ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
Επικαιρότητα

Εθνική τραγωδία στα Τέμπη: Σε εξέλιξη το δύσκολο έργο της αναγνώρισης των σορών

Εθνική τραγωδία στα Τέμπη: Ιατροδικαστής του νοσοκομείου Λάρισας, έκανε δηλώσεις σχετικά με την τραγωδία στα Τέμπη, και το δύσκολο έργο της αναγνώρισης των σορών.

 

Η κ. Λεονταρή αναφέρθηκε στο τραγικό έργο της ταυτοποίησης των νεκρών από το δυστύχημα στα Τέμπη.

 

«Αυτή τη στιγμή είμαστε σε συνεχή επικοινωνία και με τον υπουργό Δικαιοσύνης, τον κ. Τσιάρα, αλλά και την υπηρεσιακή γραμματέα, την κ. Γιαβή. Είμαστε σε απόλυτη συνεργασία με το νοσοκομείο, τον διοικητή, και τον πουρό υγείας που βρίσκεται εδώ, καθώς επίσης και με την Αστυνομία που αυτή τη στιγμή έχει επωμισθεί, μαζί με εμάς το δύσκολο έργο της ταυτοποίησης και αναγνώρισης των σορών», είπε αρχικά η Λεονταρή.

«Είναι ένα πολύ δύσκολο έργο, γιατί οι σοροί είναι σε πάρα πολύ κακή κατάσταση, θα κρατήσει πάρα πολλές ώρες ίσως μέχρι το απόγευμα. Δυστυχώς συνεχίζουν να έρχονται σοροί από τον τόπο του δυστυχήματος. Αφού τελειώσει αυτό το επίπονο, για εμάς και για τις οικογένειες, στάδιο, μετά θα ξεκινήσουμε το έργο των νεκροψιών – νεκροτομών. Δυστυχώς δεν έχουν γίνει ακόμα ταυτοποιήσεις σορών. Είναι σοροί κυρίως νεαρών ατόμων. Έχουμε μέχρι στιγμής και 7 απανθρακωμένες σορούς. Έχουμε και διαμελισμένα άτομα. Δεν έχω εικόνα τραυματιών, ανήκω στο υπουργείο Δικαιοσύνης και μιλάω για τους νεκρούς ανθρώπους. Θυμίζει πολύ το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών.

Έχουμε μία μαζικότητα, μία καταστροφή που δεν έχει ξαναδεί η Ελλάδα μετά τα αεροπλάνα Γιάκοβλεβ και Ήλιος»

«Με εντολή του κ. Τσιάρα, έρχεται και ο ιατροδικαστής κ. Καρακούκης από την Αθήνα ως γενικός προϊστάμενος στην Ελλάδα. Είμαστε όλοι εδώ για να επωμισθούμε αυτό το κομμάτι. Έχουμε 35 νεκρούς έως τώρα. Οι συνθήκες θανάτου θα διαπιστωθούν κατά τις νεκροτομές, αυτή τη στιγμή μας ενδιαφέρει η ταυτοποίηση και αναγνώριση των νεκρών. Οι περισσότεροι είναι νεαροί σε ηλικία. Είναι χρονοβόρα διαδικασία, και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί για να μην γίνουν λάθη και μην αποδοθεί μία σορός λάθος σε έναν οικείο», κατέληξε η κ. Λεονταρή.

What’s your Reaction?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Related posts

Η ψυχή δεν θέλει φρένο.. Θέλει γκάζι..

Newsroom

Εγκρίθηκαν επιπλέον 3 εκατομμύρια ευρώ στη βιολογική γεωργία με απόφαση Βορίδη

Newsroom

Μητρικός θηλασμός, αναπνοή και κατάποση

Newsroom