ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Επικαιρότητα

Ένταση στις Οινούσσες: Τούρκοι προσπάθησαν να αιχμαλωτίσουν 2 Έλληνες ψαροντουφεκάδες!

Ένταση στις Οινούσσες: Τούρκοι προσπάθησαν να αιχμαλωτίσουν 2 Έλληνες ψαροντουφεκάδες!- Επενέβη το Λιμενικό

Δύο Έλληνες ψαροντουφεκάδες επιχείρησαν να αιχμαλωτίσουν οι Τούρκοι στην ευρύτερη περιοχή των Οινουσσών, το πρωί της Τετάρτης οι οποίοι τελικώς σώθηκαν κατόπιν επεμβάσεως του Λιμενικού 

Οι δυο νεαροί άντρες, περίπου στις επτά το πρωί της Τετάρτης, ξεκίνησαν από την Χίο με το φουσκωτό τους, προκειμένου να πάνε για ψαροντούφεκο κοντά στο νησάκι Βάτος στην ευρύτερη περιοχή των Οινουσσών.

Ενώ βρισκόταν στα ελληνικά χωρικά ύδατα, περίπου 100 μέτρα από το νησί, τους προσέγγισε σκάφος της Τουρκικής Ακτοφυλακής και τους ζήτησε τα στοιχεία τους, θεωρώντας ότι βρίσκονται επί τουρκικών χωρικών υδάτων.

Τις στιγμές αγωνίες που πέρασαν στην περιοχή της νησίδας Βάτου των Οινουσσών περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια στο Politichios.gr ο Χιώτης Ψαροντουφεκάς Α. Κοντός που μαζί με τον φίλο του Δημήτρη Ζαννάρα αποτέλεσαν τους πρωταγωνιστές ενός ακόμη θερμού επεισοδίου.

Όπως ανέφερε στον «Πολίτης Χίος» η τουρκική ακτοφυλακή πέρασε στην ελληνική πλευρά κάνοντας νόημα στους δύο ψαροντουφεκάδες να τους πλησιάσουν. “Στην αρχή και για αρκετή ώρα νομίζαμε ότι πρόκειται για Frontex γιατί δεν υπήρχε κάτι που να δηλώνει ότι ήταν Τούρκοι. Ακόμα και όταν μας προσέγγισαν μιλούσαν πολύ καλά Αγγλικά. Καταλάβαμε ότι είναι Τούρκοι όταν μίλησαν με τα κινητά τους και τους δόθηκε εντολή να μας πάρουν τα στοιχεία. Επιπλέον μας είπαν ότι θα πρέπει να δεθούμε με αυτούς για να μας τραβήξουν. Ευτυχώς αυτό αποτράπηκε από την παρουσία του Λιμεναρχείου της Χίου”, εξήγησε.

Αμέσως μετά το σκάφος των ψαροντουφεκάδων πήγε πίσω από το ελληνικό σκάφος όταν τα σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής ανέπτυξαν μεγάλη ταχύτητα. “Ήταν λες και κινούταν εναντίον μας. Δημιούργησαν μεγάλα απόνερα και έτσι αναγκαστήκαμε να πάμε πίσω από το σκάφος του Λιμενικού”, κατέληξε.

Related posts

«ΤΙ ΤΡΑΒΑΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΜΑΝΕΣ» από το ομώνυμο βιβλίο της Κατερίνας Μανανεδάκη

Newsroom

Παμμακεδονικές προειδοποιούν ανοικτά τον Α.Τσίπρα

Newsroom

Έρχεται και νέα επιταγή ακρίβειας ποιοι θα είναι οι δικαιούχοι