ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΕιδήσειςΡοή Ειδήσεων

ΕΡΤ: Παραίτηση με αιχμές από τη Χρύσα Ρουμελιώτη μετά το ρεπορτάζ στο Προεδρικό Μέγαρο

ΕΡΤ: Παραίτηση με αιχμές από τη Χρύσα Ρουμελιώτη μετά το ρεπορτάζ στο Προεδρικό Μέγαρο – Καταγγέλλει παρεμβάσεις

Την παραίτησή της από την ΕΡΤ μετά από δεκαετίες ανακοίνωσε η δημοσιογράφος Χρύσα Ρουμελιώτη με μια ανακοίνωση στο λογαριασμό της στο facebook που αφήνει σαφείς αιχμές για παρεμβάσεις λέγοντας μεταξύ άλλων πως σε «εμάς τους αφανείς» μένει «η περιφρούρηση της αξιοπρέπειάς μας και η προάσπιση της αξιοπιστίας μας».

 

Η Χρύσα Ρουμελιώτη ανακοίνωσε την παραίτηση της μετά τα όσα έγιναν στο Προεδρικό Μέγαρο, με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, να προβαίνει σε βαρύ θεσμικό ατόπημα αναφερόμενη στην υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη. «Η Δικαιοσύνη δεν απονέμεται με βάση το κοινό περί δικαίου αίσθημα, αλλά σύμφωνα με το Σύνταγμα και τους νόμους», είπε μεταξύ άλλων ενώ συμπλήρωσε ότι «τα θεσμικά αντίβαρα, δεν υποτάσσονται στις πλειοψηφίες και τους εφήμερους συσχετισμούς».

Ολόκληρη η ανάρτηση της Χρύσας Ρουμελιώτη στο Facebook:

 

ΤΙΤΛΟΙ ΤΕΛΟΥΣ

«Το χοντρό βιβλίο που άνοιξε στην πρώτη του σελίδα το 1989, κλείνει σήμερα με εκκωφαντικό κρότο το οπισθόφυλλό του. Το νέο που θα αρχίσει τώρα να γράφεται,θα είναι σίγουρα πιο ενδιαφέρον,απελευθερωμένο και δημιουργικό. Οι εξελίξεις εξάλλου που προδιαγράφονται μας θέτουν και πάλι το δίλημμα: αξιοπρεπείς, χρήσιμοι και αξιόπιστοι ή δουλικοί και κόλακες;

Στο δύσκολο παζλ προστίθενται δύο σκοτεινές ψηφίδες. Δεν υπάρχουν πια βράχοι, όπως η Βλάχου, ο Καραπαναγιώτης, ο Φυντανίδης, ο Παπαϊωάννου…που τα κύματα των παρεμβάσεων σπαγαν και μέναν στα γραφεία τους, χωρίς να αγγίζουν τη δουλειά των συντακτών. Και, Δυστυχώς, αυτό το ξέρουν, όσοι επιφανείς, αγνοώντας τις συνταγματικές επιταγές, παρεμβαίνουν.

ΤΙ ΜΈΝΕΙ ΛΟΙΠΌΝ ΣΕ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΑΦΑΝΕΙΣ; Η περιφρούρηση της αξιοπρέπειάς μας και η προάσπιση της αξιοπιστίας μας. Επ’ αυτού κρινόμαστε εξάλλου. Όχι από τους επιφανείς, αλλά από τους αναγνώστες, τους ακροατές και τους τηλεθεατές μας. Καλή ΔΥΝΑΜΗ σε όλους. Καλή ΞΕΚΟΎΡΑΣΗ,γιατί μας περιμένουν δύσκολα».

Related posts

«Φωτιά» έχουν πάρει τα σενάρια για πρόωρες κάλπες το φθινόπωρο – Αυτές είναι οι δυο πιθανές ημερομηνίες!

Newsroom

Απεργία: Παραλύουν τα λιμάνια της χώρας από την Τρίτη με επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες

Newsroom

Το 24ώρο ενός Τρικαλινού Δημότη στην “έξυπνη πόλη” του …πανέξυπνου δήμαρχου

Newsroom