ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Επικαιρότητα

Εθελοντική αιμοδοσία στις 16 Σεπτεμβρίου στο Μετρό «Σύνταγμα»

Εθελοντική αιμοδοσία στις 16 Σεπτεμβρίου στο Μετρό «Σύνταγμα»

Η αιμοδοσία θα διεξάγεται από τις 09:00 εώς 20:00

Σε εθελοντική αιμοδοσία προσκαλεί το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (Ε.ΚΕ.Α) στην Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου και ώρες από 9:00 εώς 20:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μετρό του  Συντάγματος.

Την ίδια μέρα στις 19:00 στην πλατεία Συντάγματος θα πραγματοποιηθεί και η Τελετή Λήξης ποδηλατοδρομίας, που γίνεται σε συνεργασία με το Σύλλογο Ελλήνων Ολυμπιονικών. Πρόκειται για την ποδηλατοδρομία που διοργάνωσε ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος Νομού Αιτωλοακαρνανίας και ξεκίνησε στις 11/9 από την Αλεξανδρούπολη, με στόχο να μεταφέρει το μήνυμα της εθελοντικής προσφοράς αίματος σε 40 πόλεις στην Ηπειρωτική Ελλάδα.

«Σας καλούμε να ανταποκριθείτε στο κάλεσμα του Ε.ΚΕ.Α προκειμένου να βοηθήσουμε από κοινού το έργο της εθελοντικής αιμοδοσίας και να κάνουμε πράξη το σύνθημα της φετινής
Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή Αιμοδότη: Να είσαι εκεί για τον Άλλον. Δώσε Αίμα. Μοιράσου τη Ζωή», αναφέρει η ανακοίνωση του Κέντρου

Για να δώσεις αίμα χρειάζεται:
Να είσαι 18-65 ετών
Να έχεις πάρει ένα ελαφρύ γεύμα πριν την αιμοδοσία
Να έχεις κοιμηθεί τουλάχιστον 5 ώρες
Να αναφέρεις τυχόν ασθένειες και φάρμακα που λαμβάνεις στο γιατρό της αιμοδοσίας
Εάν έχεις κάνει τατουάζ να έχουν παρέλθει 4 μήνες

Related posts

H Airbnb μετεξελίσσεται σε ολοκληρωμένη πλατφόρμα ταξιδιών

Newsroom

Καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας: «Η Καρδίτσα είναι “τελειωμένη” πόλη» – Aκόμα και δεν έχουν καταλάβει τι συνέβη και μιλάνε για τον… «Ιανό»!

Newsroom

Ουρές πιστών στον τάφο του Αγίου Παΐσιου – Καταφθάνουν από όλη τη χώρα (βίντεο)