Κοινοποιείστε το άρθρο

Έντονα εξαπλώνεται το κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας και στην Ελλάδα

Σύμφωνα με στοιχεία της UNICEF στο κύκλωμα της παιδικής πορνογραφίας εμπλέκονται ετησίως 200.000 παιδιά.

Τα θύματα συνήθως είναι κορίτσια στην εφηβεία από 13 έως 15 ετών όμως σε υποθέσεις πορνογραφίας εμπλέκονται και μικρά παιδιά από 3 έως και 7 ετών. Θραύση δε, κάνει η νηπιοφιλία.

Ποια είναι αυτά τα αρρωστημένα μυαλά που μπορούν να εγκληματήσουν σε βάρος των αθώων ψυχών, που μπορούν να ευχαριστηθούν με τέτοιου είδους θεάματα και να πλουτίσουν μάλιστα εμπορευόμενοι αυτό το υλικό είναι ένα μεγάλο ερώτημα. Και αυτό γιατί στο κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας εμπλέκονται άνθρωποι από διάφορες κοινωνικές τάξεις, διάφορα οικονομικά στρώματα και ποικίλες βαθμίδες μόρφωσης.

Σίγουρο πάντως είναι ότι η παιδική πορνογραφία αποφέρει τεράστια κέρδη στους διακινητές αυτού του παράνομου υλικού. Κέρδη που φτάνουν ετησίως τα 200.000.000, ακόμη και 2 δισεκατομμύρια. Πρόκειται για την δεύτερη πιο κερδοφόρα παράνομη επιχείρηση μετά τα ναρκωτικά.

Παλαιότερα οι παιδόφιλοι πήγαιναν έξω από τα σχολεία ψάχνοντας για θύματα. Τώρα παραφυλάνε στο διαδίκτυο υποδυόμενοι τους έφηβους. Ξεκινάνε συνομιλίες με τα ανυποψίαστα θύματα τους που μπορεί να διαρκέσουν πολλούς μήνες έως ότου κερδίσουν την εμπιστοσύνη τους.


Συχνά στέλνουν στα θύματα τους άσεμνο υλικό ερωτικού περιεχομένου ώστε να τα καταστήσουν συνένοχα .Τα παιδιά που έχουν συμμετάσχει σε τέτοιου είδους συνομιλίες συνήθως ντρέπονται να μιλήσουν στους γονείς τους γιατί νιώθουν ένοχα…

Ο λόγος που προτιμούν το διαδίκτυο οι παιδόφιλοι είναι ότι τους προσφέρει ανωνυμία, μυστικότητα και ευκολία διαφυγής. Το διαδίκτυο προσφέρει ταχύτητα επικοινωνίας και εξάπλωση σε πολλά κράτη. Ο καθένας μπορεί να υποδυθεί με απόλυτη επιτυχία ότι είναι κάποιο άλλο πρόσωπο και να προσεγγίσει ανυποψίαστα θύματα.

Τα παιδιά που γίνονται πιο εύκολα θύματα είναι άτομα με απειρία στο διαδίκτυο, με προβλήματα στην οικογένεια και απομονωμένα πολλές φορές στο σχολείο. Πρόκειται για παιδιά που ψάχνουν για στοργή και προσοχή, με σύγχυση σεξουαλικής ταυτότητας πολλές φορές και με αυξημένη περιέργεια να δοκιμάσουν νέες εμπειρίες.

What’s your Reaction?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Κοινοποιείστε το άρθρο