ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Ναυτιλία - Θαλάσσιος ΤουρισμόςΤουρισμός

Επίσημη Πρώτη Εκδήλωση για το 16ο EAST MED YACHT SHOW – Μarina Zeas 2017

Με μια λαμπρή εναρκτήρια εκδήλωση άνοιξε χθες τις πύλες του για το κοινό το 16th EAST MED YACHT SHOW-Marina Zeas 2017.

 

Την έκθεση εγκαινίασαν ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Κύριος Παναγιώτης  Κουρουμπλής, η  Περιφερειάρχης Αττικής Κυρία Ειρήνη Δούρου,  ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ Κύριος Δημήτρης Τρυφωνόπουλος εκ μέρους του Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά Κύριος Γεώργιος Δαβάκης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού Κύριος Αντώνης Στελλιάτος και ο Πρόεδρος του Ελληνικού Συνδέσμου Μεσιτών και Εμπειρογνωμόνων Κύριος Γιώργος Κολλίντζας.

Ο Κύριος Αντώνης Στελλιάτος – Πρόεδρος της  Ένωσης Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού ευχαρίστησε αρχικά τον Δήμαρχο Κύριο Ιωάννη Μώραλη και τόνισε πως ο Πειραιάς είναι πλέον παγκοσμίως το μόνιμο μέρος φιλοξενίας του EAST MED YACHT SHOW, μαζί με τα άλλα τρία διεθνώς αναγνωρισμένα yacht show της Γενοβας, της Μαρμαρίδας και της Antiqua. «Η Ελλάδα προσφέρει στους λάτρεις του yachting αμέτρητες ευκαιρίες, αλλά παράλληλα απαιτείται ένα σταθερό θεσμικό και φορολογικό πλαίσιο, διαφήμιση του Ελληνικού Yachting παγκοσμίως καθώς και να κάνουμε την Ελληνική σημαία ελκυστική και  ανταγωνιστική για τα επαγγελματικά και τα ιδιωτικά σκάφη. Αντί να βλέπουμε τις διάφορες κόκκινες – κίτρινες – πράσινες σημαίες να κυματίζουν στα πελάγη – και τα περισσότερα όχι νόμιμα – να αγωνιστούμε ώστε η περήφανη Ελληνική σημαία να κυματίζει στα πελάγη μας, στα εξαιρετικής κατασκευής Ελληνικά πλοία, επανδρωμένα από Ελληνικά πληρώματα». Αναφέρθηκε επίσης στο πνεύμα συνεργασίας που θα πρέπει να διέπει όλες τις πλευρές  ώστε το Ελληνικό Επαγγελματικό Yachting θα συνεισφέρει στην Ελληνική Οικονομία όπως μέχρι το 2008, το 2,8% από το 18% που συνείσφερε ο τουρισμός στο ΑΕΠ.  Κλείνοντας,  προσκάλεσε τους παρόντες να απολαύσουν τα 60 επαγγελματικά τουριστικά σκάφη όλων των τύπων Ιστιοπλοϊκά – Μηχανοκίνητα – Catamaran από 20 έως 60 μέτρα και παραδοσιακά σκάφη του 16ου East Med Yacht Show 2017.

Στην συνέχεια το λόγο πήρε ο Κύριος Γιώργος Κολλίντζας, Πρόεδρος του Ελληνικού Συνδέσμου Μεσιτών και Εμπειρογνωμόνων Θαλαμηγών, ο οποίος αναφέρθηκε στο μέλλον το ελληνικού θαλάσσιου τουρισμού τονίζοντας πως αναμένεται λαμπρό, «δεν πρέπει να εφησυχαζόμαστε, τα σκάφη μας πρέπει να βελτιώνονται και υπηρεσίες μας πρέπει εξελίσσονται» είπε χαρακτηριστικά . «Ο στόχος μας είναι να καταστήσουμε τον ελληνικό θαλάσσιο τουρισμό τον πρώτο παγκοσμίως, με συντονισμένη κοινή προσπάθεια ώστε να είμαστε ανταγωνιστικοί». Κλείνοντας τόνισε πως η  πολιτεία πρέπει να ρίξει το βάρος στην προώθηση και την ανάπτυξη του ελλνικού θαλάσσιου τουρισμού και ευχήθηκε καλή τουριστική σεζόν σε όλους τους επαγγελματίες του κλάδου.

