίου και φιλοξενεί 6.000 αντικείμενα ως εκθέματα

Το Λαογραφικό Μουσείο Καλλιμασιάς στη Χίο είναι το μεγαλύτερο στην Ελλάδα σε έκθεση αντικειμένων καθώς διαθέτει περισσότερα από 6000 εκθέματα. Ο χώρος του μουσείου (550 τμ) αναπαριστά ένα μικρό παραδοσιακό χωριό. Περιέχει αντικείμενα και εργαλεία από 40 επαγγέλματα περισσότερα από τα οποία έμειναν στην ιστορία, όπως του παπουτσή, του ράφτη, του καλαθά, του παπλωματά και άλλα πολλά. Επίσης περιέχει ένα ρεμπικαριό (αποστακτήριο ούζου-σούμας), ένα ελαιοτριβείο, ένα χωράφι με το αλώνι του και ένα καφενείο-κουρείο. Τέλος περιέχει ένα παραδοσιακό Χιώτικο σπίτι με την κουζίνα του, την τραπεζαρία του, το υπνοδωμάτιο του, την τουαλέτα του και την αποθήκη του. Τα εκθέματα του μουσείου κάποια από τα οποία είναι μοναδικά, αποτελούν πολύ σημαντικά στοιχεία για τη λαογραφία της Χίου καθώς μας παρουσιάζουν τους επαγγελματίες τεχνίτες που εργαζόταν και κινούταν μέσα στα χωριά της Χίου. Τα εκθέματα έχουν δωρίσει κυρίως κάτοικοι από όλη τη Χίο, αλλά και διάφορα μέρη της Ελλάδας.

Το Λαογραφικό Μουσείο ιδρύθηκε το 1995 από τον εκπαιδευτικό Γιάννη Κολλιάρο ο οποίος έχει αφιερώσει αμέτρητες ώρες στην συλλογή και καταγραφή των μοναδικών αυτών αντικειμένων της Λαογραφίας της Χίου.

BINTEO 

Related posts

Ιατρικοί σύλλογοι της Βόρειας Ελλάδας: Απειλούν γιατρούς «Ή εμβολιάζεσαι, ή αφαιρείται προσωρινά η άδεια λειτουργίας και κλείνεις το ιατρείο σου»

Newsroom

Διαδικτυακές Προσεγγίσεις: «Εστίαση και πολιτισμός οι μεγάλοι αδικημένοι της πανδημίας»

Παρουσίαση του ανανεωμένου Skoda Kodiaq