Ένας Έλληνας καρδιολόγος στην κορυφή της Ευρώπης!

Κοινοποιείστε το άρθρο

Για πρώτη φορά Έλληνας καρδιολόγος αναλαμβάνει τα ινία της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Υπέρτασης.

Διαπρέπουν για άλλη μία φορά οι Έλληνες επιστήμονες στο εξωτερικό καθώς για πρώτη φορά τη θέση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Υπέρτασης αναλαμβάνει ο πρόεδρος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, αναπληρωτής καθηγητής καρδιολογίας, Κωνσταντίνος Τσιούφης.
Ο κ. Τσιούφης εξελέγη το Σάββατο το βράδυ πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Υπέρτασης στο ετήσιο συνέδριο υπέρτασης που διεξήχθη φέτος στο Μιλάνο.

Είναι η πρώτη φορά που εκλέγεται Έλληνας στη θέση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Υπέρτασης, μίας εταιρείας με μεγάλη παράδοση και απήχηση στο διεθνή επιστημονικό περιβάλλον καθώς είναι επικεφαλής 34 Εθνικών Εταιρειών Υπέρτασης, 186 Κέντρων Αριστείας και 1200 ειδικών στην υπέρταση.

Οι συστάσεις του νέου προέδρου

Κατά τη διάρκεια της ανάληψης των καθηκόντων του ως πρόεδρος της Εταιρείας, ο κ. Τσιούφης υπογράμμισε την ανάγκη εντατικοποίησης των προσπαθειών για αποτελεσματικότερο έλεγχο της αρτηριακής πίεσης στις Ευρωπαϊκές χώρες, αφού η υπέρταση ευθύνεται ακόμη σήμερα για το 50% των αγγειακών εγκεφαλικών επεισοδίων και 15% του συνόλου των θανάτων.

Όπως ανάφερε, ο έλεγχος αυτός μπορεί να επιτευχθεί με την εφαρμογή Ευρωπαϊκών προγραμμάτων ενημέρωσης του κοινού για τη σημασία της ελάττωσης της κατανάλωσης αλατιού, της μείωσης της παχυσαρκίας, της άσκησης και της συμμόρφωσης στην αντιυπερτασική αγωγή.

Μάλιστα, η τεχνολογία (διαδικτυακές εφαρμογές, applications) και η επέκταση της χρήσης σταθερών συνδυασμών με δύο ή περισσότερα φάρμακα σε ένα δισκίο θα συμβάλλουν στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης.

ΠΗΓΗ

What’s your Reaction?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Κοινοποιείστε το άρθρο