ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Επικαιρότητα

Ένα τραπέζι με προϊόντα της αττικής γης

Ένα τραπέζι με προϊόντα της αττικής γης

 

Στο αίθριο του Μεγάρου Μελά έδωσε το έκτο ραντεβού της με τους Έλληνες παραγωγούς η Εθνική Τράπεζα

 

Νέους δρόμους προώθησης των ελληνικών τροφίμων, καθώς και ευκαιρίες δικτύωσης για τους παραγωγούς και τους επιχειρηματίες του αγροτο-διατροφικού τομέα, άνοιξε η Εθνική Τράπεζα με την έκτη εκδήλωση της δράσης «Όλη η Ελλάδα σε ένα τραπέζι», η οποία πραγματοποιήθηκε πριν από λίγο καιρό στο Αίθριο του Μεγάρου Μελά.

Αυτή τη φορά την τιμητική τους είχαν οι παραγωγοί και οι εκπρόσωποι επιχειρήσεων από την Περιφέρεια Αττικής, που ξεχωρίζουν για την εξωστρέφεια και την καινοτομία των προϊόντων τους. Συντονιστής του ανοιχτού διαλόγου ήταν ο δημοσιογράφος Κώστας Τσαούσης, ενώ την εκδήλωση άνοιξε με ομιλία του ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας, Παύλος Μυλωνάς, ο οποίος τόνισε την αποφασιστικότητα του ομίλου να στηρίξει την αναμόρφωση και την ανάπτυξη του αγροτο-διατροφικού τομέα της οικονομίας. Πάνω από 20 καινοτόμοι παραγωγοί, μεταποιητές και επιχειρηματίες του κλάδου μοιράστηκαν την ιστορία, τους προβληματισμούς τους, τις αντιξοότητες που αντιμετωπίζουν καθημερινά, καθώς και τις προκλήσεις, τις υποδειγματικές τους προσπάθειες και τα σχέδιά τους για το μέλλον.

Εκεί ξεχωρίσαμε την εταιρεία Aegean Naturals, που παράγει με οικολογικό τρόπο κρυστάλλους θάλασσας του Αιγαίου, κοινώς αλάτι, με μια μοναδική μέθοδο ευρεσιτεχνίας. Ακόμα, τη Χαλβαδοποιία-Ταχινοποιία Αργουδέλης, γιατί, παρότι μετράει ήδη 100 χρόνια στην επεξεργασία σουσαμιών και στην παραγωγή ταχινιού με τον παραδοσιακό τρόπο, ακόμη αναζητά νέους, πρωτοποριακούς τρόπους διεξόδου τόσο στην εγχώρια όσο και στη διεθνή αγορά. Μεγάλο μέρος της εκδήλωσης ήταν αφιερωμένο στον αττικό αμπελώνα και στα κρασιά του, με τη συμμετοχή εννέα οινοποιείων, μιας βραβευμένης ηλεκτρονικής πλατφόρμας για κρασιά καθώς και του Εργαστηρίου Οινολογίας και Αλκοολούχων Ποτών του Γεωπονικού Πανεπιστημίου. Ιδιαίτερα συγκινητική, η οινολόγος Κωνσταντίνα Μάκρα, που μας παρουσίασε την ιστορία του εμβληματικού κτήματος του Πύργου Βασιλίσσης. «Η οικονομική κρίση και η κοινή παραδοχή για ένα νέο πιο υγιές μοντέλο ανάπτυξης της χώρας έχουν δημιουργήσει μοναδικές ευκαιρίες ανάπτυξης για τον αγροτικό τομέα», τόνισε η Νέλλη Τζάκου-Λαμπροπούλου, γενική διευθύντρια Λιανικής Τραπεζικής, δίνοντας έτσι μια επιπλέον ώθηση στους επιχειρηματίες του χώρου.

 

 

Της  Μαρία Χαψούλα

Related posts

ΧΩΡΑ ΣΦΑΚΙΩΝ–ΛΟΥΤΡΟ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΚΡΗΤΗΣ

Newsroom

«Βαλς με τα παραμύθια»Με τις υπογραφές των Κάρμεν Ρουγγέρη και Χριστίνα Κουλουμπή

Αλέξης Τσίπρας: Ζούμε μία αδιανόητη τραγωδία – Δεν θα μιλήσω για ευθύνες τώρα

Newsroom