Ο Κύριος Παναγιώτης Κουρουμπλής, Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, τίμησε με την παρουσία του την εκδήλωση και απηύθυνε χαιρετισμό. Αρχικά, συνεχάρη τους διοργανωτές για τις συνεχείς προσπάθειες στήριξης του θαλάσσιου τουρισμού και της ανάδειξης των πλεονεκτημάτων του. Η γαλάζια ανάπτυξη, όπως συνηθίζει να αναφέρεται, παραμένει διαχρονικά συνδεδεμένη με τον ελληνικό λαό. Μια χώρα, 97η σε έκταση αλλά 11η σε ακτογραμμές προσφέρεται για τον θαλάσσιο τουρισμό. Στη δύσκολη αυτή περίοδο για την Ελλάδα οφείλουν όλες οι πλευρές να συνεργαστούν και να ενώσουν τη δημιουργικότητά τους, μπορεί να ξεκινήσει από σήμερα μια νέα προσπάθεια. Το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής χτίζει μια συνολική πολιτική για τον θαλάσσιο τουρισμό, γιατί με αυτό το τρόπο θα στηρίξει την ανάπτυξη της χώρας. Χτίζοντας μια σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ όλων των πλευρών και αξιοποιώντας τις δυνατότητες που έχει η χώρα και οι εμπλεκόμενοι φορείς, θα μπορέσουν να υλοποιηθούν οι προσπάθειες για στήριξη και περαιτέρω εξέλιξη του κλάδου των τουριστικών σκαφών. Κλείνοντας τόνισε, πως «υποχρέωση όλων μας είναι να συγκρωτίσουμε ένα συλογικό εγώ για την πατρίδα».

Ο εκπρόσωπος του Αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας,  Κύριος Ιωάννης Πλακιωτάκης, Τομεάρχης Εμπορικής Ναυτιλίας της ΝΔ και Βουλευτής Λασιθίου, επεσήμανε πως για να παραμείνει ο θαλάσσιος τουρισμός σε υψηλά παγκόσμια επίπεδα, πρέπει να σταματήσει η υπερφορολόγιση και παράλληλα να γίνει θέσπιση ηλεκτρονικού μητρώου και ένα σταθερό θεσμικό πλαίσιο. Τέλος, υπογράμμισε την δύναμη της ελληνικής ναυτιλίας, η οποία μπορεί να συμβάλει στο εθνικό εισόδημα και ευχήθηκε καλή και δημιουργική χρονιά.

Η Περιφερειάρχης Αττικής Κυρία Ρένα Δούρου, στην ομιλία της τόνισε ότι ο θαλάσσιος τουρισμός αποτελεί ένα στοίχημα που πρέπει να κερδιθεί όπως σε γειτονικές χώρες, οι οποίες προσφέρουν αναβαθμισμένες υποδομές. Στη δύσκολή τωρινή περίοδο η Περιφέρεια Αττικής στοχεύει στην στήριξη του θαλάσσιου τουρισμού, μέσω της συνολικής ευρωπαϊκής στρατηγικής τουριστικής ανάπτυξης. Η Περιφέρεια Αττικής, στοχεύει να δώσει ώθηση στον κλάδο αυτό του τουρισμού με την ανάπτυξη Μαρινών, μεταξύ άλλων, στα κρίσιμα αυτά χρόνια για την Ελλάδα.

Η Αντιδήμαρχος Πειραιά Κυρία Αθηνά Γλύκα-Χαρβαλάκου, μιλώντας εκ μέρους του Δημάρχου Κυρίου Ιωάννη Μώραλη απηύθυνε χαιρετισμό, στον οποίο επισήμανε την περσινή επιτυχημένη έκθεση – την οποία επισκέφθηκαν περίπου 2.500 άτομα –  και την άψογη συνεργασία μεταξύ των συνδιοργανωτών. «Συνεχίζουμε φέτος ακόμα πιο δυναμικά με απώτερο στόχο η σημαντική αυτή έκθεση να φιλοξενείται κάθε χρόνο για τα επόμενα χρόνια στον Πειραιά, να γίνει ένας ακόμη θεσμός για την πόλη μας. Το Σαλόνι Σκαφών είναι ακόμα ένα βήμα στην προσπάθεια που κάνουμε ως δημοτική αρχή να αναδείξουμε τον Πειραιά σε ελκυστικό τουριστικό προορισμό, με έναν συνολικό στρατηγικό σχεδιασμό για την τουριστική ανάπτυξη του Πειραιά και την προώθηση της τουριστικής καμπάνιας Destination Piraeus» . Κλείνοντας, ευχήθηκε καλή επιτυχία σε όλους τους συμμετέχοντες και προσκάλεσε όλο τον κόσμο να επισκεφθεί το σαλόνι σκαφών στη Μαρίνα Ζέας.

