ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Υγεία

Έρευνα : Έξι καλοί λόγοι για να κοιμηθείτε γυμνοί χωρίς ρούχα το βράδυ

Έρευνα : Έξι καλοί λόγοι για να κοιμηθείτε γυμνοί χωρίς ρούχα το βράδυ!

Αρκετές μελέτες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι κοιμούνται καλύτερα σε ένα δροσερό περιβάλλον καθώς η φυσική θερμοκρασία του σώματος μειώνεται φυσικά όταν κοιμόμαστε.

Συνεπώς όσοι φορούν πιτζάμες ή να κοιμούνται κάτω από βαριά σκεπάσματα μπορεί να έχουν διαταραχή της φυσικής δροσιάς του σώματος  τους και κακή ποιότητα ύπνου. Γι΄ αυτό και καλό είναι να κοιμόμαστε γυμνοί, αν και σύμφωνα με τους ειδικούς, υπάρχουν ακόμη κάποιοι λόγοι για τους οποίους αξίζει να πέφτουμε για ύπνο γυμνοί, όπως:

Ενίσχυση της αυτοπεποίθησης

Η ειδικός σε θέματα ύπνου Christine Hansen, πιστεύει ότι είναι πιθανό η πρακτική να κοιμάστε γυμνοί να σας κάνει να αισθανθείτε πιο άνετα με τον εαυτό σας και το σώμα σας. «Είναι περισσότερο η ιδέα ότι καταρρίπτετε έναν κοινωνικό κανόνα που λέει ότι το να είστε γυμνοί είναι κάτι κακό που δεν πρέπει να κάνετε».

 Βελτίωση της σεξουαλικής ζωής

Όταν είστε γυμνοί δίπλα στον σύντροφό σας απελευθερώνονται ενδορφίνες όπως η ωκυτοκίνη που αυξάνει τη διάθεση για σεξ. Η έρευνα είναι περιορισμένη, αλλά το να είσαι γυμνοί είναι σίγουρα πιο ελκυστικό από το να φοράτε ένα παλιό μπλουζάκι ή μία πιτζάμα, όπως υποστηρίζει η Hansen.

Υγιεινή της ευαίσθητης περιοχής 

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια στο Λος Άντζελες έχουν διαπιστώσει ότι ο ύπνος με εσώρουχα, δημιουργεί ένα έδαφος ιδανικό για την αναπαραγωγή βακτηρίων. Αντίθετα, ο ύπνος χωρίς εσώρουχα μειώνει τις πιθανότητες εμφάνισης βλαβερών μικροοργανισμών που μπορούν να διαταράξουν την ισορροπία στον κόλπο σας.

Βελτίωση ποιότητας σπέρματος

Μία πρόσφατη φινλανδική μελέτη διαπίστωσε ότι όταν οι όρχεις των αντρών είναι πολύ ζεστοί, η ποιότητα του σπέρματος τους μπορεί να εξασθενήσει. Επιπλέον, ο Brian Steixner, ένας ουρολόγος με έδρα την Ατλάντα, δήλωσε ότι ο ύπνος με εσώρουχα αυξάνει την πιθανότητα ερεθισμών ή βακτηριακών λοιμώξεων.

Μείωση βάρους

Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Trends in Endocrinology and Metabolism υποδηλώνει ότι οι χαμηλότερες θερμοκρασίες μπορούν να αυξήσουν το κάψιμο θερμίδων κατά 30%.

Related posts

Κορoνοϊός φάρμακο: Γιαμαρέλλος και Γώγος oι καθηγητές που ανακάλυψαν την άμεση αγωγή θεραπείας δέκα ημερών

Newsroom

Βούρτσες: Πόσο σημαντικό είναι το καθάρισμα στις βούρτσες των μαλλιών μας…

Newsroom

DMED: Εκτίναξη καρκίνων, μυοκαρδίτιδας, περικαρδίτιδας και ανδρικής υπογονιμότητας στον αμερικανικό στρατό

Newsroom