ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Οικονομία

Ενεργειακή κρίση: αναμένεται στην αγορά των καυσίμων μετά τις 15 Φεβρουαρίου

Αντιμέτωπες με μια νέα ενεργειακή κρίση ετοιμάζονται να έρθουν οι χώρες της ΕΕ

 

άρθρο του Krikor Tsakitzian

 

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, βρίσκονται σε πυρετώδεις συσκέψεις τις τελευταίες ημέρες οι υπεύθυνοι των διυλιστηρίων της χώρας μας.

Την ίδια νευρική κρίση αντιμετωπίζουν και οι υπεύθυνοι των ευρωπαϊκών διυλιστηρίων.

Ο λόγος είναι ότι, αναμένεται από τις 15 Φεβρουαρίου να υπάρξουν αυστηρά μέτρα από την Ευρώπη για το τέλος της λαθραίας διακίνησης Ρωσικού πετρελαίου στις αγορές, γεγονός που θα σημάνει την έλλειψη καυσίμου για όλη την Ευρώπη.
Η έλλειψη αυτή θα απογειώσει την τιμή του αργού πετρελαίου στο χρηματιστήριο αγορών και θα οδηγήσει σε νέα μεγάλη ενεργειακή κρίση την Ευρώπη, με δραματικές συνέπειες για τις αγορές.
Αυτός είναι και ο λόγος που η τιμή της βενζίνης στην αντλία ανεβαίνει τις τελευταίες ημέρες, παρά το γεγονός ότι η τιμή του αργού πετρελαίου δεν δικαιολογεί αυτή την αύξηση.
Εξ’ άλλου οι τιμές αγοράς των διυλιστηρίων από τις πετρελαϊκές χώρες, κλειδώνουν έξι μήνες πριν την παραλαβή του φορτίου, γεγονός που καθιστά αδικαιολόγητη την αυτόματη αύξηση στην αντλία, μόλις ανακοινώνεται νέα αύξηση στην αγορά των πετρελαιοπαραγωγών χωρών.
Ο λόγος όμως που ανέβασαν τα διυλιστήρια τις τιμές το τελευταίο διάστημα, σύμφωνα με κύκλους της αγοράς καυσίμων, είναι ότι οι ιδιοκτήτες τους θέλησαν να προλάβουν να αποκομίσουν υπερκέρδη, πριν τον Αρμαγεδδών που περιμένουν από 15 Φεβρουαρίου με την κρίση στην αγορά καυσίμων που θα χτυπήσει την Ευρώπη και δεν γνωρίζουν τι ζημιά θα υποστούν οι εταιρείες τους.
Αυτό πάντως που αναμένεται, ως συνέπεια όλων των παραπάνω, είναι να απογειωθούν οι τιμές των καυσίμων και να συμπαρασύρουν όλα τα κόστη στα είδη πρώτης ανάγκης.

Related posts

«Φωτιά» οι τιμές σε βενζίνη και πετρέλαιο – Για αύξηση έως και 20% αναφέρει ο Γιώργος Ασμάτογλου

Newsroom

Οι αυξήσεις σε καύσιμα και είδη διατροφής «καίνε» τα νοικοκυριά και η κυβέρνηση αναζητεί μέτρα

Newsroom

Σκρέκας: Σχεδόν μηδενικές οι πιθανότητες για διακοπές ρεύματος

Newsroom