ΕΣΠΑ παιδικοί σταθμοί 2017 – 18: Στο eetaa.gr η αίτηση – Όλα τα κριτήρια

Κοινοποιείστε το άρθρο

Από την Τετάρτη 24/5 ξεκιναει η υποβολή των αιτήσεων από τους γονείς ηλεκτρονικά στο eetaa.gr για την ένταξη των παιδιών τους, για το σχολικό έτος 2017-2018, σε βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς ΕΣΠΑ, καθώς και σε κέντρα δημιουργικής απασχόλησης, στο πλαίσιο της δράσης «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής ζωής».

Η δράση της ΕΕΤΑΑ αφορά τη δωρεάν ένταξη βρεφών και νηπίων 2 μηνών έως 4 χρόνων σε παιδικούς σταθμούς μέσω ΕΣΠΑ για το 2017 – 2018, παιδιών έως 12 ετών σε κέντρα δημιουργικής απασχόλησης, καθώς επίσης παιδιών και εφήβων με αναπηρία σε αντίστοιχες δομές.

Όπως επιβεβαιώσε σχετικό δημοσιεύμα του dikaiologitika news ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΕΤΑΑ, Θεόδωρος Γκοτσόπουλος «η προκήρυξη για τους παιδικούς σταθμούς ΕΣΠΑ πρόκειται  – να ανακοινωθεί αύριο Τρίτη, ενώ την Τετάρτη θα ανοίξει η πλατφόρμα για την υποβολή των ηλεκτρονικών αιτήσεων.

Δείτε την αίτηση και τις οδηγίες της ΕΕΤΑΑ

Έτσι, οι ενδιαφερόμενες μητέρες, θα έχουν τη δυνατότητα εως 9/6 να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους και να καταθέσουν τα χαρτιά τους. Στόχος είναι η διαδικασία καθορισμού των δικαιούχων να έχει ολοκληρωθεί ως τα τέλη Ιουνίου».

Οι βασικές προϋποθέσεις για τις υποψήφιες μητέρες είναι το οικογενειακό εισόδημα, η οικογενειακή κατάσταση και το εργασιακό προφίλ.

Όσον αφορά το οικογενειακό εισόδημα είπε: «το οικογενειακό ετήσιο εισόδημα- με ένα παιδί δεν πρέπει να ξεπερνάει τις 27.000 ευρώ, με δυο παιδιά μέχρι 30.000, με τρία παιδιά τις 33.000 ευρώ και τέλος με περισσότερα από τρία μέχρι 35.000 ευρώ. Τόσο πέρυσι όσο και φέτος η απόφαση της κυβέρνησης είναι να ικανοποιηθούν οι αιτήσεις όλων εκείνων που έχουν το κατώτατο εισόδημα των 5.000 ευρώ».

Πέρυσι, όπως αναφέρει ο κ. Γκοτσόπουλος τα παιδιά που οι γονείς τους είχαν το κατώτατο εισόδημα έφτασαν τις 47.000. «Από τις 92.000 παιδιά που εντάχθηκαν στη δράση “Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής ζωής”, τα 47.000 παιδιά ανήκαν σε αυτή την κατηγορία. Εκτός από την συγκεκριμένη όμως κατηγορία θα ικανοποιηθούν κι όλες οι αιτήσεις που είναι για ΑΜΕΑ ανεξαρτήτου εισοδήματος».

Σε ό,τι αφορά την οικογενειακή κατάσταση του αιτούντος, έχει να κάνει, σύμφωνα με τον κ. Γκοτσόπουλο, με το «εάν μια μητέρα έχει ένα, δυο ή τρία παιδιά», και το τρίτο κριτήριο που είναι το εργασιακό προφίλ έχει να κάνει με το «εάν η μητέρα είναι εργαζόμενη στον ιδιωτικό τομέα ή αυτοαπασχολούμενη ή είναι άνεργη ενταγμένη σε πρόγραμμα του ΟΑΕΔ. Έτσι μόλις ικανοποιηθούν οι αιτήσεις με βάση το οικογενειακό εισόδημα, τότε περνάμε στις δύο άλλες προϋποθέσεις και παίρνουμε μέχρι να φτάσουμε στο πλαφόν που έχει οριστεί».

«Πέρυσι το ποσό που μας είχε οριστεί ήταν περίπου τα 193 εκατομμύρια ευρώ, φέτος υπολογίζεται ότι πιθανό να υπερβεί τα 200 εκατομμύρια ευρώ. Πέρυσι με βάση τα χρήματα που είχαμε πήραμε 92.500 παιδιά, φέτος, αναμένεται να έχουμε ρεκόρ και να χορηγηθούν επιταγές εισόδου (vouchers) για τη δωρεάν φιλοξενία 100.000 παιδιών, εφόσον αυξηθεί το ποσόν» διευκρινίζει ο κ. Γκοτσόπουλος.

Οι διαδικασίες υπολογίζεται ότι να ολοκληρωθούν τον Ιούνιο οπότε και θα δώσουν στους γονείς την άνεση χρόνου να επιλέξουν τον σταθμό που επιθυμούν. Μετά την ανακοίνωση των προσωρινών αποτελεσμάτων με τους δικαιούχους, μπορούν όσοι αιτούντες επιθυμούν να προχωρήσουν σε ενστάσεις, οι οποίες θα εξεταστούν «κι άρα τα τελικά αποτελέσματα τα περιμένουμε μέχρι το τέλος Ιουνίου».

Ειδικότερα, οι ωφελούμενες/οι της δράσης θα πρέπει να πληρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις:

1. να είναι εργαζόμενες/οι (μισθωτές/οί, αυτοαπασχολούμενες/οι), ή

2. να είναι άνεργες/οι οι οποίες/οι να διαθέτουν δελτίο ανεργίας σε ισχύ ή άλλο ισοδύναμο έγγραφο. Τα έγγραφα δυνάμει των οποίων βεβαιώνεται η ιδιότητα του ανέργου προσδιορίζονται στην Πρόσκληση της Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε. προς τους δυνητικά ωφελούμενους.

3. Από όλες τις ως άνω κατηγορίες εξαιρούνται οι τακτικοί υπάλληλοι του Δημοσίου, των Ν.Π.Δ.Δ. καθώς και υπάλληλοι μόνιμοι και αορίστου χρόνου των Ο.Τ.Α. (α’ και β’ βαθμού).

Οι μητέρες για την υποβολή των αιτήσεων θα πρέπει να έχουν: – την πράξη προσδιορισμού φόρου, που σημαίνει ότι πρέπει να έχουν καταθέσει την φορολογική τους δήλωση έτους 2016 (1/1/2016 – 31/12/2016). – Το προσωπικό ΑΦΜ, ΑΜΚΑ, καθώς και τον ΑΜΚΑ των παιδιών τους για τα οποία θα υποβάλλουν ηλεκτρονικά την αίτηση τους.

Πηγή

What’s your Reaction?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Κοινοποιείστε το άρθρο