ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
Οικονομία

Ενεργειακή κρίση: Κατώτερη των περιστάσεων και διχασμένη η ΕΕ απέναντι στον ενεργειακό Αρμαγεδώνα

Ενεργειακή κρίση: Κατώτερη των περιστάσεων και διχασμένη η ΕΕ απέναντι στον ενεργειακό Αρμαγεδώνα 

Ο Αναπληρωτής Καθηγητής Ενεργειακής Πολιτικής του ΕΜΠ, Χάρης Δούκας μίλησε στο «Κοινωνία Ώρα MEGA» για την ενεργειακή κρίση αλλά και για την αδυναμία της ΕΕ να βρει μια λύση.

 

Ο κ. Δούκας, μίλησε για την ενεργειακή κρίση αλλά και για την πτωτική τιμή που έχει το φυσικό αέριο. «Είναι σύμμαχός μας ο καιρός, δεν έχουμε δει ακόμα ούτε φθινόπωρο και αυτός ο καιρός είναι που δεν χρησιμοποιούμε στην Ευρώπη πάρα πολύ φυσικό αέριο, γι’ αυτό είναι χαμηλές οι τιμές.

Ο βασικός λόγος που έχουμε πιο πεσμένη τιμή σε σχέση με τον Αύγουστο, που έφτασε τα 340 ευρώ η μεγαβατώρα και τώρα είναι κάτω από 100. Ένα μεγάλο κομμάτι είναι ο καιρός και το άλλο κομμάτι είναι ότι έχουμε γεμάτες αποθήκες φυσικού αερίου σε όλη την Ευρώπη», είπε αρχικά.

 «Πάνω από 90% είναι στην Ευρώπη, πάνω από 95% στη Γερμανία και έχουμε και πάρα πολλά καράβια. Ήταν ένα μεγάλο κυνήγι για υγροποιημένο φυσικό αέριο που θα υποκαθιστούσε το ρωσικό και έχουμε πάρα πολλά καράβια σε όλη τη μεσόγειο που είναι αγκυροβολημένα και περιμένουν ένα χρονικό παράθυρο για να μπουν στους αντίστοιχους σταθμούς όπως η Ρεβυθούσα, και να αφήσουν το φορτίο», συμπλήρωσε ο κ. Δούκας.

 «Άρα, εκτιμώ ότι τους επόμενους 2 μ΄νη3ς δεν θα υπάρχει θέμα επάρκειας, αλλά θα είναι νομίζω και χαμηλωμένες οι τιμές σε σχέση με τις διαστημικές τιμές που είχαμε τον Αύγουστο», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.

What’s your Reaction?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Related posts

Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών: Μηδαμινό το ουσιαστικό όφελος για τον καταναλωτή

Newsroom

Γαλακτοβιομηχανίες: Τις επόμενες ημέρες αναμένονται ανατιμήσεις «φωτιά»

Newsroom

Αντίστροφη Μέτρηση για το Fuel Pass 2: Ανοίγει έως το τέλος της εβδομάδας – Ποιοι είναι οι δικαιούχοι