ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Υγεία

Έρευνα : Επιστήμονες στο Μπρίστολ λένε ότι εντόπισαν την «αχίλλειο πτέρνα» του κορωνοϊού

Έρευνα : Επιστήμονες στο Μπρίστολ λένε ότι εντόπισαν την «αχίλλειο πτέρνα» του κορωνοϊού

Επιστήμονες από το Μπρίστολ του Ηνωμένου Βασιλείου προέβησαν σε ανακάλυψη, την οποία περιέγραψαν ως ικανή να «αλλάξει το παιχνίδι» στη μάχη κατά του νέου κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τους ίδιους, η ανακάλυψή τους θα μπορούσε σε βραχυπρόθεσμο στάδιο να οδηγήσει στην καλύτερη θεραπεία της COVID-19, και μακροπρόθεσμα θα μπορούσε να σημαίνει ότι είναι σε θέση να εμποδίσουν εντελώς τον ιό από το να είναι μολυσματικός καθώς και να τον σταματήσουν προτού να εξαπλώνεται.

Η ομάδα από το Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ έχει δημοσιεύσει τα ευρήματά της στο περιοδικό Science, και περιέγραψε τη μελέτη που διεξήγαγε ως «πρωτοποριακή».

Η ομάδα ανακάλυψε ότι θαμμένο βαθιά στις «ακίδες» που χρησιμοποιεί ο SARS COV-2 προκειμένου να «αγκιστρώνεται» σε ανθρώπινους οργανισμούς, υπήρχε ένα μικρό μόριο το οποίο ονομάζεται λινελαϊκό οξύ.

Ο ιός χρησιμοποιεί το λιπαρό αυτό οξύ προκειμένου να αποκτά ενιαία υπόσταση και να εξαπλώνεται και η επιστημονική ομάδα περιέγραψε την ανακάλυψη αυτή ως σημαντική καθώς σημαίνει ότι πλέον υπάρχει τρόπος να εμποδιστεί αυτή η διαδικασία σύνδεσης και πιθανώς να καταστεί μη μολυσματικός ο ιός.

Αυτό θα απαιτούσε την ανάπτυξη αντιιικών φαρμάκων μακροπρόθεσμα. Ωστόσο, θα μπορούσε να σημαίνει πολύ καλύτερες θεραπείες βραχυπρόθεσμα, με τη χρήση του ίδιου του λινελαϊκού οξέος.

Ο οργανισμός δεν το παράγει φυσικά, όμως το λαμβάνουμε μέσω της τροφής και είναι σημαντικό για να διατηρεί υγιείς τους πνεύμονές μας.

Η ανακάλυψη αυτού του λιπαρού οξέος έχει χαρακτηριστεί από τους επιστήμονες ως τρόπος για να καταστούν τα φάρμακα πιο αποτελεσματικά στον «αφοπλισμό» του κορωνοϊού.

Με πληροφορίες από BristolLive

Related posts

Πώς θα χάσω κοιλιακό – σπλαχνικό λίπος;

Newsroom

Ανακαλύψτε πόσα χρόνια ζωής μας «κόβει» η μουρμούρα και η γκρίνια

Newsroom

Διάγνωση καρκίνου: Φρόντισε το δέρμα σου στη διάρκεια και μετά τη χημειοθεραπεία

Newsroom