Το Υπουργείο Τουρισμού και τον ΕΟΤ εκπροσώπησε ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ Κύριος Δημήτρης Τρυφωνόπουλος, ο οποίος ανέδειξε το γεγονός πως o θαλάσσιος τουρισμός στην Ελλάδα είναι συνόνιμος με την τουριστική ταυτότητά της. Η Ελλάδα μπορεί να αποτελέσει την πρωτεύουσα του θαλάσσιου τουρισμού πανευρωπαϊκά, εξαιτίας των ιδιαίτερων κλιματικών και γεωπολιτικών συνθηκών. Σήμερα, τόνισε, η χώρα μας, με σταθερά βήματα μπορεί να καταστεί παγκόσμιος τουριστικός προορισμός. Οι υψηλής ποιότητας υπηρεσίες που προσφέρουν οι επαγγελματίες του κλάδου και οι ασφαλείς θάλασσες, συμβάλλουν στα ανοδικά επίπεδα τουριστικής ανάπτυξης. Τέλος, τόνισε ότι προωθούνται από το Υπουργείο Τουρισμού και τον ΕΟΤ σχέδια ώστε η Ελλάδα να γίνει ένας δημοφιλής προορισμός τεσσάρων εποχών και για τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού, όπως το yachting, που θα προσφέρει αναβάθμιση του ελληνικού τουριστικού προιόντος.

Ο Κύριος Γιώργος Βερνίκος, Πρόεδρος της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής Ελλάδος και Γενικό Γραμματέα του ΣΕΤΕ, αναφέρθηκε στο East Med Yacht Show ως «γιορτή» του θαλάσσιου τουρισμού και σημείωσε ότι το 2017 φαίνεται πως θα είναι μια χρονιά ρεκόρ, και έχει τεθεί ο στόχος ο τουρισμός φέτος, να προσθέσει 1% στο ΑΕΠ της χώρας.
«Η έκθεση ευελπιστεί να αναδείξει τον θαλάσσιο τουρισμό ως τον βασικό πυλώνα του γενικότερου τουριστικού προϊόντος».

Τον λόγο πήρε στη συνέχεια ο Πρόεδρος του ΝΕΕ Κύριος Γιώργος Πατέρας, ο οποίος ανέδειξε μέσω της ομιλίας του τον διεθνή χαρακτήρα του 16ου East Med Yacht Show. Τόνισε την σπουδαιότητα του κλάδου για την χώρα και την εθνική οικονομία, και μίλησε για την συνεργασία με φορείς και οργανισμούς σε όλα τα επίπεδα για την βελτίωση όλων των παραγόντων που επηρεάζουν το σημαντικό αυτό τουριστικό προϊόν. «To Nαυτικό Επιμελητήριο Ελλάδος, υποστηρίζοντας την ανάπτυξη του κλάδου των τουριστικών σκαφών σημείωσε πως επενδύει συνεχώς στην αναβάθμιση των υπηρεσιών που προσφέρονται, στην αναδιαμόρφωση των Μαρινών και στην κατασκευή νέων».

Η Πρόεδρος του ΣΙΤΕΣΑΠ Κυρία Ελένη Βρυώνη χαιρέτισε την έναρξη του 16ου East Med Yacht Show, επεσήμανε την περσινή πτώση του θαλάσσιου τουρισμού και αναφέρθηκε στην σταθερότητα του θεσμικού πλαισίου που απαιτείται για τον ελληνικό θαλάσσιο τουρισμό. «Οι εκδηλώσεις όπως αυτή, που προβάλλει τον ελληνικό θαλάσσιο τουρισμό, είναι σημαντικό να αγκαλιάζονται από τους πολιτικούς και  τους αρμόδιους φορείς της χώρας». Ευχήθηκε καλή επιτυχία στους διοργανωτές και σημείωσε πως είναι σημαντικό τέτοιες εκδηλώσεις φέρνουν τον επισκέπτη πιο κοντά στονελληνικό θαλάσσιο τουρισμό.

