ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Επικαιρότητα

Ετοιμάζονται να γιορτάσουν τα 200 χρόνια από την επανάσταση των Ελλήνων χωρίς τα δύο βασικά σύμβολα της Εθνεγερσίας

Ετοιμάζονται να γιορτάσουν τα 200 χρόνια από την επανάσταση των Ελλήνων χωρίς τα δύο βασικά σύμβολα της Εθνεγερσίας

Οι Έλληνες θα γιορτάσουν, τα 200 χρόνια από τον ξεσηκωμό του Γένους και την απελευθέρωση της Ελλάδας από τον οθωμανικό ζυγό, χωρίς τον Σταυρό στη σημαία;

Παρουσιάστηκε στα ΜΜΕ το επίσημο σήμα που θα συνοδεύει τις εκδηλώσεις για την επανάσταση του Έθνους μας και όλοι είδαμε μια λωρίδα στις οθόνες μας που το μόνο που δεν θυμίζει είναι την Επανάσταση του 1821.

Από το σήμα απουσιάζουν τα δύο βασικά σύμβολα της Εθνεγερσίας: Ο Σταυρός και τα όπλα των αγωνιστών του 1821, η σπάθα και το τουφέκι.

Η Επιτροπή «Ελλάδα 2021» ανέφερε πως σκοπός των εκδηλώσεων και των δραστηριοτήτων που σχεδιάζονται είναι η «ανάδειξη της Ελλάδας ως ένα σύγχρονο και δημοκρατικό ευρωπαϊκό κράτος» αποφεύγοντας οποιαδήποτε αναφορά στις λέξεις «Έθνος», «Τουρκοκρατία», «οθωμανικός ζυγός», κλπ αφήνοντας πίσω όλα όσα θυμίζουν τις θυσίες των Ελλήνων, τους μπροστάρηδες της Επανάστασης αλλά και ότι για κάθε επιχείρηση για την απελευθέρωση μπροστά πήγαινε η Σημαία με το Σταυρό.

Έχει κάθε δικαίωμα ο ελληνικός λαός να αναρωτηθεί γιατί βγήκε ο Σταυρός από το επίσημο σήμα;

Τι σχέση έχει αυτή η καμπάνια με την αποτίναξη του οθωμανικού ζυγού;

Ποιες είναι οι σκοπιμότητες αυτού του σήματος και τελικά πολλές αμφιβολίες θα μπορούν πια να γεννηθούν και για το περιεχόμενο των εκδηλώσεων που ετοιμάζονται για τους εορτασμούς.

Το συγκεκριμένο σήμα που προβλήθηκε στα ΜΜΕ, ξεκινά με διάφορα χρώματα, ακόμα και το κόκκινο, βάφοντας κόκκινη την κορδέλα.

Το σήμα, είναι «χορηγία της Ένωσης Εταιριών Διαφήμισης και Επικοινωνίας Ελλάδος (ΕΔΕΕ)», «επιχειρεί να αποτυπώσει την πολυκύμαντη διαδρομή του ελληνικού κράτους, με τις επιτυχίες και τις δύσκολες στιγμές που την σημάδεψαν, αλλά και να αναδείξει την ανάγκη της «φυγής προς τα εμπρός», με τους δρόμους που ανοίγονται στο μέλλον.».

Το μόνο ευχάριστο μπορεί να πει κανείς ότι είναι οι αντιδράσεις των Ελλήνων στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης που εξέφρασαν την αντίδραση την δυσαρέσκεια που ελπίζουμε να προβληματίσουν τους αρμόδιους, την κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό που όλοι γνωρίζουμε πόσο ευαίσθητος είναι με αυτά τα θέματα .

Οι Έλληνες στα κοινωνικά δίκτυα, έχουν αντιδράσει έντονα το ότι  απουσιάζουν τα δύο βασικά σύμβολα της Εθνεγερσίας: Ο Σταυρός και τα όπλα των αγωνιστών του 1821, η σπάθα και το τουφέκι.

Related posts

Τραγούδι της ημέρας : Γιάννης Κότσιρας – Την Αμαρτία Μου Τη Λέω (Official Lyric Video)

Κακοκαιρία Daniel – Κικίλιας: Στα Μεγάλα Καλύβια Τρικάλων υπάρχουν 40 άτομα εγκλωβισμένα σε σπίτια

Μελισσάνη: Μια από τις πιο εντυπωσιακές Λίμνες του κόσμου και βρίσκεται στη Κεφαλονιά!