ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΕιδήσειςΕπικαιρότηταΡοή Ειδήσεων

Eρευνα: Ακατάλληλα σχολικά γεύματα στα ολοήμερα σχολεία των Τρικάλων

Mετά από την έρευνά που ολοκληρώθηκε πρόσφατα –  Ακατάλληλα βρέθηκαν σχολικά γεύματα στα ολοήμερα σχολεία των Τρικάλων.

Ρεπορτάζ  Έρη Γλυκερία Μαυρογιάννη

 

Αποποιούνται όμως τις ευθύνες τους οι αρμόδιοι “υπεύθυνοι” που εμπλέκονται στην ιστορία αυτή.

Το ρεπορτάζ μου έπειτα από επικοινωνίες που είχα με τους αρμόδιους: αντιδήμαρχο πολιτισμού, αθλητισμού, παιδείας και νεολαίας, τον διευθυντή πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, Διευθυντές σχολικών μονάδων αλλά και τον ίδιο τον διευθυντή μάρκετινγκ του catering που προμηθεύει τον δήμο Τρικκαίων αλλά και άλλους δήμους της Θεσσαλίας, μου έκαναν δηλώσεις που έρχονται κόντρα στις δηλώσεις των γονέων που έτυχε δυστυχώς τα παιδιά τους να λάβουν τα συγκεκριμένα σχολικά γεύματα και ευτυχώς να μη τα καταναλώσουν τα περισσότερα ανήλικα, διότι όπως χαρακτηριστικά είπαν… “Δεν θα τα έτρωγαν ούτε οι γάτες, διότι μύριζαν απαίσια. Ήταν ωμά, αλλοιωμένα και άκρως ακατάλληλα για να τα φάνε τα παιδιά μας. Τα έφεραν στο σπίτι άθικτα”.

Μιλάμε για σχολικά γεύματα τα οποία προήλθαν έπειτα από διαγωνισμούς. Το εκάστοτε catering συμμετέχει σε αυτούς τους διαγωνισμούς.

Ο δήμος τους “προσλαμβάνει” (ας το θέσω έτσι) και αναθέτει να τροφοδοτεί με σχολικά γεύματα τις σχολικές μονάδες της περιοχής μας, τόσο της πόλης, όσο και των χωριών. Τα χρήματα τα προπληρώνεται το catering που λόγω του lockdown του Μάρτη του 2020 , πήρε παράταση και για το 2021 ως το τέλος αυτής της σχολικής χρονιάς και ποιός ξέρει για την επόμενη;
Σε επικοινωνία προσωπική που είχα με τον διευθυντή μάρκετινγκ της συγκεκριμένης εταιρείας, έπειτα από ερωτήσεις που του έθεσα, αισθάνθηκα την έντονη ταραχή του μη τυχόν και βγει το θέμα με τις φωτογραφίες των ακατάλληλων κατεψυγμένων γευμάτων και αλλοιωμένων τροφών που δινόταν στους ανήλικους μαθητές, στη δημοσιότητα. Ζήτησε τη συνάντησή μας, πράγμα που αρνήθηκα διότι ήμουν αποφασισμένη να βγάλω το θέμα όταν θα ήμουν έτοιμη.
Όταν επικοινώνησα με τη διεύθυνση δημοτικού σχολείου Τρικάλων, επίσης αισθάνθηκα την ίδια ταραχή στον λόγο της διευθύντριας. Χαρακτηριστικά είπε οτι τα γεύματα τα τρώνε και οι ίδιοι πριν τα δώσουν προς κατανάλωση στα παιδιά. Όταν τη ρώτησα αν μπόρεσαν και τα κατάπιαν, δεν πήρα απάντηση.
Ο διευθυντής της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης δεν μου έδωσε σαφείς απαντήσεις επί του θέματος. Μπερδεμένα λόγια, αναφερόμενος σε μια επιτροπή κρίσης (κάτι σαν δοκιμαστές των γευμάτων… Κάτι σαν από master chef κριτές) που δεν με έπεισαν ότι γνωρίζουν το τι τελικά έστω και κάποιες φορές έφαγαν οι ανήλικοι μαθητές, θέτοντας σε κίνδυνο τη σωματική τους υγεία.
Όσον αφορά τον αντιδήμαρχο πολιτισμού, αθλητισμού, παιδείας και νεολαίας, έριξε τις ευθύνες στην περιφέρεια και η περιφέρεια, σε επικοινωνία που είχα μαζί τους, στην δημοτική αρχή Τρικκαίων.

(Οι πληροφορίες μου λένε ότι στο όλο ζήτημα αυτό, εμπλέκεται και υπουργείο Παιδείας ποιος ξέρει τελικά;)

Η έδρα του catering είναι στην Αθήνα, με παράρτημα στη Λάρισα.
Πριν λίγες μέρες, βουλευτής ΝΔ των Τρικάλων ζήτησε επιπλέον 700 σχολικά γεύματα.

Με την ίδια τακτική;… Αναρωτιέμαι!

Τα σχόλια δικά σας! Προσοχή στα παιδιά σας!

 

Πηγη greekaffair.news

 

 

Related posts

Αυτό που μας δένει εμάς δεν θέλω να έχει όνομα

Newsroom

Το ΟΑΚΑ ανοίγει τις πύλες του για το πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου ΟΠΑΠ 2019 (13-14 Ιουλίου)

Εκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού – Απότομη μεταβολή του καιρού με ισχυρές βροχές και καταιγίδες

Newsroom