Στη συνέχεια ο Κύριος Λύσανδρος Τσιλίδης Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων, υπογράμμισε πως αυτή και η επόμενη χρονιά θα είναι μια πολύ καλή τουριστική περίοδος. «Υπάρχει μεγάλη ζήτηση για αυτόν το κλάδο του θαλάσσιου τουρισμού».

Με την παρουσία τους την εκδήλωση τίμησαν επίσης οι κ.κ. Διονύσης – Χαράλαμπος Καλαματιανός, Γεν. Γραμματέας Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Ευριδίκη Κουρνέτα, Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Τουρισμού, Παναγιώτης Χατζηπέρος, Αντιπεριφερειάρχης, οι κ.κ. Βουλευτές  Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης (ΝΔ), Γεωργία Γεννιά (ΣΥΡΙΖΑ), Εμμανουήλ Κόνσολας (ΝΔ), ΚωνσταντίνοςΚατσαφάδος (ΝΔ). Ο Κύριος Θεόδωρος Δρίτσας,  τ. Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, η Κυρία Αγγελική Χονδροματίδου, Αντιπρόεδρος ΕΟΤ, η Κυρία Ειρήνη Νταϊφά, Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Δήμου Πειραιά, ο Κύριος Σταύρος  Κατσικάδης Πρόεδρος Ένωσης Μαρινών Ελλάδος και ο Κύριος Πέτρος Κόκκαλης Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος.

Από το Λιμενικό Σώμα παρεβρέθηκαν ο  Αντιναύαρχος Σταμάτιος Ράπτης Αρχηγός Λιμενικού Σώματος, ο Αντιναύαρχος Θεόδωρος Κλιάρης Α΄ Υπαρχηγό ΛΣ – ΕΛ.ΑΚΤ, ο Υποναύρχος Αθανάσιος Ντούνης Γεν. Επιθεωρητής Λιμενικού Σώματος, ο Αρχιπλοίαρχος Κωνσταντίνος Λεοντάρας Κεντρικός Λιμενάρχης Πειραιά, ο Πλωτάρχης Αντώνιος Μηνάς Διοικητής Μαρίνας Ζέας, ο Πλοίαρχος Γεώργιος Αγραφιώτης.

Επίσης, ο Κύριος Χαράλαμπος Σημαντώνης Πρόεδρος Ένωσης Εφοπλιστών Ναυτιλίας Μικρών Αποστάσεων, Κόντες ο Κύριος Σπύρος Λάσκος, Αστυνομικός Διευθυντής Τροχαίας.

Την εκδήλωση άνοιξε η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, υπό την διεύθυνση του Αρχιμουσικού και Αντιπλοιάρχου Ευάγγελου Κασφίκη.

Πληροφορίες για το 16ο East Med Yacht Show

Η Έκθεση, θεσμός, για το Επαγγελματικό Yachting στην Ελλάδα, για 16η συνεχή χρονιά διοργανώνεται από την Ένωση Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού (ΕΠΕΣΤ) και τoν  Ελληνικό Σύνδεσμο Μεσιτών & Εμπειρογνωμόνων Θαλαμηγών (ΕΣΜΕΘ),  σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Ιδιοκτητών Τουριστικών Επαγγελματικών Σκαφών Άνευ Πληρώματος (ΣΙΤΕΣΑΠ) και τον Σύνδεσμο των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (HATTA).

Στόχος της διοργάνωσης είναι η ανάδειξη του Ελληνικού θαλάσσιου τουρισμού σε κορυφαίο τουριστικό προορισμό διεθνώς, με κύριο σκοπό τη δικτύωση και τη διερεύνηση συνεργασιών μέσω των επαγγελματιών του yachting και του κλάδου γενικότερα.

Πιο συγκεκριμένα το EAST MED YACHT SHOW  αποσκοπεί στην:

α)  τόνωση του ποιοτικού θαλάσσιου τουρισμού.

β)  αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών των πλοίων αναψυχής.

