ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Πολιτισμός

Επισκέψιμο για το κοινό το φρούριο Μπούρτζι Ναυπλίου ως επισκέψιμο μνημείο

Μπούρτζι Ναυπλίου

Επισκέψιμο και πάλι το φρούριο Μπούρτζι στο Ναύπλιο για το κοινό

 

Το υπουργείο Πολιτισμού και η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) ανακοινώνουν ότι το Σάββατο 5 Αυγούστου ανοίγει για το κοινό το φρούριο Μπούρτζι Ναυπλίου ως επισκέψιμο μνημείο πολιτισμού και αναψυχής.

 

Η είσοδος έως και την Πέμπτη 17 Αυγούστου θα είναι δωρεάν, ενώ από την επομένη, Παρασκευή 18 Αυγούστου, το μνημείο θα λειτουργεί με εισιτήριο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού, το πλαίσιο λειτουργίας του εμβληματικού μνημείου συμφωνήθηκε μετά από στενή και αγαστή συνεργασία του ΥΠΠΟ με την ΕΤΑΔ. Σημειώνεται ότι το έργο του ΥΠΠΟ περιελάμβανε εκτεταμένη συντήρηση και αποκατάσταση όλων των αυθεντικών τμημάτων του φρουρίου. Επιπλέον, πραγματοποιήθηκε επισκευή και ανακατασκευή σε όλα τα λειτουργικά τμήματα των εσωτερικών και εξωτερικών χώρων του φρουρίου (δάπεδα, τοίχοι, κλίμακες, κουφώματα, κιγκλιδώματα, χρωματισμοί, φωτισμός ανάδειξης) και ριζική ανακαίνιση όλων των δικτύων (ύδρευση, αποχέτευση, ηλεκτρική εγκατάσταση, θέρμανση, ψύξη, τηλεπικοινωνία).

Στους προμαχώνες δημιουργήθηκαν μικρός εκθεσιακός χώρος και πωλητήριο και διατηρήθηκε η παλαιά χρήση του μικρού εστιατορίου και αναψυκτηρίου.

Οι παραπάνω χώροι θα λειτουργήσουν για το κοινό το επόμενο χρονικό διάστημα, ενώ στην παρούσα πρώτη φάση της λειτουργίας του οι επισκέπτες θα μπορούν να περιηγηθούν στους εξωτερικούς χώρους του μνημείου. Στα βόρεια κτήρια εγκαταστάθηκαν βοηθητικές χρήσεις και εξασφαλίστηκαν συνθήκες πρόσβασης από ΑμεΑ με κατασκευή ανελκυστήρα που επιτρέπει την προσπέλαση του βασικού επιπέδου του φρουρίου. Στο εσωτερικό του νότιου πύργου διατηρήθηκε η διαρρύθμισή του ως δωμάτιο ξενοδοχείου και αποκαταστάθηκαν η επίπλωσή του και ο κινητός εξοπλισμός του ως στοιχείο προβολής της παλαιότερης χρήσης του φρουρίου.

Το κοινό μπορεί να επισκέπτεται το Μπούρτζι Ναυπλίου καθημερινά, από Δευτέρα έως Κυριακή, από τις 09:00 έως τις 20:00 (τηλέφωνο επικοινωνίας για το κοινό: 2752027575).

Related posts

Σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα ανακαλύφθηκαν στον θαλάσσιο χώρο της νήσου Κάσου

Newsroom

ΣΕ ΔΥΟ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΕΠΟΛΙΑ Η ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΗ ΥΠΟΤΡΟΦΙΑ «ONE OF A KIND» ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΩΝΑΣΗ

Σαν σήμερα το 1798 πέθανε ο Ρήγας Βελεστινλής (Φεραίος)