ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΑποδράσειςΤουρισμός

Ένα Σαββατοκύριακο στην ορεινή Αρκαδία των μύθων

Ταξίδι στην ορεινή Αρκαδία των μύθων

Η ορεινή Αρκαδία είναι ένας κοντινός και πολυποίκιλος προορισμός για τους Αθηναίους.

Σε λιγότερο από 3 ώρες ο ταξιδιώτης φτάνει σε ένα καταπράσινο τοπίο περιτριγυρισμένο από βουνά και ταξιδεύει πίσω στο χρόνο, στην ομιχλώδη ελληνική μυθολογία και αφήνει τα βήματά του να πατήσουν στα χνάρια του Δία, του Λυκάονα, της Καλλιστώς και του Αρκά. Αυτός ο όμορφος τόπος είναι ποτισμένος από μυθολογία και ιστορία και στολίζεται από ένα υπέροχο καταπράσινο περιβάλλον, που ξεκουράζει τον ταξιδιώτη και τον μεταφέρει σε ένα τοπίο λες απόκοσμο, γεμάτο νύμφες και σατύρους, ντυμένο με τους ήχους της φλογέρας του Πάνα!

Το στέμμα της ορεινής Αρκαδίας κοσμούν πολλά πετράδια, στην καρδιά μου όμως έχω το Βαλτεσινίκο, τη Δημητσάνα και τη Στεμνίτσα.

Το Βαλτεσινίκο, σε υψόμετρο 1180 μέτρων, στην ποδιά του Μαίναλου, είναι από τους πιο όμορφους και ήσυχους προορισμούς. Στην κεντρική πλατεία με τις ταβέρνες και τις καφετέριες θα δείτε κόσμο αλλά αν ακολουθήσετε τα γύρω μονοπάτια θα απομονωθείτε και θα απολαύσετε τη γαλήνη της φύσης, το θρόισμα των φύλλων, την αύρα από το περπάτημα του ανέομυ στα μαλλιά σας. Ειδικά αν πάτε καλοκαίρι, γύρω από το χωριό υπάρχουν πολλά πανέμορφα σημεία για περπάτημα, που θα σας απαλλάξουν από το στρες και την καθημερινότητά σας.

 

Αν θέλετε περισσότερο κόσμο και οπωσδήποτε να δείτε κάποιο μουσείο ή κάποιο ιστορικό κτήριο, μπορείτε να μεταβείτε στην κοντινή του Βαλτεσινίκου Δημητσάνα (μόλις 20 χλμ.), όπου το πρωτότυπο και πλούσιο σε εκθέματα Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης σας περιμένει να ανακαλύψετε πόσο πολύ μπορεί να βοηθήσει το νερό και η δύναμη της ροής του την ανθρώπινη δραστηριότητα. Στο χωριό, γενέτειρα του Παλαιών Πατρών Γερμανού και του Πατριάρχη Γρηγορίου Ε΄, υπάρχουν οι οικίες αυτών των ιστορικών προσώπων και μια πολύ σημαντική βιβλιοθήκη, μέσα στη Σχολή Δημητσάνας!

Η Στεμνίτσα υπήρξε έδρα του αγώνα του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη κατά την Επανάσταση του 1821 και μόλις για μια μέρα πρωτεύουσα του επαναστατημένου ελληνικού έθνους (27 Μαΐου 1821)! Έχει ένα υπέροχο λαογραφικό μουσείο και Σχολή Αργυροχοΐας! Από το κάστρο, η θέα προς τον Λούσιο ποταμό και το χωριό είναι μαγευτική!

Αυτόν τον χειμώνα αφεθείτε στη θεά Άρτεμη του Μαίναλου να σας αποκαλύψει τα μυστικά του φυσικού πλούτου, γευτείτε το νερό του Αλφειού και γεμίστε τις μπαταρίες σας με εικόνες, ήχους, μυρωδιές!

 

 

 

Πάνος Τουρλής

 

greekaffair.gr

Related posts

Βόλτα με αερόστατο πάνω από τη Λίμνη Πλαστήρα

Newsroom

Χειμερινή απόδραση: Στο Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου

Newsroom

Νυμφαίο: Χειμερινές διακοπές με ατμόσφαιρα παραμυθιού