ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Εκδηλώσεις - φεστιβάλΘεολογικά & εκκλησιαστικά θέματαΚοινωνία

Εορταστική εκδήλωση πραγματοποίησε η Ιερά Σύνοδος για την Εθνική Εορτή της 25ης Μαρτίου

Πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα του Μεγάλου Συνοδικού της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος η καθιερωμένη Ετήσια Εκδήλωση για την Εθνική Εορτή της 25ης Μαρτίου.

Κατά την ως άνω Εκδήλωση, μίλησε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Σεραφείμ Λεβέντης, Εισηγητής του Ιδιαιτέρου Γραφείου του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Ιερωνύμου με θέμα: «Ευαγγελισμός της Θεοτόκου και Παλιγγενεσία».

Ο ομιλητής αναφέρθηκε στη μεγάλη Δεσποτοθεομητορική Εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, την οποία χαρακτήρισε “απαρχή όλων των Εορτών της Εκκλησίας μας και Κεφάλαιο της σωτηρίας μας, αφού με την Ενανθρώπηση του Λόγου του Θεού ελευθερώθηκε το ανθρώπινο γένος από τη δουλεία της αμαρτίας, του διαβόλου και του θανάτου”.

Επίσης, τόνισε ιδιαίτερα ότι, “εμείς οι Έλληνες τιμούμε ιδιαζόντως την Εορτή αυτή επειδή αυτή την ημέρα επέλεξαν οι πρόγονοί μας να ορίσουν την Έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης για την Απελευθέρωση του Γένους από την πολυαίωνη Τουρκική δουλεία”.

Την Εκδήλωση έκλεισε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωρεών κ. Φιλόθεος, ο οποίος αφού μετέφερε τις Ευχές του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Ιερωνύμου, Ευχαρίστησε θερμά τον ομιλητή, ενώ στην Εκδήλωση παρέστησαν Κληρικοί και Λαϊκοί Συνοδικοί Υπάλληλοι όλων των Συνοδικών Υπηρεσιών.

 

 

 

Related posts

GREEK INTERNATIONAL WOMEN AWARDS (GIWA)

Newsroom

Αναστέλλονται οι διαγωνισμοί και «παγώνουν» οι προσλήψεις στο Δημόσιο λόγου της προκήρυξης των Εθνικών Εκλογών

Newsroom

Ζεσταίνουν τις μηχανές τους οι αγρότες για νέες κινητοποιήσεις