ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
Ειδήσεις

Ένας χρόνος λειτουργίας του Κοινωνικού Κομμωτηρίου του Δήμου Αθηναίων

Ένας χρόνος συμπληρώθηκε από την έναρξη της λειτουργίας του Κοινωνικού Κομμωτηρίου του Δήμου Αθηναίων.

 

Το Κοινωνικό Κομμωτήριο είναι μία πρωτοποριακή δομή που προσφέρει δωρεάν κούρεμα, χτένισμα και ξύρισμα σε άστεγους συμπολίτες μας, αλλά και σε οικογένειες που ζουν κάτω από δύσκολες συνθήκες στην καθημερινότητά τους.

Βρίσκεται στον Κόμβο Αλληλοβοήθειας Πολιτών του Δήμου Αθηναίων και δημιουργήθηκε με την ευγενική χορηγία του Κλάδου Επαγγελματκών Προϊόντων της L’Οréal Hellas (L’Οréal Professional Products).
Ανταγωνίζεται τόσο σε αισθητική όσο και σε εξοπλισμό ένα σύγχρονο κομμωτήριο, ενώ ξεχωρίζει και για έναν ακόμη λόγο: Είναι η πρώτη δομή του Κ.Υ.Α.Δ.Α. που λειτουργεί αποκλειστικά με εθελοντές κομμωτές που κινητοποιήθηκαν μετά από πρωτοβουλία του επαγγελματία κομμωτή Αναστάσιου Σταυρόπουλου, γνωστού ως Anber, που προσφέρει σημαντικό κοινωνικό έργο σε ανθρώπους που χρειάζονται φροντίδα και υποστήριξη.

Σε μια ειδική εορταστική εκδήλωση  που διοργάνωσαν οι αρμόδιοι φορείς, αφιερωμένη στους εθελοντές κομμωτές και την κομμωτική κοινότητα, αναδεικνύοντας την αξία του εθελοντισμού και τα οφέλη του στην κοινωνία, παρουσιάστηκε ο απολογισμός των δράσεων του Κοινωνικού Κομμωτηρίου και τα σημαντικότερα σημεία της διαδρομής του.

Τον πρώτο χρόνο, κλείστηκαν 900 ραντεβού και εξυπηρετήθηκαν 740 πολίτες από 85 επαγγελματίες κομμωτές, που προσέφεραν αφιλοκερδώς υπηρεσίες περιποίησης.
Oμάδες εθελοντών κομμωτών επισκέφθηκαν δομές φιλοξενίας ηλικιωμένων και αστέγων, ενώ καθιερώθηκαν οι ημέρες κοινωφελούς προσφοράς για πολίτες που διαμένουν σε δομές φιλοξενίας. Παράλληλα, αναπτύχθηκαν νέες συνεργασίες με φορείς που υποστηρίζουν ευάλωτες ομάδες, δίνοντάς τους πρόσβαση σε βασικές υπηρεσίες φροντίδας.

Κλείστε το ραντεβού σας στο Κοινωνικό Κομμωτήριο στο τηλέφωνο 210-8897900 (Μαρίνα Πανταζή).

 

 

What’s your Reaction?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Related posts

Μητρόπουλος: «Κανένας εργοδότης στον ιδιωτικό ή δημόσιο τομέα δεν μπορεί να απολύσει ανεμβολίαστο»

Διάγγελμα Μητσοτάκη: lockdown από την επόμενη Δευτέρα στους ανεμβολίαστους σε όλους τους κλειστούς χώρους

Newsroom

Κωνσταντίνος Βαθιώτης: «Το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού είναι η πύλη της κολάσεως»

Newsroom