ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Υγεία

ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΠΟΛΛΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ ΛΟΓΩ ΚΟΡΟΝΟΙΟΥ

ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΠΟΛΛΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ ΛΟΓΩ ΚΟΡΟΝΟΙΟΥ

Γράφει ο Κ. Δημήτρης Μουσιώλης  χειρουργός πρωκτολόγος 

 

Σημαντικές επιπτώσεις σε πολλές παθήσεις  σε χιλιάδες ασθενείς είχαμε κατά τη διάρκεια της καραντίνας λόγω κορονιού και στην  Ελλάδα.

 

Σύμφωνα με αναφορές γιατρών, σε καθημερινή βάση δέχονταν δεκάδες τηλεφωνήματα από ασθενείς για συμβουλές και βοήθεια, καθώς ακόμη και σε έκτακτες περιπτώσεις κανένας δεν πλησίασε τα δημόσια νοσοκομεία λόγω κορονοϊού.

Το στρες , λόγω εγκλεισμού, ο φόβος για την εξέλιξη της κατάστασης, η κακή διατροφή  και η καθιστική ζωή ήταν μερικοί από τους βασικούς παράγοντες που επιβάρυναν  τις παθήσεις πολλών ασθενών.

Οι παθήσεις που επιβαρύνθηκαν, σύμφωνα με τους γιατρούς είναι οι ψυχοσωματικές ( κατάθλιψη κ,λ,π) , οι μυοσκελετικές, οι καρδιακές και οι πρωκτικές (αιμορροΐδας, ραγάδες, συρίγγια).

«Είναι γεγονός ότι οι  τηλεφωνικές κλήσεις τόσο σε μένα όσο και σε δεκάδες συναδέλφους για συμβουλές, πληροφορίες και βοήθεια ήταν καθημερινά πολλές» αναφέρει ο Γενικός χειρουργός πρωκτολόγος  Κ. Δημήτρης Μουσιώλης και συνεχίζει:

«Αυτό ήταν φυσιολογικό καθώς ο ασθενής στην ανάγκη του στο γιατρό του πρέπει να απευθυνθεί . Η πλειονότητα των κλήσεων που δέχτηκα αφορούσαν συμβουλές για επιδείνωση των αιμορροΐδων, αλλά και άλλων παθήσεων του πρωκτού».

Πράγματι   στρες,  κακή διατροφή,   κρεατοφαγία,  κατανάλωση αεριούχων αναψυκτικών , αλκοόλ,   καθιστική ζωή, καθημερινό άγχος,    είναι  αυτά που πυροδοτούν τις αιμορροΐδες αν κάποιος έχει πρόβλημα.

Οι αιμορροΐδες σύμφωνα με τους επιστήμονες είναι μία από τις παθήσεις που  υποβαθμίζουν σημαντικά την ποιότητα ζωής των ασθενών.  Αποτελούν δε  καθημερινό βάσανο για εκατομμύρια ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο.

«Αξίζει να αναφέρουμε ότι πέρα από τις συμβουλές για μια πρόσκαιρη ανακούφιση που δόθηκε στους ασθενείς , το καλύτερο που συστήνεται είναι πως πρέπει  αμέσως μετά την λήξη της καραντίνας  να δώσουν οριστική λύση στο πρόβλημα τους, καθώς σε ένα μήνα έρχεται το καλοκαίρι, η χειρότερη περίοδος για όσους πάσχουν από αιμορροιδοπάθεια» εξήγησε ο κ Μουσιώλης.

                

 

                             ΜΟΝΙΜΗ     ΛΥΣΗ

Η προσωρινή ανακούφιση δεν λύνει το πρόβλημα των αιμορροΐδων , το οποίο με το πέρασμα του χρόνου επιδεινώνεται. 

Μόνιμη λύση δίνει η αφαίρεση τους  η οποία σήμερα γίνεται αναίμακτα, χωρίς πόνο και μόλις  μέσα σε τριάντα λεπτά.

Η ελάχιστα επεμβατική μέθοδος   LHP-Αιμορροιδοπλαστικη (με laser) δίνει μόνιμη λύση στην πάθηση των αιμορροΐδων, με ποσοστό επιτυχίας που ξεπερνά το 95%  και άριστα  αποτελέσματα . 

Σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες αλλά και τα στατιστικά στοιχεία από εκατομμύρια επεμβάσεις σε Αμερική, Ευρώπη, Αυστραλία και Ιαπωνία η ελάχιστα επεμβατική μέθοδος LHP-Αιμορροιδοπλαστικη προσφέρει  μέσα σε 20 με 30 λεπτά, στους ασθενείς την απόλυτη, ανώδυνη και ριζική θεραπεία για όλες τις μορφές των αιμορροΐδων. Γίνεται με μέθη.

 Ο ασθενής λίγες ώρες μετά την επέμβαση επιστρέφει στο σπίτι του, γιατί δεν χρειάζεται νοσηλεία  και την επομένη στις καθημερινές του δραστηριότητες.

Η επέμβαση να τονίσουμε ότι καλύπτεται από όλα τα ταμεία.

 

www. mousiolis.gr 

Related posts

Παχυσαρκία και κάπνισμα: Ποιο βλάπτει περισσότερο;

Newsroom

Πλεύρης: Τους πρώτους μήνες του 2022 διαθέσιμα τα πρώτα φάρμακα κατά του κορονοϊού

Newsroom

Κάπνισμα και κορονοϊός: Πόσο μειώνει την άμυνα του αναπνευστικού συστήματος

Newsroom