ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Διεθνή ΝέαΕιδήσεις

Σοβαρά επεισόδια σημειωθήκαν στο Βέλγιο κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων κατά των νέων μέτρων για τον κορωνοϊό

Σοβαρά επεισόδια σημειωθήκαν στο Βέλγιο κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων κατά των νέων μέτρων για τον κορωνοϊό 

Επεισόδια ξέσπασαν στις Βρυξέλλες το μεσημέρι της Κυριακής κατά τη διάρκεια διαδήλωσης κατά των μέτρων COVID.

Σύμφωνα με το rtbf, το οποίο επικαλείται το δίκτυο VRT, μία ομάδα εκτόξευσε προς την πλευρά των αστυνομικών κροτίδες. Οι αρχές απάντησαν με κανόνια νερού και δακρυγόνα.

Η διαδήλωση, που ονομάστηκε «Μαζί για την ελευθερία», ξεκίνησε γύρω στις 3 μ.μ. (ώρα Ελλάδας) στον σταθμό Bruxelles-Nord. Οι διαδηλωτές κατήγγειλαν τα μέτρα που περιορίζουν την ελευθερία, την εφαρμογή του υγειονομικού πιστοποιητικού «Covid Safe Ticket» και την απαγόρευση πρόσβασης σε μη εμβολιασμένους ανθρώπους σε μέρη όπως εστιατόρια και μπαρ.

Όπως αναφέρουν τα βελγικά μέσα, περίπου 35.000 ξεκίνησαν την πορεία από το σιδηροδρομικό σταθμό “Gare du Nord” για να διαμαρτυρηθούν κατά του covid safe pass και των περιοριστικών μέτρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν τα βελγικά ΜΜΕ, πυροτεχνήματα εκτοξεύτηκαν κατά της αστυνομίας, πριν μπουν σε δράση τα κανόνια νερού και τα δακρυγόνα από την πλευρά των βελγικών αρχών. Εικόνες που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν επίσης πολλά αστυνομικά οχήματα να βανδαλίζονται.

https://twitter.com/EliseiNicole/status/1462456619850162177?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1462456619850162177%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.protothema.gr%2Fworld%2Farticle%2F1183995%2Fsovara-epeisodia-stis-vruxelles-se-diadilosi-kata-ton-metron-gia-ton-koronoio%2F

 

 

Η διαδήλωση υπόκειται στην έγκριση του δήμου των Βρυξελλών και καθορίστηκε μια διαδρομή στη «rue de la Loi», στην καρδιά των ευρωπαϊκών θεσμών στις Βρυξέλλες. Στον τερματισμό είχε στηθεί εξέδρα για να γίνουν ομιλίες.

«Καταγγέλλουμε τα μέτρα που περιορίζουν την ελευθερία, τα οποία δεν ήταν μια διαρθρωτική λύση για την υγειονομική περίθαλψη», τονίζουν οι διοργανωτές στη δήλωσή τους. Το σύνθημα αυτής της κινητοποίησης είναι «Φτάνει! “.

Related posts

Βρέθηκε ομογενής αγνοούμενος στο γήπεδο του Θρασύβουλου στη Φυλή

Σκληρή ανακοίνωση Θ7: «Θα μας βρείτε μπροστά σας» – Κάλεσμα για συγκέντρωση προς τους οπαδούς όλων των ομάδων

Newsroom

Απεργία: Παραλύουν τα λιμάνια της χώρας από την Τρίτη με επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες

Newsroom