ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Εκδηλώσεις - φεστιβάλΚοινωνίαΠολιτισμός

Επίσημη Τελετή Επανένωσης των τριών θραυσμάτων του Παρθενώνα

Παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη θα πραγματοποιηθεί το Απόγευμα στις 17:30 στο Μουσείο της Ακρόπολης η Επίσημη Τελετή Επανένωσης των τριών θραυσμάτων που προσέφερε ο Πάπας Φραγκίσκος στον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. Ιερώνυμο.

Για το λόγο αυτό στην Ελλάδα βρίσκεται Αντιπροσωπεία από το Βατικανό, η οποία το μεσημέρι στις 14:30, θα έχει συνάντηση με τον Προκαθήμενο της Ελλαδικής Εκκλησίας στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας είναι ο Επίσκοπος Braian Farell, Γραμματέας της Επιτροπής του Βατικανού για την Προώθηση της Ενότητας των Χριστιανών και Μέλη ο Υπογραμματεύς της Επιτροπής π. Andrea Palmieri, η Καθηγήτρια Dr Barbara Jatta, Διευθύντρια των Μουσείων του Βατικανού και ο Αρχιεπίσκοπος Jan Romeo Pawlowski, Νούντσιος του Βατικανού στην Ελλάδα.

Να υπογραμμιστεί, ότι με την Τελετή αυτή ολοκληρώνεται η πρωτοβουλία του Πάπα Φραγκίσκου να δωρίσει τα τρία αυτά θραύσματα στον Μακαριώτατο και έρχεται σε συνέχεια της εφαρμογής της Συμφωνίας που Υπεγράφη στα Μουσεία του Βατικανού στις 7 Μαρτίου 2023, μεταξύ των Εκπροσώπων του Πάπα και του Αρχιεπισκόπου, για την παράδοση των Γλυπτών στον Εκπρόσωπο του Αρχιεπισκόπου και εν συνεχεία στον Διευθυντή του Μουσείου της Ακροπόλεως.

 

 

Related posts

Σεισμός 5,4 Ρίχτερ στην Κρήτη

Newsroom

Μετεωρολόγος Μαρουσάκης: Έρχεται βαρυχειμωνιά – Πότε θα χιονίσει στην Αττική και Θεσσαλονίκη

ΔΕΠΑ: Διακόπτεται για εβδομάδα από 21 έως 27 Ιουνίου η τροφοδοσία της χώρας μας με αέριο της Gazprom

Newsroom