ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΕιδήσειςΕπικαιρότητα

Ετοιμάζουν κρίση σε Έβρο & Αιγαίο οι Τούρκοι: ”Παραβιάζετε τα δικαιώματα των μεταναστών!”

Ετοιμάζουν κρίση σε Έβρο & Αιγαίο οι Τούρκοι: ”Παραβιάζετε τα δικαιώματα των μεταναστών!”

Με μία σκληρή ανακοίνωση το τουρκικό ΥΠΕΞ εξαπολύει επίθεση κατά της Ελλάδας στοχοποιώντας παράλληλα τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια. 

 

Ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ, με μια εξαιρετικά επιθετική δήλωση εναντίον της Ελλάδας, αποκαλύπτει τις προθέσεις της που έχουν να κάνουν με την κλιμάκωση της έντασης στα ελληνοτουρκικά.

Ο Χ.Ακσόϊ με θράσος που δεν έλειψε ποτέ από την τουρκική διπλωματία, κάνει μαθήματα περί…βαρβαρότητας στην Ελλάδα, υποστηρίζοντας ότι η χώρα μας “παραβιάζει τα δικαιώματα των προσφύγων”, μας καλεί επί της ουσίας να μην εμποδίζουμε τις βάρκες οι οποίες με την άδεια της και τη βοήθεια της ξεκινούν από τα μικρασιατικά παράλια.

Σε ετοιμότητα η Ελλάδα

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην ελληνοτουρκική μεθόριο μετακινούνται την Πέμπτη 14 διμοιρίες των ΜΑΤ από ολόκληρη τη χώρα, συνολικά 280 αστυνομικοί. Έχει ζητηθεί επίσης η μετακίνηση επιπλέον 125 αστυνομικών, οι οποίοι θα υποστηρίξουν τα τοπικά Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης.

Στόχος της μετακίνησης, είναι η ενίσχυση των δυνάμεων στις Καστανιές και τις Φέρες, σημεία που εκδηλώθηκε η μεγαλύτερη πίεση κατά την προσπάθεια, τον περασμένο Μάρτιο, μαζικής εισόδου προσφύγων μεταναστών στη χώρα.

Σημειώνεται ότι στην περιοχή του Έβρου βρίσκονται ήδη 100 άτομα της Frontex, τα οποία αναμένεται να φύγουν στις 6 Ιουλίου. Σύμφωνα όμως με πληροφορίες, θα υπάρξει αίτημα παραμονής τους και όπως λένε αρμόδιες πηγές, θα μείνουν όλο το καλοκαίρι.

Ο μεγάλος κίνδυνος είναι φυσικά και στο ανατολικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο. Σε Σάμο, Χίο, Μυτιλήνη και Καστελόριζο το Λιμενικό και το Πολεμικό Ναυτικό έχουν καταστρώσει σχέδιο ώστε να αποτρέπουν τις βάρκες των μεταναστών να μπαίνουν στα ελληνικά χωρικά ύδατα.

 

Σύμφωνα με αυτό, το Λιμενικό πλέει συνεχώς στην θαλάσσια οριογραμμή Ελλάδας – Τουρκίας, αποτρέποντας τους μετανάστες να περάσουν στην ελληνική πλευρά. Αν όμως καταφέρουν και περάσουν την πρώτη ζώνη άμυνας, τότε ακριβώς από πίσω περιμένει το Πολεμικό Ναυτικό. Ο Στόλος έχει λάβει σαφείς οδηγίες να αποτρέψει την είσοδο μεταναστών στη χώρα μας και για το λόγο αυτό οι ροές είναι σαφώς μειωμένες το τελευταίο διάστημα, συν βεβαίως το γεγονός της πανδημίας.

 

 

ΠΗΓΗ pentapostagma.gr

Related posts

Συγγενείς θυμάτων στο Μάτι κατέθεσαν μήνυση κατά Δούρου, Ψινάκη & Καπάκη

Ο ΙΣΑ στέλνει στο Πειθαρχικό Συμβούλιο το Βόβολη

Newsroom

Βέροια: Μητέρα έριξε το μωρό της στο φράγμα του Αλιάκμονα