ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
ΕιδήσειςΕπικαιρότητα

Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών εκθέτει την κυβέρνηση: «Είχαμε ενημερώσει από 18/7 για κίνδυνο πυρκαγιάς στην Πεντέλη»!

Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών εκθέτει ανοικτά την κυβέρνηση: «Είχαμε ενημερώσει από 18/7 για κίνδυνο πυρκαγιάς στην Πεντέλη»! – Μας Αγνοήσαν

Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών εκθέτει την κυβέρνηση: «Είχαμε ενημερώσει από 18/7 για κίνδυνο πυρκαγιάς στην Πεντέλη»!

 

Oι αρχές ήταν ενήμερες για τον κίνδυνο φωτιάς στην Πεντέλη αλλά έκαναν το γνωστό… τίποτα!

 

Για ακόμα μία φορά έκθετη η κυβέρνηση καθώς αγνοήθηκαν οι προειδοποιήσεις των καθ’ ύλην αρμοδίων με αποτέλεσμα να καεί η Πεντέλη να χαθούν περιουσίες ενώ ζήσαμε και μία ακόμα τραγωδία με την αυτοκτονία του ηλικιωμένου.

Και αυτό γιατί αν είχαν ληφθεί υπόψη και υπήρχε ισχυρή πυροσβεστική δύναμη στην αρχή της πυρκαγιάς θα είχε καταφέρει να μην είχε εξαπλωθεί, αλλά ούτε και αυτό ήταν δυνατόν καθώς τα “σωτήρια” air-tractors της κυβέρνησης απλά δεν μπορούσαν να πετάξουν λόγω ανέμων και περιμέναμε canadair από την Θεσσαλονίκη!

Αλλά… δεν με αποτέλεσμα όταν ξεκίνησαν να τρέχουν να μαζέψουν πυροσβεστικές δυνάμεις από όπου μπορούσαν να έχει γίνει το κακό και οι φλόγες να έχουν πάρει τρομακτικές διαστάσεις.

Η ανάρτηση του Αστεροσκοπείου Αθηνών που υπενθυμίζει και επισημαίνει ότι οι αρχές ήταν ενήμερες για τον κίνδυνο φωτιάς στην Πεντέλη αλλά την αγνόησαν.

Το Νταού Πεντέλης όπου ξέσπασε χθες η πυρκαγιά και εξαπλώθηκε λόγω των θυελλωδών ανέμων ήταν μία από τις περιοχές, που το Αστεροσκοπείο Αθηνών είχε ενημερώσει από τις 18 Ιουλίου ότι κινδυνεύει για πυρκαγιά.

Σύμφωνα με την ανάρτηση που έκανε το Αστεροσκοπείο το μεσημέρι της Τετάρτης:

«Το σημείο έναυσης της πυρκαγιάς που εξελίσσεται στην Πεντέλη εντοπίζεται σε μια από τις περιοχές που είχαν επισημανθεί ως πολύ υψηλής επικινδυνότητας σύμφωνα με το μοντέλο ημερήσιας πρόβλεψης πυρκαγιάς της Επιχειρησιακής μονάδας BEYOND του ΙΑΑΔΕΤ/ΕΑΑ που εκδόθηκε στις 18 Ιουλίου 2022 (16:00).»

 

 

 

What’s your Reaction?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Related posts

ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ 1910 1927 «Ταινία» – 110 χρονιά εξακολουθεί να είναι επίκαιρη γεμάτη συμβολισμούς και μηνύματα για το ξεπούλημα της Ελλάδας

Την πρόκριση για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο πήρε η Δωροθέα Ποιμενίδου στο Ολυμπιακό τόξο

H «Λωξάντρα» έρχεται στο θέατρο Βεάκη με επικεφαλής την Ελένη Κοκκίδου στο ρόλο της (Λωξάντρας)