ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
Τηλεόραση

Έρχεται ο δεύτερος κύκλος από το «Κόκκινο ποτάμι» – Τι αποκαλύπτει ο Μανούσος Μανουσάκης

Έρχεται ο δεύτερος κύκλος από το «Κόκκινο ποτάμι» – Τι αποκαλύπτει ο Μανούσος Μανουσάκης

Επιστρέφει στο OPEN TV το Κόκκινο ποτάμι σε Μανούσου Μανουσάκη και ο σκηνοθέτης, σε συνέντευξή του, έδωσε λεπτομέρειες για την καινούργια σεζόν.

Το επίκεντρο της σειράς είναι η Μικρασιατική εκστρατεία, η Καταστροφή της Σμύρνης, η ανταλλαγή των πληθυσμών και η εισροή του μεγάλου κύματος των προσφύγων στην Ελλάδα. Το σενάριο, το οποίο έγραψαν βασισμένοι σε ιστορικές πηγές, έχουν αναλάβει από την αρχή ο Σταύρος Αβδούλος και η Ειρήνη Ριτσώνη.

Ο δεύτερος κύκλος μας οδηγεί στα γεγονότα που οδήγησαν εκατομμύρια Έλληνες στην προσφυγιά και την εξαθλίωση.

«Ελπίζουμε, αν όλα πάνε καλά, να ξεκινήσουμε τέλη Μάιου με αρχές Ιουνίου», λέει για τα γυρίσματα ο σκηνοθέτης.

Η πλοκή του δεύτερου κύκλου θα ξεκινήσει αμέσως μετά το τέλος του πρώτο, σύμφωνα με τον ίδιο. «Η Ιφιγένεια στο καράβι με το παιδί της να ταξιδεύουν προς Γαλλία», αναφέρει.

«Τα δεινά δεν τελειώνουν στην Τουρκία και στη Μικρά Ασία. Το ιστορικό πλαίσιο είναι από το 1919 μέχρι το 1924 που διαδραματίζονται τα γεγονότα μας. Άρα είναι όλη αυτή η μαύρη περίοδος της ελληνικής ιστορίας, με τη Μικρασιατική Εκστρατεία, την Καταστροφή της Σμύρνης, την ανταλλαγή των πληθυσμών, την εισροή του μεγάλου κύματος των προσφύγων στην Ελλάδα», αναφέρει.

Στο δεύτερο κύκλο θα παραμείνουν οι ίδιοι ηθοποιοί, οπότε θα δούμε να παίζει ο Όμηρος Πουλάκης, ο Κωνσταντίνος Κοζάκος, η Δήμητρα Σιγάλα, ο Σωτήρης Χατζάκης, ο Πέτρος Ξεκούκης, η Κέλλυ Γιακουμάκη, ο Άγγελος Ανδριόπουλος και όσοι επέζησαν από την Καταστροφή.

Τα γυρίσματα θα γίνουν κατά κύριο λόγο στη Θεσσαλονίκη, αλλά και σε Βέροια, Ξάνθη, Παλαιό Παντελεήμονα και άλλη μέρη στην Ελλάδα

 

 

What’s your Reaction?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Related posts

«Ν.Καζαντζάκης»: Η πολυβραβευμένη ταινία του Γιάννη Σμαραγδή σήμερα το βράδυ στον ΑΝΤ1

«Άγιος Παϊσιος – από τα Φάρασα στον Ουρανό»: Τι θα δούμε στο πρώτο επεισόδιο Πρεμιέρα – Πέμπτη 10/2 – 22:30 (trailer)

«Η γη της ελιάς»: Όσα θα δούμε στα επόμενα επεισόδια – Η απόφαση της Προέδρου παγώνει το ακροατήριο