Κοινοποιείστε το άρθρο

Ένταση στους Βουλιαράτες: Αστυνομικοί άρπαξαν πανό από τους γονείς Κατσίφα

Άνδρες της αλβανικής αστυνομίας άρπαξαν πανό που προσπάθησαν να ανοίξουν οι γονείς του Κατσίφα, αποτίοντας φόρο τιμής στη μνήμη του γιου τους.

 

Καταθέτοντας στεφάνια στο μνημείο των Πεσόντων στην Βαρνάβα πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Χιμάρα η καθιερωμένη εκδήλωση για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου υπό την αιγίδα της Ομόνοιας. Πλήθος κόσμου «έδωσε το παρών» στο μνημείο, αποτίοντας φόρο τιμής. Μεταξύ άλλων και η μάνα της Χιμάρας Ερμιόνη Μπρίγκου, η οποία έχει θάψει στον κήπο του σπιτιού της τις σορούς 6 Ελλήνων στρατιωτών οι οποίοι έπεσαν υπέρ πατρίδος πολεμώντας στα βουνά της Βορείου Ηπείρου.

Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσε η πρόξενος της Ελλάδας στα Τίρανα, κα Μαρκέλλα Μεγαλοκονόμου, και ο γραμματέας της Ελληνικής Πρεσβείας στα Τίρανα, κ. Κωνσταντίνος Καραμουσαλής.

Λίγο αργότερα, ωστόσο, προκλήθηκε ένταση όταν οι γονείς του Κωνσταντίνου Κατσίφα προσπάθησαν να ανοίξουν ένα πανό που έγραφε «Αθάνατος» στο νεκροταφείο στους Βουλιαράτες. Σύμφωνα με πληροφορίες πριν προλάβουν να ανοίξουν το πανό, άνδρες της αλβανικής αστυνομίας το κατάσχεσαν.

Παρά τις φωνές και τις αντιδράσεις του πατέρα και της μητέρας του Κωνσταντίνου Κατσίφα, οι Αλβανοί αστυνομικοί έβαλαν το πανό στο πορτ μπαγκαζ ενός αυτοκινήτου, το οποίο έφυγε αμέσως από την περιοχή, προκαλώντας την οργή και τις διαμαρτυρίες της οικογένειας Κατσίφα.

 

 

What’s your Reaction?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Κοινοποιείστε το άρθρο