ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Υγεία

Ένωση Πνευμονολόγων: Κρίνεται σκόπιμο να αποφεύγονται οι άσκοπες μετακινήσεις λόγω των πολλαπλών πυρκαγιών

Ένωση Πνευμονολόγων

Ένωση Πνευμονολόγων: Κρίνεται σκόπιμο να αποφεύγονται οι άσκοπες μετακινήσεις λόγω των πολλαπλών πυρκαγιών

 

Κρίνεται σκόπιμο να αποφεύγονται οι άσκοπες μετακινήσεις

 

Η Ένωση Πνευμονολόγων καλεί τους πολίτες να απομακρυνθούν άμεσα για την προστασία ή, εφόσον αυτό δεν είναι εφικτό, να παραμείνουν σε δροσερούς ή εσωτερικούς κλιματιζόμενους χώρους με τα παράθυρα και τις πόρτες κλειστά. Παράλληλα, κρίνεται σκόπιμο να αποφεύγονται οι άσκοπες μετακινήσεις.

Αν μετακινείστε με αυτοκίνητο εντός της συγκεκριμένης περιοχής, παράκληση τα παράθυρα να παραμένουν κλειστά́ και να τίθεται σε λειτουργιά η ανακύκλωση αέρα καμπίνας.

«Συνιστούμε στους ασθενείς με χρόνια αναπνευστικά προβλήματα όπως η Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ) και το βρογχικό άσθμα να βρίσκονται σε συνεχή επαφή με τον γιατρό τους και να λαμβάνουν την αγωγή τους συστηματικά σύμφωνα με τις οδηγίες του» επισημαίνει η Ένωση Πνευμονολόγων Ελλάδας.

Αναφέρει επίσης ότι συμπτώματα όπως η δυσκολία στην αναπνοή, ο βήχας ή η αποβολή πτυέλων θα πρέπει να αναφέρονται άμεσα στον θεράποντα πνευμονολόγο.

Παρακαλεί, τέλος, για αποφυγή αλόγιστης χρήσης ηλεκτρικού ρεύματος έτσι ώστε να μην υπάρχει πιθανότητα διακοπών σε αναπνευστικούς ασθενείς που απαιτούν συνεχή λήψη οξυγονοθεραπείας.

Related posts

Καθηγητής Συρίγος: Εξαιρετικά τα αποτελέσματα του ισραηλινού φαρμάκου

Newsroom

Κων. Πουλάς καθηγητής Βιοχημείας: «Ο ιός ήταν προσπάθεια πειραματική και συνεργάζονταν και Έλληνες»

Newsroom

Ανησυχία σε Ευρωπαϊκή Ένωση και ΗΠΑ για καρκινογόνο ουσία σε γνωστά σκευάσματα για την αντιμετώπιση στομαχικών διαταραχών

Newsroom