ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΕπικαιρότηταΚοινωνία

Έντονη είναι η ανησυχία στο (YΠ.ΕΘ.Α.) όσο αφορά την παράδοση τον S-400 από την Ρωσία στην Τουρκία

Έντονη είναι η ανησυχία στο (YΠ.ΕΘ.Α.) όσο αφορά την παράδοση τον S-400 από την Ρωσία στην Τουρκία -Ε.Αποστολάκης : καθίσταται επιτακτική η ανάγκη της εξεύρεσης αντιμέτρων 

Έντονη είναι η ανησυχία της ελληνικής πλευράς για την παράδοση S-400 από την τη Ρωσία στην Τουρκία, μία συμφωνία που από την αρχή προκάλεσε ανησυχία στο Πεντάγωνο λόγω των δυνατοτήτων του συστήματος και τον καταλυτικό ρόλο που μπορείν να παίξει στο Αιγαίο.

«Η προμήθεια των S-400 από τους Τούρκους μας ανησυχεί από την ώρα που ανακοινώθηκε»,ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης, προσθέτοντας: «παρακολουθούμε τις εξελίξεις και περιμένουμε».

Το νομοσχέδιο που προωθεί το αμερικανικό Κογκρέσο, στο πλαίσιο του οποίου οι γερουσιαστές καλούν τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών να παρουσιάσει «λίστα» των τουρκικών παραβιάσεων στο Αιγαίο και να προβούν οι ΗΠΑ στην άρση του εμπάργκο στην Κύπρο σχολιάστηκε από τον Έλληνα ΥΕΘΑ

«Η αμερικανική πρωτοβουλία αναδεικνύει ακόμη περισσότερο τον ρόλο της Ελλάδας. Θεωρώ ότι αυτή η εξέλιξη θα πρέπει να μας κάνει αισιόδοξους γιατί όλη αυτή η προσπάθεια που κάνει η χώρα μας πιάνει τόπο. Είναι μία ενέργεια που αναδεικνύει την Ελλάδα σε σημαντικό δρώντας για την άμυνα και την ασφάλεια στην περιοχή. Για πρώτη φορά τέθηκε το ζήτημα των παραβιάσεων σε αυτό το επίπεδο, το Κογκρέσο, κάτι το οποίο μας κάνει ακόμη περισσότερο αισιόδοξους», επισήμανε ο κ. Αποστολάκης

Η τουρκική Αεράμυνα  εξοπλισμένη με το Triumph θα έχει τη δυνατότητα προσβολής των μαχητικών της ΠΑ δυνητικά και εάν εξοπλιστεί με το βλήμα 40N6 από αποστάσεις της τάξης των 400 χλμ.

Το υποθετικό τόξο που θα μπορεί να καλύπτει το σύστημα εάν είναι τοποθετημένο στην περιοχή της Κωνσταντινούπολης, προκαλεί δέος. Χρησιμοποιώντας τους πυραύλους 40N6E μπορεί να ελέγξει ια περιοχή μέχρι την Καβάλα στα δυτικά και κινούμενο νοτιότερα περνά πάνω από την Σαμοθράκη, τη Λήμνο, τον Άγιο Ευστράτιο στο κεντρικό Αιγαίο για να καταλήξει καλύπτοντας την Λέσβο στη Χίο!

Η Κωνσταντινούπολη αποτελεί μια από τις δύο κύριες τοποθεσίες που πρόκειται να αναπτυχθεί με την άλλη να είναι η περιοχή της Άγκυρας. Από την Κωνσταντινούπολη πάντως το S-400 θα μπορεί να προστατεύει στις κρίσιμες ναυτικές εγκαταστάσεις (ναυπηγεία, ναυστάθμους) που διατηρεί το τουρκικό  Ναυτικό στη Θάλασσα του Μαρμαρά όπως και τις αεροπορικές βάσεις του Εσκισεχίρ, του Μπαλικεσίρ και της Μπαρντίμα μεταξύ άλλων.

Από την Άγκυρα τo S-400 καλύπτει όλη την κεντρική Τουρκία φτάνοντας μέχρι τις ακτές της Μεσογείου.

Η τοποθέτηση ενός πλήρους συστήματος για παράδειγμα στη Σμύρνη για την προστασία του εκεί ναύσταθμου ουσιαστικά «κλειδώνει» όλο το κεντρικό Αιγαίο φτάνοντας η εμβέλεια των πυραύλων του έως και 40 χλμ. δυτικά από τη Κόρινθο!

Με άλλα λόγια αεροσκάφη που θα απογειώνονται από την 114ΠΜ στην Τανάγρα θα είναι αμέσως στόχοι του συστήματος, ενώ τα βλήματα θα μπορούν να φτάσουν μέχρι και στην 111ΠΜ στην Νέα Αγχίαλο.

Φυσικά ούτε λόγος για τα readiness που θα επιχειρούν από την 135 Σμηναρχία Μάχης στην Σκύρο ή την 130 ΣΜ στη Λήμνο. Μπροστά σε αυτά τα δεδομένα το έργο των μαχητικών αεροσκαφών της ΠΑ γίνεται εξαιρετικά δύσκολο σε σημείο που καθίσταται επιτακτική η ανάγκη της εξεύρεσης αντιμέτρων.

Related posts

Nα συνυπάρχεις με άτομα που σε βοηθούν να γίνεις καλύτερος άνθρωπος

4ο Διεθνές Φεστιβάλ Λόγου & Τέχνης «Ταξιδεύοντας… Κίνα» 8-14 Ιουλίου 2019

Απολαμβάνοντας την ενέργεια της Αθήνας γύρω από την Ακρόπολη

Newsroom