ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Επικαιρότητα

Εθνική τραγωδία – Τέμπη: 57 νεκροί, 56 αγνοούμενοι – Οργή και αγανάκτησή των συγγενών

διευθυντής κυκλοφορίας

Εθνική τραγωδία – Τέμπη: 57 νεκροί, 56 αγνοούμενοι – Οργή και αγανάκτησή των συγγενών

 

 

 

Ξεχειλίζει η οργή στον απόηχο της ασύλληπτης τραγωδίας στα Τέμπη καθώς πλέον οι νεκροί ανέρχονται σε 57, ενώ οι μέχρι στιγμής αγνοούμενοι, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ υπολογίζονται σε 56.

 

Την ίδια στιγμή, 48 άτομα νοσηλεύονται ενόσω ο θυμός κατακλύζει τους συγγενείς καθώς δύο μέρες μετά δεν έχει δοθεί επίσημη λίστα για τους ανθρώπους που δεν έχουν ακόμα εντοπιστεί. Παράλληλα, την αγανάκτησή τους για την κυβέρνηση Μητσοτάκη και την αλληλεγγύη τους στα θύματα της πολύνεκρης τραγωδίας στα Τέμπη εξέφρασαν χιλιάδες κόσμου που πραγματοποίησαν πορείες στο κέντρο της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και σε πολλές ακόμη πόλεις της επικράτειας.

 

Ενδεικτική του κλίματος που επικρατεί είναι η δήλωση ενός νέου ανθρώπου ο οποίος μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες έστρεψε τα «πυρά» του κατά της κυβέρνησης υπογραμμίζοντας πως είναι «εξαφανισμένη» ενώ έκανε λόγο για «50 εισιτήρια θανάτου».

Όπως κατήγγειλε, δεν μπορεί να μάθει ούτε σε ποιο βαγόνι βρίσκονταν οι δικοί του άνθρωποι, ενώ μιλάει με την εταιρία και δεν παίρνει καμία απάντηση. «Πληρώσανε 50 εισιτήρια θανάτου. Είναι εισιτήρια θανάτου και κανείς δεν έχει κάνει τίποτα γι αυτό. Νέα παιδιά, ο αδερφός μου ήταν 15 χρονών, το καταλαβαίνετε αυτό; Είχε τη ζωή μπροστά του. Και κανείς δεν λέει τίποτα γι αυτό. Δεν θέλω να έρθει κάποιος να μου δώσει στήριξη. Θα στηριχθώ μόνος μου. Μπορεί αύριο κάποιος να μου πει ότι δεν πρόκειται να συμβεί ξανά εν έτη 2023 τέτοιο δυστύχημα; Είναι δυνατόν;» τόνισε.

Βροντερό «παρών» στους δρόμους όλης της χώρας

Την αγανάκτησή τους για την κυβέρνηση Μητσοτάκη και την αλληλεγγύη τους στα θύματα της πολύνεκρης τραγωδίας στα Τέμπη εξέφρασαν χιλιάδες κόσμου που πραγματοποίησαν πορείες στο κέντρο της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και σε πολλές ακόμη πόλεις της επικράτειας.

Στην Αθήνα το κάλεσμα ήταν της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος Ακροάματος για τις 18:00 στο Σύνταγμα, ενώ ακολούθησε πορεία προς τον σταθμό Λαρίσης. Τα ΜΑΤ έφραξαν το σημείο εμποδίζοντας τους συγκεντρωμένους να πλησιάσουν.

«Στον δρόμο, στον δρόμο να σπάσουμε τον τρόμο» – «είστε δολοφόνοι, είστε υποκριτές, το σύστημα που φτιάξατε μας παίρνει τις ζωές» και «οι ζωές μας μετράνε» ήταν μερικά από τα συνθήματα που κυριάρχησαν.

Την ίδια περίπου ώρα ξεκίνησε και η πορεία του ΠΑΜΕ από τα γραφεία της Hellenic Train, με αφετηρία τη λεωφόρο Συγγρού, και πορεία προς τη Βουλή, απαιτώντας να αποδοθούν ευθύνες για το σιδηροδρομικό δυστύχημα που κόστισε τη ζωή δεκάδων ανθρώπων.

57 νεκροί

Παράλληλα, οι νεκροί της τραγωδίας ανέρχονται στους 57 ενώ μέχρι στιγμής οι αγνοούμενοι είναι 56, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από την εκπρόσωπο της Αστυνομίας το απόγευμα της Πέμπτης.

«Μέχρι στιγμής έχουν δηλωθεί επίσημα στην ΕΛΑΣ ως αγνοούμενοι 56 επιβάτες. Τονίζεται το μέχρι στιγμής, καθώς υπάρχει ενδεχόμενο κάποιος να επέβαινε στο τρένο και να μην έχει δηλωθεί ως αγνοούμενος από οικείους ή συγγενείς» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως αναφέρουν τα τελευταία στοιχεία, οι αγνοούμενοι είναι 56 μέχρι στιγμής, οι νεκροί 57 και οι επιβάτες που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία είναι 48, εκ των οποίων 6 που βρίσκονται σε ΜΕΘ. Μία επιβάτης με σοβαρά εγκαύματα διακομίσθηκε στην ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παπανικολάου που διαθέτει ειδική μονάδα εγκαυμάτων.

Για τη διαδικασία βιολογικής ταυτοποίησης μέχρι στιγμής έχουν ληφθεί 55 δείγματα DNA από τις σορούς και 52 δείγματα από συγγενείς των επιβατών καθώς και 26 δείγματα από ανθρώπινα μέλη.

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, οι συνθήκες κάτω από τις οποίες επιχειρούν οι διασώστες παραμένουν δύσκολες καθώς κομμάτια του τρένο έχουν μεταμορφωθεί σε άμορφες μάζες. Κατά την επίσημη ενημέρωση εκτιμάται ότι μέχρι αύριο το μεσημέρι θα ολοκληρωθεί η έρευνα.

Νωρίτερα, η προϊσταμένη της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Λάρισας, Ρουμπίνη Λεονταρή ανέφερε στον Realfm ότι έχουν μεταφερθεί σήμερα στο νεκροτομείο 14 σοροί. Ακόμη 7 απανθρακωμένες σοροί είχαν μεταφερθεί την Τετάρτη.

Η Ρουμπίνη Λεονταρή είπε επίσης ότι οι σάκοι με ανθρώπινα μέλη που βρίσκονται στο νεκροτομείο έχουν ξεπεράσει τις 10. «Έχει ληφθεί από το κάθε μέλος DNA, οπότε κάποιο μέλος που μπορεί να ανήκει σε μια σορό διαμελισμένη, θα αποδοθεί στη σορό, κάποια μέλη που δεν θα ανήκουν σε σορό, θα έχουμε το DNA τους» ανέφερε, εξηγώντας τη διαδικασία ταυτοποίησης.

Related posts

Στη Χαλκιδική βρέθηκαν κοιτάσματα μαμούθ 2,4 τρισ. Ευρώ: Δείτε το Βίντεο

Εικαστικά: Η καλλιτεχνική πορεία του Νικόλα Κληρονόμου

Newsroom

Δημοσκόπηση Public Issue: To 60% ζητά άμεσα εκλογές για να φύγουν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ! (φωτό)

Newsroom