ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Ορθοδοξία

Έρχονται Χριστούγεννα, εμείς θα τα γιορτάσουμε ;

γέννηση

Έρχονται Χριστούγεννα, εμείς θα τα γιορτάσουμε ;

γέννηση

Βαδίζουμε σιγά σιγά προς την πρώτη μεγάλη εορτή του Χριστιανισμού και της Ορθοδοξίας μας. 

 

Αυτή είναι τα Χριστούγεννα που σημαίνει η γέννηση του Χριστού. 

Ωστόσο όσο τα χρόνια περνούν και η τεχνολογία εξελίσσεται μαζί με τα όσα συμβαίνουν γύρω μας, οδηγούν την συνείδηση του κόσμου πως και αυτό είναι κάτι παρωχημένο κάτι ξεπερασμένο.

Και σας ρωτώ λοιπόν . Αν αυτή η μεγάλη εορτή είναι κάτι ψεύτικο ή κάτι παρωχημένο, τελικά ποιο είναι το νόημα των Χριστουγέννων;

Νομίζετε αγαπητοί μου ότι τα Χριστούγεννα είναι ο στολισμός των σπιτιών και των πόλεων,  τα ανοιχτά μαγαζιά με την μουσική υπόκρουση, το πολύ φαγητό, και όλα αυτά που εδώ και πολλά έτη  έχουν περαστεί στην συνείδηση των ανθρώπων;

Σας διαβεβαιώνω πως όλο αυτό το πανηγύρι, όλο αυτό το φανταστικό κλίμα που γεμίζει τις καρδιές μας με χαρά κάθε χρόνο δεν είναι τίποτα άλλο από μια  αυταπάτη, ένα καλοστημένο παιχνίδι για εμπορικούς λόγους.  Τα Χριστούγεννα δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με όλα αυτά.  

Τα Χριστούγεννα είναι η μεγάλη Δεσποτική εορτή με την οποία εορτάζουμε την μεγάλη προσφορά του Άγιου Θεού,  που είναι να γεννηθεί ο Υιός και Λόγος. 

 

Η ενσάρκωση του Άκτιστου Θεού μέσα στα σπλάχνα της Παρθένου Μαρίας της Παναγίας μας.  Από 15 Νοεμβρίου κάθε χρόνο η Αγία Καθολική και Αποστολική Εκκλησία μας, ξεκινά την προετοιμασία για την μεγάλη αυτή εορτή. 

Αρχικά ξεκινά η νηστεία μέσω της οποίας ασκούμε το σώμα μας ώστε να δώσουμε έμφαση στο πνεύμα και με την ευλογία του Πνευματικού μας πάντοτε, να φθάσουμε την ευλογημένη ημέρα της 25ης Δεκεμβρίου να βρεθούμε στους ναούς και να λάβουμε το Σώμα και το Αίμα του Κυρίου μας Ιησού Χριστού.  Η εκκλησία επιπλέον όλες αυτές τις 40 ημέρες πραγματοποιεί σαρανταλείτουργο δηλαδή καθημερινά για 40 μέρες το πρωί τελεί Θεία Λειτουργία. 

 

Η Θεία Λειτουργία την ημέρα των Χριστουγέννων πραγματοποιείται πολύ νωρίς το πρωί, συνήθως στις 5 πμ, παλιότερα δε, οι πατέρες δεν κοιμόντουσαν καθόλου εκείνο το βράδυ και ξεκινούσαν ακόμα πιο  νωρίς από ότι σήμερα την Ακολουθία της Γεννήσεως του Θεού.  Η πραγματική χαρά, η πραγματική αγάπη και αγαλλίαση κρύβεται μέσα στο νόημα της Γέννησης του Κυρίου μας και όχι στα ψεύτικα στολίδια  που φωτίζουν το βράδυ τις πόλεις μας.  

Μεγάλη απόδειξη είναι ότι πολλοί που μένουν σε αυτό το απλό κοσμικό πνεύμα, με την λήξη των εορτών, παθαίνουν μελαγχολία όταν ανεβάζουν το δέντρο στο πατάρι τους και παντού ξεστολίζουν.  

Ο Θεός είναι το φως το αληθινόν και ειδικά αυτές τις δύσκολες ημέρες που βιώνουμε με τον κορωνοιο και το κλείσιμο επιχειρήσεων ακόμα και των ναών είναι ανάγκη να πιστέψουμε, να προσευχηθούμε και να υποδεχθούμε την γέννηση του Θεανθρώπου Σωτήρα μας που για την αγάπη προς το πλάσμα του βασανίστηκε, χλευάστηκε, σταυρώθηκε και αναστήθηκε.  

Χριστούγεννα

Τέλος να τονίσω ότι μην ξεχνάτε να εύχεστε Καλά Χριστούγεννα και όχι Καλές γιορτές όπως θέλουν να μας περάσουν εδώ και χρόνια, καθώς θέλουν να μην ακούγεται η λέξη Χριστός, και την ημέρα των Χριστουγέννων να ευχόμαστε Χριστός ετέχθη δηλαδή Χριστός γεννήθηκε.  

 

Καλά Χριστούγεννα αδελφοί μου 

 

Γράφει ο Ιεροψάλτης Αχ. Γραβάνης 

Related posts

Η Γέννηση του Χριστού – Ιησού Χριστού : Τι γράφει η Αγιά Γραφή ;

Προφητεία: Δεν θα ξεχωρίζεται τους άνδρες από τις γυναίκες (βίντεο)

Newsroom

Άγιος Πορφύριος ο Καυσοκαλυβίτης: “Δύο δρόμοι προς τον Θεό” !

Newsroom