ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
Ειδήσεις

Ένωση Κρεοπωλών Αθήνας: Θα είναι το ακριβότερο εορταστικό τραπέζι της 20ετίας

Ένωση Κρεοπωλών Αθήνας: Άλμα τιμών για γαλοπούλα, χοιρινό

 

Το «κύμα» ακρίβειας που έχει κατακλύσει την αγορά με ευθύνη της κυβέρνησης Μητσοτάκη θα επηρεάσει άμεσα και το χριστουγεννιάτικο τραπέζι.

 

Όπως φαίνεται, εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες θα αναγκαστούν να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των εορτών, με τα παραδοσιακά τραπέζια των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς να αποτελούν τα ακριβότερα της τελευταίας 20ετίας, σύμφωνα με τα όσα προβλέπουν οι κρεοπώλες.

«Αυτό που μας ανησυχεί είναι να μην υπάρξει πίεση στην εορταστική περίοδο και ανέβουν κι άλλο οι τιμές», ανέφερε ο πρόεδρος της Ένωσης Κρεοπωλών Αθήνας – Αττικής, Βασίλης Ντεληφιλιππίδης στην κάμερα της ΕΡΤ.  «Κινούμαστε μέρα με τη μέρα. Δεν μπορούμε να έρθουμε σε μακροχρόνιες συμφωνίες ούτε με τους παραγωγούς, ούτε με μεγαλέμπορους», σημείωσε.

Ο κ. Ντεληφιλιππίδης ανέφερε ότι η Ένωση θα προσπαθήσει να εισηγηθεί σταθεροποίηση των τιμών στα βασικά είδη που καλύπτουν το χριστουγεννιάτικο τραπέζι, τονίζοντας ότι με τα τρέχοντα δεδομένα, το χοιρινό τιμάται σήμερα στα 7 ευρώ το κιλό, η γαλοπούλα εισαγωγής στα 8 ευρώ/κιλό και η εγχώρια στα 10 ευρώ το κιλό.

«Ως επαγγελματίες θα παλέψουμε οι τιμές να μείνουν σταθερές στο επίπεδο που είναι σήμερα και παροτρύνουμε τα μέλη της Ένωσης να αφουγκραστούν την οικονομική αδυναμία του Έλληνα καταναλωτή και να συγκρατήσουν τις τιμές», υπογράμμισε ο πρόεδρος της Ένωσης Κρεοπωλών Αθήνας – Αττικής.

What’s your Reaction?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Related posts

Ο Παπανδρέου ανακοίνωσε εμμέσως την υποψηφιότητά του για τις εκλογές στο ΚΙΝΑΛ με αφορμή τα 40 χρόνια από την πρώτη κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ

Κόκκινος συναγερμός για Υπ. Άμυνας και ΓΕΕΘΑ – Εντολή Κωνσταντίνου Φλώρου: ενεργοποιήστε τα αντιαεροπορικά συστήματα

Έρχεται ανασχηματισμός με αξιοποίηση βουλευτών σε πρώτο πλάνο

Newsroom