ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
Επικαιρότητα

Εθνική τραγωδία στα Τέμπη: Οι τράπεζες διαγράφουν τα δάνεια στις οικογένειες των θυμάτων

Εθνική τραγωδία στα Τέμπη: Οι τράπεζες διαγράφουν τα δάνεια στις οικογένειες των θυμάτων

 

Την πρόθεσή τους να προβούν στη διαγραφή δανειακών υποχρεώσεων για τις οικογένειες των θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη εξέφρασαν με επιστολή τους οι τράπεζες προς τον Γιώργο Γεραπετρίτη.

 

Στην επιστολή αναφέρουν ότι προτίθενται «να προβούν σε διαγραφή των δανειακών υποχρεώσεων για τις οικογένειες (ανιόντες ή κατιόντες) των θυμάτων (του σιδηροδρομικού δυστυχήματος) οι οποίες απορρέουν από συμβάσεις στεγαστικών ή προσωπικών δανείων (καρτών, καταναλωτικών), ανεξάρτητα εάν οι οφειλές αυτές εξυπηρετούνται ή μη».

 

Τέμπη: Η επιστολή των τραπεζών προς τον υπουργό Επικρατείας

Ανατρέχοντας στην ιστοσελίδα της ΕΕΤ, στην επιστολή με ημερομηνία 9 Μαρτίου 2023, αναφέρονται:

«Τα μέλη της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών (ΕΕΤ), στο πλαίσιο των προσαρμοσμένων στις εκάστοτε κοινωνικές συνθήκες πρωτοβουλιών τους, θα ήθελαν να εκδηλώσουν έμπρακτα τη στήριξή τους στις οικογένειες των θυμάτων, του πρόσφατου πολύνεκρου και επώδυνου σιδηροδρομικού δυστυχήματος.

Προς τούτο, είναι αναγκαίο να γνωρίζουμε τα στοιχεία των οικογενειών, ώστε να επικοινωνήσουμε μαζί τους και παρακαλούμε τις αρμόδιες Αρχές για τη γνωστοποίηση των ονομάτων και των διαθέσιμων στοιχείων επικοινωνίας, ώστε να υλοποιήσουμε άμεσα τη σχετική μας δράση.

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συνεργασία και παραμένουμε στη διάθεσή σας για κάθε άλλη διευκρίνιση».

Υπενθυμίζεται ότι, το απόγευμα της Παρασκευής, ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση τα 11 μέτρα στήριξης των συγγενών θυμάτων, τραυματιών και επιβαινόντων στο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών. Ένα εξ αυτών αφορά τις δανειακές υποχρεώσεις.

«Σε συνεννόηση με τα τραπεζικά ιδρύματα και τους διαχειριστές δανείων, κατόπιν πρωτοβουλίας τους, δανειακές υποχρεώσεις για τις οικογένειες των θυμάτων, οι οποίες απορρέουν από συμβάσεις στεγαστικών ή προσωπικών δανείων, ανεξάρτητα εάν οι οφειλές αυτές εξυπηρετούνται ή μη, διαγράφονται», σημειώνει.

 

What’s your Reaction?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Related posts

Άνοιξε τις πόρτες το Ισλαμικό Τέμενος στον Βοτανικό για προσευχή

Newsroom

Απάτη 43.000 ευρώ από ταξιδιωτικό γραφείο στην Αθήνα

Newsroom

Πολιτικός «Σεισμός» στην Ιταλία – Παραιτείται ο Μάριο Ντράγκι

Newsroom