γ)  βελτίωση της θέσης της Ελλάδας στον Παγκόσμιο τουριστικό χάρτη.

δ) καθιέρωση του Πειραιά σαν μόνιμο και συνεχή τουριστικό προορισμό.

ε) ανάπτυξη του δείκτη της ανταγωνιστικότητας σε σχέση με το ποιοτικό και εξειδικευμένο στοιχείο του θαλάσσιου τουρισμού.

στ) δημιουργία συνεργασιών με ξένους φορείς.

ζ) διεύρυνση των συνεργασιών και με άλλους ελληνικούς φορείς που δραστηριοποιούνται με σεβασμό και σοβαρότητα στην Ελληνική Τουριστική Αγορά.

Η έκθεση αποτελείται από δυο μέρη:

  • Έκθεση σκαφών: 50 και πλέον σκάφη-μέλη της ΕΠΕΣΤ και του ΣΙΤΕΣΑΠ, επανδρωμένα Motor Yachts, Sailing Yachts, Catamaran, Bareboat καθώς και φουσκωτά, καλύπτοντας όλο το εύρος των σκαφών που διατίθενται προς ναύλωση στην ελληνική αγορά, θα έχουν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν τις υπηρεσίες τους, στο καθιερωμένο κοινό των ναυλομεσιτών και σε τουριστικούς πράκτορες από όλο τον κόσμο. Το τμήμα αυτό θα είναι επισκέψιμο μόνο από τους επαγγελματίες του κλάδου.
  • Περίπτερα εκθετών: 35 περίπτερα Ελληνικών που παρέχουν υπηρεσίες στο θαλάσσιο τουρισμό. Το τμήμα αυτό θα είναι ελεύθερα επισκέψιμο από το ευρύ κοινό.
  • Παράλληλες εκδηλώσεις και ενημερωτικά σεμινάρια για τους επισκέπτες-επαγγελματίες του κλάδου.

Η χώρος της έκθεσης είναι ανοιχτός, με ελεύθερη είσοδο στο ευρύ κοινό.

Ώρες λειτουργίας : Παρασκευή 5 έως Κυριακή 7 Μαΐου, 11:00-14:00 & 16:00-21:00

Η έκθεση τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (EOT), της Περιφέρειας Αττικής, του Δήμου Πειραιά, του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά και του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ).

Η έκθεση πραγματοποιείται με την ευγενική υποστήριξη του ΕΟΤ.

ΧΟΡΗΓΟΙ: D MARIN – MARINA ZEA, ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ (AIA),  REVOIL A.E., D KORONAKIS S.A,  ΑΦΟΙ ΚΟΜΠΑΤΣΙΑΡΗ ΑΕ – ΑΜΑΛΘΕΙΑ, GRAND CATERING.

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ: VARIETY CRUISES, ΦΟΙΝΙΞ ΝΗΟΓΝΩΜΩΝ Α.Ε., PRIME AUDIOVISUAL, ΜΥΛΩΝΑΣ ΜΙΚΡΟΟΙΝΟΠΟΙΪΑ, mobile application ONE APPY.

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: ΕΡΤ, СNN Greece, ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ, SHIPPING MAGAZINEΠΛΕΥΣΗPORTNET.GRBOATS AND YACHTING, ΚΑΝΑΛΙ 1 ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ, MARITIME ECONOMIES,  MARITIME INTELLIGENCE, MONONEWS.GR, ELNAVI, ALL4YACHTING.COM, PORCITY.GR, GREEKAFFAIR.GR.

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε:

  • Επικοινωνήστε με την ΕΠΕΣΤ Λένα Ράβδου, Σοφία Καλλίωρα 210452633, email: epest@epest.gr

Επισκεφθείτε τη σελίδα μας και κάντε εγγραφή on line:  http://www.eastmedyachtshow.gr/

Χορηγός Επικοινωνίας www.greekaffair.gr

 

Related posts

Ά Γκερέκου: Η Μάνη μοναδικός προορισμός στο είδος του

Καλαμάτα: 3+1 χώροι όπου μπορείτε να απολαύσετε  παραδοσιακές & σύγχρονες ελληνικές γεύσεις

Ορεινή Αρκαδία: Ένα σπάνιο κομψοτέχνημα από φύση ιστορικά χωριά, μοναστήρια και αρχαίες πολιτείες

Newsroom