ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
Πολιτισμός

Έσοδα 40 εκατ. ευρώ είχε φέτος η Ακρόπολη από τους 4,5 εκατ. επισκέπτες που υποδέχθηκε

Έσοδα 40 εκατ. ευρώ είχε φέτος η Ακρόπολη από τους 4,5 εκατ. επισκέπτες που υποδέχθηκε

Περίπου 4,5 εκατ. επισκέπτες υποδέχθηκε φέτος η Ακρόπολη (αρχαιολογικός χώρος και Μουσείο), όπως είπε η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Μυρσίνη Ζορμπά κατά την επίσκεψη εργασίας για τα έργα που συνεχίζονται στην Ακρόπολη, το μεσημέρι της Δευτέρας. Τα έσοδα πλησίασαν τα 40,5 εκατ. ευρώ.

«Η σημερινή μου είναι μια επίσκεψη εργασίας και ιδιαίτερης εκτίμησης στην Ομάδα που συνεχίζει το Έργο αλλά και σε όσους εργάστηκαν εδώ με αφοσίωση τα προηγούμενα χρόνια», είπε η Μυρσίνη Ζορμπά και σημείωσε:

«Τα έργα στην Ακρόπολη είναι πρωτίστως το χρέος μας στο μνημείο, το οποίο πρέπει να παραμένει σταθερά ανοιχτό και προσβάσιμο στα εκατομμύρια των επισκεπτών που έρχονται εδώ απ’ όλο τον κόσμο. Φέτος, το 2018, είχαμε 2.862.434 επισκέπτες, στους οποίους, αν προσθέσουμε τους επισκέπτες του Μουσείου της Ακρόπολης που ήταν 1.634.057, φτάνουμε σε έναν αριθμό 4.496.491 (4,5 εκατομμύρια επισκέπτες). Τα έσοδα ειδικότερα στον Βράχο της Ακρόπολης έφτασαν στα 40.479.085 ευρώ».

Στη συνέχεια, η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού τόνισε:

«Τα έργα πάνω στην Ακρόπολη έχουν μεγάλη σημασία, και αυτό μας έφερε σήμερα εδώ. Δεν περιορίζονται στην αποκατάσταση της αναπόφευκτης φθοράς που προκαλεί ο χρόνος στα μνημεία. Η αποκατάσταση έχει πίσω της μια φιλοσοφία, ένα όραμα και αυτό μας εξηγούν οι διαπρεπείς αρχαιολόγοι και αρχιτέκτονες».

Επίσκεψη εργασίας στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης πραγματοποίησε το μεσημέρι της Δευτέρας η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Μυρσίνη Ζορμπά, συνοδευόμενη από τη Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού Μαρία Ανδρεαδάκη-Βλαζάκη και από διακεκριμένους επιστήμονες της Επιτροπής Συντήρησης Μνημείων Ακρόπολης (ΕΣΜΑ), με πρωτοστατούντα τον Πρόεδρο του ΔΣ, Ομότιμο καθηγητή ΕΜΠ, Μανώλη Κορρέ, καθώς και την Φανή Μαλλούχου-Tufano, την Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αθηνών Ελένη Μπάνου και την Προϊσταμένη της Υπηρεσίας Συντήρησης Μνημείων Ακρόπολης (ΥΣΜΑ) Βασιλική Ελευθερίου.

What’s your Reaction?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Related posts

«Ο ΜΙΚΡΟΣ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ»: Από Την Παιδική Σκηνή Της Κάρμεν Ρουγγέρη στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Νέα Έκδοση: «Σύνορα, Κυριαρχία, Γραμματόσημα. Οι μεταβολές του ελληνικού εδάφους, 1830-1947»

Γιατί η λέξη «φιλότιμο» δεν υπάρχει σε καμία γλώσσα; – (βίντεο)

Newsroom