ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΑποδράσειςΤουρισμός

Ερμιόνη: O ιδανικός προορισμός για κοντινές αποδράσεις από την πόλη

Ερμιόνη: O ιδανικός προορισμός για κοντινές αποδράσεις από την πόλη

Η Άνοιξη είναι μάλλον η ομορφότερη εποχή του χρόνου για μια εκδρομή με το αυτοκίνητο μέχρι την   Ερμιόνη όπου βρίσκεται στη νοτιοανατολική ακτή της Αργολίδας, 85 km νοτιοανατολικά του Ναυπλίου.

Ανήκει στην Επαρχία Ερμιονίδος, όπως φανερώνει και το όνομα. Είναι μια πανέμορφη παραλιακή κωμόπολη με 2.505 κατοίκους, χτισμένη αμφιθεατρικά, στις δύο πλευρές μια στενής λωρίδας γης, στο ανατολικό «δάχτυλο» της Πελοποννήσου και αποτελεί έδρα του ομώνυμου Δήμου, στον οποίο ανήκουν τα Δ.Δ. Ηλιοκάστρου και Θερμησίας.

Συνδυάζει αρμονικά τη γαλήνη της νησιώτικης ατμόσφαιρας με την οργάνωση και τις υποδομές μιας πόλης και αποτελεί ιδανικό προορισμό για κοντινές αποδράσεις από την πόλη.

Η θάλασσα που «αγκαλιάζει» την πόλη – νησί από δύο πλευρές, σχηματίζει στα βόρεια το λιμάνι, που είναι το κατ’ εξοχήν εμπορικό κέντρο της πόλης και στα νότια, τα Μανδράκια, την πιο ζωντανή περιοχή της πόλης. Στα γραφικά ταβερνάκια και στα παραδοσιακά καφενεία με τα απλωμένα χταπόδια και τα δίχτυα των ψαράδων ολόγυρα, μπορείτε να απολαύσετε κρασί ή ουζάκι με ολόφρεσκο θαλασσινό μεζέ.

Ανηφορίζοντας μέσα από τα πλακόστρωτα σοκάκια και τα όμορφα σπίτια της Ερμιόνης, φτάνει κανείς στην πλαγιά του αρχαίου λόφου «Πρωνός», που την κορυφή του στολίζει ένα εκκλησάκι σε νησιωτικό ρυθμό, η Αγία Ερμιόνη, χτισμένο στα θεμέλια του ναού της θεάς Ήρας και προσφέρει μοναδική θέα.

Κοντινές εκδρομές

Η Ερμιόνη είναι προσβάσιμη τόσο από την ξηρά, όσο και από θάλασσα, με ιπτάμενο δελφίνι από τον Πειραιά, γεγονός που την κάνει ιδιαίτερα ελκυστική ως τόπο διακοπών ή αφετηρία για άλλες εκδρομές.

Απέναντι ακριβώς από την Ερμιόνη και μόνο είκοσι λεπτά μακριά βρίσκεται η όμορφη Ύδρα, ενώ στα 10 λεπτά μέσω Κόστας, βρίσκονται οι Σπέτσες και πιο μακριά ο καταπράσινος Πόρος.

 

 

Related posts

Βόρεια Εύβοια: Ένας τόπος που αναγεννάτε από τις στάχτες του

Newsroom

Μήλος: Ζήσε την εμπειρία ενός αξέχαστου ταξιδιού γεμάτο χρώματα και εντυπωσιακές εικόνες

Newsroom

Έδεσσα: ταξίδι στην «υδάτινη» πόλη της Μακεδονίας

Newsroom